3 fina bilder (Drömmar om sommaren)







foto: 1, 2 & 3
Och nu är det bara kvar att drömma om sommaren, igen

Smakprov: Bilbao

Har precis suttit och gått igenom alla Bilbaobilderna. Det känns verkligen konstigt och avlägset men också som om jag fortfarande vore kvar. Det är märkligt alltihopa. Just nu vill jag bara åka tillbaka och aldrig komma hem. Det är nog lite knepigt men drömma kan man väl? Har iaf separerat agnarna från vetet så nu börjar en lite jobbig snabbredigeringsprocess à la Camera Raw och sen åker alla bilderna upp på Fejjan och här. Men ni ska få ett smakprov trots allt. Det var så vackert där nere att det tog andan ur mig flera gånger om och om jag hade haft en liten magisk kamera som gjorde bilder man kunde kliva in i och gå runt i skulle jag fotat sönder hela kameran.

Nog av drömmeri. Imorrn åker jag med familjen (minus tråkbror som vill vara hemma) till landstället för att fira påsk. Det ska bli så skönt och lugnt och jag behöver det om jag inte ska grotta ned mig fullständigt i den här förkylningen jag dragit på mig. Men jag tror jag kan sno lite av pappas nätverk så jag ska nog kunna blogga lite. Om inte vet ni vart jag är. Ha en grym påsk!



(fölåt för de blaskiga färgerna i bilden men jag orkade inte spara den för webben)

Dagens Nördiga Insikt



Jag blir typ lycklig av att slå upp spanska ord i ordboken. Nördakuten nästa?

Kortfattat

Förlåt att jag inte har uppdaterat men det har helt enkelt inte funnits tid. Igår kom jag hem från Bilbao och idag är jag väldigt förkyld. Resor tar på kraften. Men gud vad bra vi har haft det! Ni ska få se bilder, jag lovar. Men inte just nu för jag måste vila och plugga ikapp nu. <3

El Tiempo



Inte alltför fel. Tänk temperaturen i solen :)

Empacó sus ganas de quedarse...

Jag kan inte riktigt förstå att jag står (nåja, snart åtminstone) och packar min resväska. Jag viker försiktigt ned mina finaste t-shirts, lägger ned två par shorts för att liksom mana på vädergudarna att ge mig sol på mina grönbleka ben och slänger nonchalant ned bikinin med mest hopp om att den aldrig ska behöva användas och mitt hår därmed ska slippa få samma färg som nyklippt gräs. Fast någonstans ligger i min mage en liten klump av nervositet; hur ska det gå? vad ska familjen tycka om mig? kommer jag tappa mina ord och stå fånig som en fågelholk vid varje fråga? förhoppningsvis kommer jag efter den här veckan kunna svara; "bra, bra & nej" på de där frågorna. Men framtiden är oviss. Ska återgå till packandet nu och som den pedant jag är slänger jag upp en bild på en packning jag var löjligt nöjd med. Att man ens kan bli löjligt nöjd över en packning är minst sagt löjligt i sig men sådan är jag. När allt plötsligt får plats och varje hörn är fyllt sprider sig en lycka i kroppen på mig. Är säkert därför jag gillar tetris så mycket. Nå, slut på långa och märkliga inlägg på morgonkvisten. Önska mig lycka till för imorrn lyfter planet mot Baskien och Bilbao.


And everybody: Aaawww!



Är inte det här bedårande? Jag vill också ha ett skuttande lamm hemma! Som vanligt hittades detta underbara klipp hos Sandra.

Glee








Dagens sorg: Inget Glee ikväll.

foto: Sandra/niotillfem

Might be a good start



Bild: här
Nu ska jag krypa ned i soffan och läsa min bok.

Gone with the Wind

Idag är jag glad (och trött och stressad och sömnig och krasslig och en massa andra saker men just det här ögonblicket mest glad) för jag har äntligen slingat bort min utväxt. Å det var sannerligen på tiden!


