Om att jag måste förklara mig

Antar att ni behöver en förklaring. Jag är tillbaka från tågluffen men min dator har kraschat och kanskekanskekanske är alla bilderna därifrån borta men jag ska försöka rädda min hårddisk och fixa det här problemet. Men tills dess kommer jag nog inte uppdatera här och jag har ingen större lust att fota alls just nu. Med lite tur kommer allt gå bra men vi får se. Only time can tell.

Om 03:00


Det är sjukt att ställa väckarklockan på den tiden. Det känns som om det är något fel på världen då. Och ja, jag vet att jag bloggar mycket just nu men se det från den ljusa sidan; snart kommer ingenting hända här på 2 veckor eftersom jag inte kommer kunna blogga på tågluffen.

[fotoinlägg] - Sommarkväll

Nu är det bara några få timmar kvar och eftersom jag nästan är klar med allting så satte jag mig och redigerade lite i photoshop. Som vanligt blir det några melankoliska bilder à la Nathalie




[fotoinlägg] - MEGAUPLOAD!

Nu har jag varit dålig på att ladda upp bilder igen så här kommer en hel drös lagom innan tågluffen

Några bilder på min bror inför balen








Och nu kommer några från Emils studentmottagning









The student himself



Felli ville också vara student

Efter allt detta spektakel gick jag och Sara hem till henne för att äta godis, poppa popcorn och se på "Underworld - Rise of the Lycans"



Hon har en spikmatta hemma. Det gjorde ont.




Sen var det dags för skolavslutning, äntligen! och jag dressade upp mig i en klänning jag köpt i London men som jag aldrig använt för att den påminner mig om ett cirkustält





Ja, den bilden var ju sådär lagom suddig och härlig



Jag mötte Kells på tunnelbanan för sista gången i tvåan



Klassrumsmysigt hade Joss och Anna





"Love y'all, girls" tänkte jag



Men sen gick allt överbord och jag försökte verka oberörd



Det blev lite sång och sånt i Aulan innan vi fick gå därifrån



Men självklart kunde jag inte bara skilja mig från klassen sådär så en hel drös drog till Café Mineur i Gamla Stan för att mysfika men eftersom alla bilder utom denna var hemska så får söta Sofia representera det fikandet :)



Senare på kvällen drog jag och Ida oss hem till Emma och hade grimarsrace :) Ovan är söt-flicka-1



Söt-flicka-2



Och söt-flicka-3... Förlåt men bilderna var för bra för att inte läggas upp... Förlåt



Emma jammade lite i parken



Och Ida var sänd från Gud



Medan jag langade poser.


Sedan gick det någon dag och jag var inne i stan för att shoppa lite inför tågluffen. Efter det stötte jag på Felli och vi myste först på McD och sen i Långbroparken. Det här var faktiskt igår så jag har äntligen kommit ikapp med bilduppladdningen :)









Och här är ännu en härligt suddig bild på min nya topp från H&M och mina, äntligen funna, underbara shorts från Zara. Nu är det slut på bilder. Nu har jag inga fler. Men vänta tills efter tågluffen. Då kan man räkna med en bildbomb :)

Om lite visdom på vägen

Visdomsord från Diane von Furstenberg:

"The most important relationship you have in your life is the relationship you have with yourself because no matter what happens; you will always be with yourself"

Om 35 timmar

Det är bara 35 timmar kvar nu innan jag åker. Jag har dragit upp den plommonfärgade rullväskan från källaren men ännu står den tom. I mitt rum ligger post-it lappar spridda med diverse budskap och lösryckta fraser och ord om saker jag måste komma ihåg. Jag skrev just en packlista och tänkte att jag för en gångs skull inte skulle ha med mig för mycket bara för att ändra den fem minuter senare genom att lägga till tre klänningar, två linnen och två t-shirts. Så jag kommer vara överpackad som vanligt. Svetten bryter nästan ut i pannan då jag tänker på att jag inte får ha med mig mer än femton kilo dit och ännu värre blir det när jag funderar över att varje extrakilo kostar lika mycket som 10 Magnumglassar. Jag lär få svälta mig genom Polen om jag ska komma hem alls. Nu tickar klockan snabbare. Måste börja packa nu skriker den åt mig. Du kan inte skjuta upp det mer, säger den med ett hånleende, det är dags nu. Jag nickar i samförstånd. Om 35 timmar tar jag flygbussen till Skavsta och sedan bär det av mot Östeuropa. Om 35 timmar, 15 bagagekilo och minst 10 magnumglasspengar är jag på resande fot. Önska mig lycka till.

[fotoinlägg] - Outfit!



