Chicago

Hejdå på er alla för nu drar jag med min mamma för att spendera sex dagar shoppandes, beundrandes och spatserandes run på gatorna i Chicago. Jag har aldrig lämnat Europa förut så det här ska bli jättespännande och fantastiskt roligt. Jag hoppas Chicago är lika vackert som jag föreställt mig det vara. Nej, nu måste jag gå om jag ska hinna med planet. Vi ses snart igen!
Just little things...

Som många nog har insett så har jag insett storheten med Tumblr. Det finns inget härligare än att snubbla över en fantastisk tumblog som verkar vara skapad bara för dig. Idag snavade jag in på denna. Jag älskar det simpla men klara konceptet: hon bakom bloggen publicerar helt enkelt en lista över saker hon gillar. Genialt! Här är några av dem som jag verkligen måste hålla med om men gå in och titta ni också och uppfylls av känslan av igenkänning.


Live the language!

Helt av en slump så snubblade jag över den här filmen om Paris. Först tog jag den för en jättesöt kortfilm innan jag insåg att det var en reklamfilm för EFs Språkresor. Jag måste verkligen säga att killarna bakom den här filmen har gjort ett makalöst jobb. Den är så fin och ger verkligen rätt budskap, titta själva!


När jag sen klickade mig vidare hit så upptäckte jag att det fanns flera olika filmer för olika städer och, till min stora lycka, så fanns det en om Barcelona!!! Är det inte helt sjukt?!Återigen, massa cred till de bakom filmerna och EF som visar att reklam minsann också är en konstform. Sjukt snyggt gjort!!

Redo? Redo!

Jag tänkte egentligen överföra lite Barcelonabilder men uppladdningen krånglar så jag inflikar något helt annat istället.

Som jag har sagt förut så saknar jag att skriva. Jag saknar att komma hem på kvällen och känna att jag under dagen beundrat bladverket i en hög ek och där funnit något att lägga till historian. Jag saknar den där totala fokuseringen som jag får av att veta vad jag vill berätta och bara sätta mig ned och låta fingrarna dansa över tangetbordet. Jag saknar det. Så jag tror jag faktiskt ska börja igen. Nu. Snart. För jag har en berättelse att berätta. Äntligen har jag verkligen någonting att komma med. Någonting väldigt viktigt. Inte bara viktigt heller utan helt hundraprocentigt sant. Och spännande och hemskt och vackert och underbart men framför allt sant. Jag vet att jag måste skriva ned allting innan det är för sent. Innan källans utlopp torkar ihop. Så jag ska börja. Det är svårt och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja nysta upp garnet men det får väl ta sin tid. Jag tror jag är redo. Jag har lovat det i så många år nu men jag tror faktiskt att jag kan hantera det nu. Jag ska börja skriva igen.

Oj...

Oj, var det TIO dagar sedan jag uppdaterade här?! Herregud, förlåt. Det är bara det att det händer så himla mycket hela tiden/inte händer någonting så jag liksom glömmer helt bort att uppdatera. Jag ska försöka bättra mig men ni vet ju hur jag är. Eh, i vilket fall så är jag just nu i Stockholm, jag kom hit i förrgår, och kommer att åka till Chicago på onsdag. Så det är en liten Barcelonapaus. Ska jag vara ärlig så känns det både skönt och tråkigt. Jag orkar inte ta upp allting här men saker har varit lite jobbiga så att säga. Faktiskt är Ida och Kelly inte heller i Barcelona fast det beror bara på att de hälsar på Emma och Anna i Aix-en-Provence just nu. Så det är vad som händer. Jag ska ladda upp bilder men om jag känner mig själv så kommer det nog att dröja lite till. Ni får ha tålamod med mig. Jusste, Kelly har startat en Barcelonablogg förresten - pastakladd.blogg.se så om ni vill få lite updates så kika in där :) Nu ska jag titta på lite mer HIMYM och sen nog faktiskt gå och lägga mig. Tjing!

Ja, jag lever...

Gud, det är verkligen svårt att hinna med allting! Mellan att gå i skolan, umgås med klasskompisarna, plugga hemma, turista, laga mat, tvätta, skypea, läsa bloggar, döda krypen som bor i köket, sova och hinna andas är det väldigt lite tid över till att blogga. Som ni säkert märkt. Jag har knappt heller hunnit fota någonting och ännu mindre ladda över bilderna till datorn. Dessutom så har vi en liten sjukstuga här just nu med Kelly sängliggandes i feber, Ida med halsont och jag nyser och hostar sönder mig. Så nu vet ni läget. Jag fick förresten idag reda på att mitt flyg som skulle ombokas till den 17e istället blev bokad till den 15e eftersom alla flyg visst var fullbokade. Hrm. Fördel: Hinner hem till syrrans födelsedag. Nackdel: Kort tid kvar dit och jag missar ytterligare tre lektioner vilket resulterar i ännu mer stresspluggande för mig. Men, vad göra liksom? Ibland blir det ju så. Så nu när jag kollade på det så kommer jag ju vara borta från Barca i typ två och en halv vecka. Det känns som lång tid. Och tråkigt. Ha, tänka sig att jag säger det. Men jag kommer ju tillbaka snart igen och då ska jag ju (om allt går som planerat) stanna i ytterligare 3 månader så jag får nog min beskärda del av Barca ;). Nu ska jag försöka installera språkpaket till mitt Word och skriva lite på en uppsats. Önska mig lycka till och förhoppningsvis får ni bilder se bilder snart! :)

BCN

Nu är jag på plats i Barcelona igen, men ärligt talat vet jag inte hur länge jag kommer stanna. Så därför tänkte jag äntligen ta mig i kragen och ladda upp lite bilder från... för typ en månad sedan?Ida och Kelly (a.k.a. the roomies) på skolans takterrassLite utsikt därifrån. Det ser nog rätt sunkigt ut med svenska mått mätt men det är väldigt typiskt spanskt om jag får säga det självJag lyckades visst också hamna på en bild från samma dagBarcelona

Hej, allt snurrar på så fort i Barcelona att jag har liten tid att hinna uppdatera just nu. Dessutom vill inte internet fungera på min dator så inga bilder kan laddas upp - än. Men jag lovar att försöka få igång allting snart! Tills vidare, 16 grader och solsken är inte alltför fel :)

RSS 2.0