PreBilbaoPepp!

Hej och förlåt för den dåliga uppdateringen. Jag känner mig lite trött och hängig så jag orkar inte riktigt sitta vid datorn just nu. Idag hade vi dock Bilbaomöte eftersom vi åker på utbytesresan på söndag. Det betyder att jag kommer bo hemma hos min spanska utbyteskamrat Itzii som ju även bodde hos mig under en vecka i februari. Jag fick också veta att vi utöver Bilbao, där vi kommer att bo, ska besöka...



...en havsfjord/naturreservat kallad Urdaibai



...staden Guernica/Gernika som är känd från...



...den här Picassotavlan som är gjord efter Spanska Inbördes kriget



...San Sebastian/Donostia som också är en stad i Baskien



...och dessutom få gå på det supercoola Guggenheimmuséet i Bilbao!

Just nu är jag så peppad på att åka, gud vad kul vi kommer att få! Om bara den här dumma förkylningen kunde gå över snart så är jag ready to go-go-go!!! Vill ni se en bild på Bilbao, förresten? Varsågod!


Nu ska jag se på Mästarnas Mästare och sen på House. Tjing!

Hermanita

Hittade en väldigt gammal bild på lillasyster som jag redigerade om lite. Tycker att den är rätt cool alltså. Om man får säga så.


Ack Värmeland du sköna!

Kalla mig seg men nu har jag äntligen laddat över alla bilderna från Värmlandsresan jag och några tjejkompisar gjorde under sportlovet. Äntligen kan jag sätta igång och redigera dem men då de är ganska många (men färre än jag kom ihåg) lär det ta ett tag - håll ut!

Nu skulle jag egentligen ha spelat badminton med familjen men jag har lite ont i halsen och eftersom jag inte vill riskera att bli sjuk precis innan jag ska åka till Bilbao så hoppar jag det den här gången.

En bild från Värmland bjuder jag dock på. Jag måste säga att jag verkligen tycker om den här bilden - tänk vad häftig solen är! Och ja, vi spelar TV-spel vid frukosten. Är inte det livet? Självklart.


Manikyr

Igår tog jag äntligen tag i min artonårspresent och fick mitt livs första manikyr. Måste säga att det var en trevlig upplevelse och man känner sig verkligen fräsch efteråt. Jag ville först ha något ljust nagellack men hon som fixade min naglar sa till mig att nej, jag skulle välja något färgglatt. Sagt och gjort valde jag ett rosaskimrande nagellack och jag kunde inte vara nöjdare. Riktigt snyggt blev det, även om man gick omkring och var som handikappad i en timme efteråt eftersom lacket skulle torka. Nu ska jag iväg och projekta lite. Solen skiner och ikväll är det final i Melodifestivalen. Ibland tycks livet ganska ljust trots allt!






Another dot of light

Kom ganska nyligen hem från lite På Spåret-Final-mys och Skavlan-snack med Kells och Ems (som skjutsade hem mig!!!) så nu ska jag krypa till sängs och läsa lite noveller. Imorrn är det upp med tuppen för att jobba med projektarbetet - jippi... Men det blir nog bra till slut. Godnatt!


Gaaah! Gaaah! Galenskap...

Nu när Lady Gaga är hetare en någonsin och dessutom konsertaktuell i Sverige släpps den länge efterlängtade videon till Telephone med Beyoncé. Vad jag förstår det så är det en uppföljare till Paparazzi-videon och precis som den så är den regisserad av Jonas Åkerblom. Måste dock medge att det nog är en av de absolut knäppaste videorna i världshistorien - om inte den knäppaste. Men se den för all del och har ni inte sett Paparazzi så börja med den.




[fotoinlägg]

Fortsätter att beta igenom mina mappar så här kommer lite fler bilder från min systers födelsedag. Hon har förövrigt tagit alla bilderna nedan (tror jag).