Bara för att jag ser så otroligt glad ut och för att jag borde laddat upp den här bilden förra onsdagen då jag faktiskt såg ut såhär (när jag, Ida, Emma, Jenny och Elin gick till Klubb Onsdag) laddar jag upp den idag. Och för att jag inte har så mycket att göra. Och för att jag älskar klänningen :)

Om indianstammar i Sydamerika

Inatt gjorde jag något nytt; jag drömde på spanska. Jag befann mig visst i någon djungel i Sydamerika och bodde hos en indianstam för att lära mig deras seder och eftersom de bara pratade spanska fick jag göra likadant. Jag skulle gärna vilja veta exakt vad jag sa för något för jag tvivlar på att det var speciellt intelligent. Det enda jag minns är att jag hälsade på någon i stammen och sa "Mucho Gusto. Me encanta mucho" syftandes på livet i stammen. Haha. Allt detta måste bero på att jag just nu läser "Harry Potter y la cámara secreta" innan jag somnar varje kväll. Vi får se hur mycket spanska jag egentligen lär mig men det är lite kul i vilket fall.

Om någon missat det så regnar det idag. Skitkul. Jag som tänkte sticka ut och spring ställer in de planerna för att skriva klart min packlista inför tågluffen samt hämta upp min rullväska från källaren. Det är läskigt att det går så fort för om mindre än 72 timmar åker jag härifrån. Okej, inte tänka på det nu för då får jag bara resfeber. Kakor någon? ^^'

Om att vi får vad vi förtjänar

Så, imorgon är det äntligen dags. Efter ett helt års slitgöra med läxor och prov och uppsatser ska man få det man förtjänar; sommarlov. Det är egentligen helt sjukt att det här året, eller snarare de senaste tre åren, har gått så fort. Just i detta ögonblick är min bror på niornas bal men det känns som om det var nyss jag var på väg dit med min skräddarsydda klänning. Det är vrekligen märkligt att tiden går så fort. Det gör mig lite nervös. Nu är det bara ett år kvar och sedan tar jag studenten. Hur har jag blivit så här stor? Jag var ju nyss liten och nu är jag arton, har röstat, går på krogen och står i bostadskö. Kan någon bara trycka på paus en stund så jag hinner komma ikapp? Det är läskigt men jag antar att alla känner så. Att det är normalt. Så jag ska vara normal och gå till skolan imorrn och sen på lördag är det ju tågluff som står på schemat. Gud. Men det ska bli häftigt. Det sista sommarlovet i mitt liv ska bli bra. Önska mig lycka till med betygen och ha ett jäkligt bra sommarlov. Men oroa er inte - jag kommer inte ta sommarlov från bloggen. Vi hörs snart. :)

[videoinlägg]

Om ni inte kollade på Talang2009 i fredags så måste ni se den här killen som dansar. Han är så sjukt grym och häftig. Jag fattar inte hur han kan vara så synkad med musiken och samtidigt behärska olika dansstilar och vara charmig och underhållande. Tur som fan att han gick till final för jag hejar på honom. Kolla och njut :)


[fotoinlägg] - Skoldagar i solen

Eftersom jag varit så dålig på att ladda upp bilder så kommer bilderna från förra helgen och veckan som gått nu. Förlåt men bättre sent än aldrig :)

Jag var hos Emma i lördags och sov över för att sedan åka och bada med henne på söndagen vid en jättemysig sjö i Vårsta :)



Emma stekte i solen...



Jag läste i min spanska Harry Potter-bok :)



Och posade framför kameran



Sedan åkte jag hem och firade morsdag med familjen och, äcklig, prinsesstårtan



På måndagen fick kameran följa med till skolan så här kommer bilder från den dagen och jag kan inte ta kredd för alla men jag minns inte vilka jag fotat eller inte så jag lägger upp alla ändå









De håller på att bygga om matsalen så vi käkar numera i gympasalen... Vilket känns lite skumt















Efter skolan åkte jag och Emma och Ida till Långsjön för att bada, sola och käka jordgubbar och grillad kyckling





Jag avslutar den här sköna bildserien med en mindre skön bild på mig. För det är jag värd :)

Om mitt livs sista sommarlov

Hej,
Jag vet att jag suger eftersom jag ännu inte laddat upp bilder från förra helgen men håll tillgodo för de kommer.

