KamerautrustningKamerahus: Nikon D40

Är väldigt nöjd med min kamera. Stod och valde mellan den här, D40x och 400D men i slutändan blev det Nikon eftersom den kändes mycket bättre i handen än vad Canon gjorde. Valet mellan D40 och D40x var lätt - varför pröjsa, då, 2000 kr till för 4 megapixel? Jag ska inte göra några stora förstoringar. Kameran har 6.0 megapixlar, kan tyckas lite i dagens pixel-hets, men är extremt lätt och systemet är pedagogiskt.


Objektiv:Nikon 18-55
/3.5-5.6 G ED DX AF-S
Kitobjektivet som fungerar superbra. Tar skarpa bilder och tack vare zoomen kan man ta allt från close-up's till landskapsfoton. Bilderna får bra färgåtergivning och objektivet är det ända jag behövt hittils då det är så pass mångsidigt.
Nikon Nikkor 28/2.8 Ai
Det här är ett gammalt objektiv som jag fick utav min pappa som han själv använt till någon gammal kamera som han hade. Jag har inte använt det så mycket men det jag märker är att det är ett toppenobjektiv med exterm skärpa och suveränt ljus även i mörka miljöer. Det enda negativa jag kan hitta är att det bara fungerar i manuellt läge med min kamera fast då kan man å andra sidan lära sig en hel del. Ska definitivt jobba mer med det här objektivet.

Kompletterar nog snart med en 50mm f/1,8 så att jag kan ta massa fina porträttbilder med nice bokeh :)

Filter:

Närbildslinsfilter
Jag har inte exakt de på bilden men jag har fyra stycken närbildsfilter (även kallade close-up-filter) med förstoringsgrad +1, +2, +4 och +10. De fungerar hur bra som helst och kan även skruvas ihop för att skapa ett +17-filter. Ger en extrem makrokänsla och förkortar närgränsen så att jag kan krypa ruggit nära med kameran. Mitt +10-filter sitter alltid påskruvat på kameran så att jag aldrig missar ett makroögonblick. Kan tycka att de ger bilder som blir lite suddigare mot kanterna men jag tycker att det bara förstärker effekten. Var verkligen ett superköp och eftersom de bara kostar någon hundring borde alla införskaffa sig detta - om man gillar makrofotografering vill säga. Se kategorin "macro" där många av mina bilder där jag använt detta filter finns.

Stativ:

Hama Star 61
Ett extremt basic stativ som jag köpte för en billig peng i Spanien. Fungerar dock precis som det ska och det finns ingenting jag saknar. Stativet har vattenpass, justerbara ben, justerbart huvud och reglebar höjd (max: 150). Suveränt!

Väska:

Crumpler Pretty Boy
Följde med som ett paketerbjudande då jag köpte kameran och är allt jag kan tänkas önska mig. Man får plats med kameran och två objektiv. Dessutom har den en ytterficka där minneskort, mobil, nycklar - you name it! kan ligga.


Nästa köp: Diana-objektiv med adapter!

Kommentarer
Postat av: apan

skaffa canon istället så kanske det går lite bättre...

2009-08-20 @ 16:29:15
URL: http://keepemcomming.blogg.se/
Postat av: PhotoByTherese

Skriv om ditt macrofilter nu! :D

2009-12-25 @ 12:29:28
URL: http://photobytherese.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0