Farmor kom med på en bild



Här testar jag uppenbarligen mammas glasögon. Snyggt? Nja...



Och syster spexxar som vanligt. Haha.

Foto: Syster

Nu måste jag gå till skolan för det är pannkakor till lunch! :)

Bror&Syster




Eclipse-trailer

OMG! Jag hade nästan glömt bort det men idag kom den första officiella trailen för den tredje Twilightfilmen ut. Å, jag fick nästan rysningar när jag såg den. Okej, så det var inte lika spännande som när New Moon kom ut (mest för att jag inte tycker så mycket om den här boken) men galet bra ändå! Åh, måste se den igen! Kan inte fatta att tiden gått så fort...


Färgade linser, den billiga varianten

Okej, så jag har någon slags fascination för ögon. Jag vet inte varför men jag antar att det har med allt det där om "själens spegel" att göra. I vilket fall så har jag alltid undrat hur jag skulle se ut i olika ögonfärger och har nyligen tittat lite på färgade linser. En definitivt billigare variant än att skaffa färgade linser är att helt enkelt öppna Photoshop och ändra ögonfärgen. Det är väldigt enkelt. Det enda jag har gjort i exemplen nedan är att först redigera bilden som vanligt i Camera Raw och därefter lägga på ett justeringslager kallat "Color Balance" (i eng. Photoshop, vet inte vad det heter på svenska men kanske "Färgbalans"?) och skapa en lagermask så att det bara är ögat som ändrar färg. I justeringslagret har jag sedan bara dragit i reglagen tills jag tyckt färgen blivit som jag vill ha den och - voilà, nya ögon! Vilken färg tycker ni passar bäst på mig? Den första är den jag har just nu.








Boknörd? Jag?

Det här är sannerligen lycka för en sådan boknörd som jag. Jag blir alldeles glad i kroppen av att tänka på alla härliga böcker jag vill läsa i framtiden... ÅÅH! Tack, GoodReads!


Visdomsord



foto: här
Jag önskar jag vore bättre på det...

El Escritorio

Mitt skrivbord, på datorn alltså, är för mig en slags klippbok av saker jag sparat för att komma ihåg innan jag vet var eller om jag ska sortera in dem i mina övriga mappar.

Där kan man hitta skärmdumpar från olika program jag strömmat. Som ex. The Vampire Diaries





Eller bilder på söta saker jag sett online - tyvärr vet jag inte var...



Uttdrag från konversationer jag haft och som på något sätt varit minnesvärda



Små saker jag känner att jag måste komma ihåg och testa





Det kan även finnas bilder som jag tagit, glömt bort och sen uppmärksammat igen via en liten widget jag har som hela tiden visar bilder. De kan innehålla god mat exempelvis...



Såklart finns även skärmdumpar på saker jag vill konsumera





Och såklart även blandat jox och drömmar...



Haha, okej, jag vet inte hur intressant det här var egentligen men det kändes lite kul att göra det. Vill ni nu se skrivbordet i sin helhet? Såklart får ni det. Bakgrundsbilden är tagen av mig på sommarseglingen jag och några vänner gjorde. Syns det att jag älskar listor förresten?


3 fina bilder (WSA, for the win!)

Som ni kanske minns så fick jag en analog kamera i födelsedagspresent, en White Slim Angel närmare bestämt, och såklart har jag googlat fram lite bilder som galet talangfulla människor tagit med den. En vacker (sommar)dag kanske jag också kan ta sådana bilder. Man kan ju alltid drömma, och det gör jag så gärna...







foto: 1, 2 & 3

Längtan



Kan det snälla bara bli vår nu?

Shh, this is girl-talk!