Idag var min näst sista skoldag för i år så jag rensade ut skåpet och gick igenom alla gamla papper och block vi haft i år. Det är alltid lite märkligt för man tycker att året har gått så fort och att det ju var alldeles nyss som man satt där förra året och rensade skåpet. Och det sägs ju att tiden går fort när man har roligt så jag måste ha haft väldigt roligt, om än stressigt, i år. Snart är det lov och sen är det bara ett år kvar. Jag var på studentmottagning igår och det får mig verkligen att tänka på att det är så otroligt kort tid kvar innan allting är över. Det ska såklart bli skönt men också läskigt och vemodigt. Allt man varit van vid i nästan hela ens liv kommer att försvinna. Vardagen med att gå upp tidigt, gå till skolan, träffa kompisar och ha lektioner kommer att vara över. Det är konstigt att tänka på det så. Såklart kommer en annan vardag att ta vid men den sociala biten och det att man gör allting för sin egen skull (för sina betyg, för sin framtid osv) kommer att övergå till att göra allting för någon annan (jobba exempelvis). Med största sannolikhet kommer det var många i klassen som jag aldrig mer i mitt liv ser om ett år. Aldrig. Det är en väldigt lång tid. Men än är det ett år kvar och inte läge att ha ångest. Framför mig har jag mitt livs sista sommarlov att se fram emot så jag ska försöka göra det bästa av det. Om en vecka lämnar jag Sverige för att tågluffa i Östeuropa. Det är alltid en början.

Tänkte bara sluta det här melankoliska inlägget med ett klyschigt utdrag från låten "Graduation Song" med Vitamin C;

I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day


Något att tänka på kanske? Nu ska jag inte deppa mer utan äta lite kladdkaka. :)

[fotoinlägg] - Mobilbilder

Jag har ju en fin mobilkamera som används ibland så nu laddar jag upp lite random bilder från den...



Hittade en gammal karta över Amerikas tåglinjer. Vore jättemysigt att åka typ Southwest Chief eller Silver Meteor. Man kan ju bara drömma sig bort till en annan tid med damer med krinoliner och herrar i höga hattar i den Amerikanska Västern.


Jag har kollat mycket på The Hills på MTV- onlineTV på senaste tiden. Faktiskt hela säsong ett, två och tre. Men det är ju så bra och man blir ju så avundsjuk på deras jobb på stora tidningar. Och ja, jag vet. "Det är uppgjort" och "De är ju så löjligt rika" och "Vem lever sådär - egentligen" och blablabla. Spela roll. Det är bra så jag tänker fortsätta kolla på det :)



Min bokhylla genom mitt vattenglas. En av mina mer märkliga bilder. Men så kan det gå ibland.



Ett foto jag tog på mig själv i hissen då jag precis färgat håret. Med lite kontrast blev det dock väldigt likt ett mugshot. Så här har ni mig ifall jag skulle råka illa ut någon gång.

'

Vi var hos min psykologilärare som ska gå i pension igår och eftersom han varit lärare så länge så har han haft många elever. Vi fick bläddra igenom massa gamla foton och känner ni igen den här filuren exempelvis? (Ursäkta blixtblänket)



The Dress. Inget mer behövs



Jag och mamma bjöds på lunch hos mormor idag. Det var mys och väldigt gott i det här hemska vädret.


Om att beslutet togs åt mig

...Och nu är alla storlekar på klänningen på H&M's hemsida slut så vill jag ha den så får jag ta den jag köpt. Jag hann aldrig ens bestämma mig. Så det kan gå.

Om att det här inte är en modeblogg (2)




Jusste. Dessutom köpte jag denna från H&M's hemsida också, bara för det var rea och den var lite cool. Med lite tur betalar mamma den dock...

Oj, detta börjar nästan se ut som en modeblogg. Ve och fasa. Snart ska jag ladda upp lite bilder och återvinna min självaktning.

Om en klänning



Jag köpte den här underbara klänningen idag, på H&M, men det fanns bara en kvar och det var i storlek 40. Den satt inte helt dåligt men är lite stor runt midjan, som vanligt. De i butiken sa att det skulle bli svårt att hitta en annan för folk hade visst ringt runt efter dem. Dock hittade jag en på internet i storlek 38 men... den skulle inte kunna levereras förräns i början av juli (vilket är väääldigt sent) Så nu vet jag inte vad jag ska göra! Till råga på allt var den dyr. 360 spänn fick jag punga ut. Vilket är typ hälften av alla pengar jag ska försöka leva på i sommar... What is a girl to do? Hjälp?

[fotoinlägg] - Regntyngda skyar

Dåligt med uppdatering under helgen men när det är så fint väder vill man ju inte sitta inne framför datorn! Jag har spenderat helgen först tillsammans med mina föräldrar, för en gångs skull, och på lördagen åkte jag ut till Emma i Tumba för att se på Robinsson, sova lite och cykla och bada på söndagen. Det var supermysigt och det kommer att komma upp bilder från det lite senare. Idag var hela klassen hos min psykologilärare eftersom han går i pension. Vi fick sallad och glass och fick titta på gamla bilder på elever han undervisat - bl.a. Peter Settman vilket jag också kommer lägga upp en bild på snart.
   Så, phew!, lite uppdaterat äntligen. Bjuder också på en utsiktsbild från mitt fönster från en regning dag.



Och jusste. Om ni inte märkt det ännu har jag lärt mig att centrera bilder samt att jag har ändrat lite i menyn till höger här. :) Så de så!

RSS 2.0