Det är väl ingen som missat att det är Internationella Kvinnodagen idag vilket väl i grund och botten innebär att man som kvinna ska känna sig glad, stolt och uppskattad. Något som kanske inte alltid är så lätt i vår utseendefixerade värld. Men jag ska i vilket fall ge det ett försök. Jag laddar upp bilden ovan eftersom det är en bild jag gillar på mig själv. Min syster tog den på mig under sin födelsedag utan att jag visste om det. Vinkeln är för mig en svår sådan eftersom jag inte gillar min profil och dessutom har jag jordens fetaste utväxt - men på något sätt tycker jag ändå om den här bilden, den är enkel. Jag har inte gjort något med bilden förutom att ljusa upp den något och göra om den till svart/vitt samt lägga in en blåton i Photoscape. Så gör likadant, hitta en bild på er själva som ni är nöjda med och tänk att ni är jävligt bra trots att det inte alltid känns så :) Klysché, nåja...

Mmm... McDonald's...

Nu borde väl det här inlägget publicerats för tre veckor sedan men... Bättre sent än aldrig! När man fyller år i familjen Mark har vi som tradition att man får bestämma vilken middag som ska ätas. Nu minns jag märkligt nog inte vad jag bestämde (tror att det var lax eller kycklingwok) men min systers val är svårt att glömma. Hon fick välja vad hon ville i hela världen och vad valde hon? McDonald's. Helt otroligt - så går det alltså för teve-generationen. Men men, hon fick som hon ville. :) Längst ned ser ni min tallrik, just nu måste jag erkänna att det inte skulle sitta alltför fel. Men jag har fått min beskärda del av Donken det här lovet så jag ska nog skippa det...






Måndagspepp



foto: här
Kan jag få bo här, snällasnällasnälla? Det är allt jag någonsin vågat drömma om...

500 Dagar av Sommar

"Igår såg jag en sjukt bra film!" Det är det inte ofta man hör folk säga och på allvar verkligen mena det. Men så sa jag till min vän Kells igår och jag menar det verkligen. Min syster hade nämligen fått familjen att hyra "500 Days of Summer" som jag länge velat se men aldrig riktigt lyckas få det att bli av. Nu blev det av. Det var kärlek. Filmen var som en blandning av "Amélie från Montmartre" och serien "Pushing Daisies". Det var något slags magiskt över den och så snart den var slut kände jag att jag nog ville se den igen. Tyvärr hade jag inte tid med det då men det ska jag verkligen göra. Och det borde ni också!




















Alla bilder kommer härifrån och sågs av mig först på Sandra/NioTillFem's blogg.

Let them eat cake!

Förvånande nog, mest för mig själv, var jag på party igår. Fast det var väl mer hemmafestchillhäng än party. Najs ändå. Fast jag drog hem rätt tidigt eftersom jag idag ska iväg och spela badminton med familjen. Det ska bli skönt att träna lite trots att jag fruktar att bli sjuk igen eftersom jag blivit det efter varenda gång jag tränat hela den här förbannade vintern. Men vem vet - turen kanske vänder? Här är iaf en animation på tårtan från min lillasysters födelsedag förr-förra helgen. Det finns fler bilder och de kommer att komma upp, de har bara hamnat lite i skymundan då alla spanjorerna invaderade staden.


from Beijing to Siagon

En helt galet härlig låt som min vän Anna tipsade mig om nu i veckan. Videon är nästan ännu mer underbar än låten i sig så klicka på play nu och skruva upp volymen. Kaxigt? Ja, men är det lördag så är det.



"Right now you probably thinking
'How she get in them jeans?'
Well I'm gifted, all natural,
And burstin the seams
"

Robyn - Konichiwa Bitches

Romeo återvänder ensam

Nu är jag hemma igen men dagen måste tyvärr spenderas utlistandes hur man skriver en litteraturessä. Vet någon får denne gärna höra av sig.


19-årskalas

Snart drar jag men först några bilder från släktfirandet. Min syster har också bilder från det här








Presenterna.... ♥

Fan vilken skön och mysig födelsedag det har varit idag. Jag har spenderat den till stor del inomhus (det här slaskvädret är verkligen ingen favorit måste jag säga) och tittat på tre avsnitt av True Blood samt svarat på ovanligt många födelsedagsgratulationer (tack alla söta spanjorer, jag saknar er också!). Dessutom fick jag bästa födelsedagspresenterna någonsin. Mina föräldrar erkände att de gick mycket efter min önskelista eftersom jag bytte ett par av julklapparna men det blev ändå trevliga överraskningar - framför allt trodde jag inte alls att jag skulle få så mycket. Å, jag blir glad ända ut i fingerspetsarna. Min familj är verkligen den bästa och gulligaste någonsin. Dessutom visade det sig att min underbara spanjorska gjort en liten överraskning åt mig, mer om den längre ned...

Edit: Fick avbryta mitt i skrivandet av detta inlägg för att det ringde på dörren. Utanför stod Kelly och Anna (Emma kom lite senare) med värsta finaste tårtan och massa presenter. Gud, vilken chock jag fick! Jag hade aldrig trott att de skulle komma, jag blir så himla lycklig att jag har så fina vänner. Tack för att ni verkligen gjorde det här till världens bästa födelsedag!!! :)

Nu kommer bilderna (fler från släktfirandet kommer senare i veckan) :

 

Presenterna jag fick var alltså; En True Blood Säsong 1-box, Coco Chanel-filmen, en prenumeration på Språktidningen, en White Slim Angel-kamera (som var mailöverraskningen ni ser nedan), en jättefin klänning från H&M (som jag faktiskt kollade på i helgen men bestämde mig för att inte köpa) och matchande halsband samt en thékopp i glas som inte kom med på bilden.

 

 

 

 

 

Kelly och Anna hade gjort världens godaste tårta med alla mina favorit röda géle-godisar! :)

 

 

Och Kelly hade gjort en väska åt mig... Jag dog lite...

 

 

Och Anna gav mig världens största thékopp, min hand är med som jämförelse, vilket bara var för underbart - jag som älskar stora koppar!!

 

 

Och av Emma och Ida (som var sjuk och inte kunde komma) fick jag en Cocktailbok (YES!) och ett par jättefina, tvåfärgade strumpbyxor som jag letat efter jättelänge!!

 

Sammanfattat: Världens bästa födelsedag! Och imorrn drar jag till mitt landställe med hela gänget. Fan vad kul det ska bli!!!!

 

EDIT 2: Nu glömde jag ju helt bort att visa överraskningen! Så här var det. Min vän Hanna-Mia ringde mig för att säga grattis och precis i det ögonblicket stod jag och tittade ut genom mitt fönster. Under samtalet började jag ordna lite och flytta runt grejer på fönsterbläcket och när jag lyfter på min bok får jag en chock. Därunder ligger en lapp och en liten nyckelring. Plötsligt slår det mig. Min spanjorska hade tidigare under dagen frågat om jag hittat min present och jag var bara helt oförstående och svarade - present? vaddå? Hon hade alltså smygit dit den innan hon åkte i fredags! Och så råkar jag hitta den just idag!! Gud!! Jag blev så rörd och så glad. Min lilla spagge, vad jag saknar henne...

 


How to impress a french woman

Tänkte bara bjuda på den här videon som jag såg på Sandra/niotillfem's blogg för ett par dagar sedan. Den är ju bara för fin och visar hur man via Google kan följa en hel romans.


Feliz cumpleaños.... a mi!

Haha, ja idag är det min födelsedag trots att det verkligen inte känns som det. Det är liksom bara ytterligare en dag. Mitt firande blev igår med lite öl med några vänner innan vi tog sista tuben hem vid kvart i ett. Mer party än så blir det nog inte. Fast det är ganska skönt. Imorrn åker jag till landet med ett par kompisar för att leva i vildmarken fram till på fredag. Det lär däremot bli jävligt kul! Måste dock försöka börja packa nu - önska mig lycka till! :)


RSS 2.0