Kräftskiva

Jag var på kräftskiva hos Pontus i lördags och det var jättemysigt och trevligt om än lite kyligt för vi satt på hans altan hela kvällen. Nog för att jag inte äter kräftor men jag smakade faktiskt på en utav dem och jag antar att det kunde vart värre. Men jag vill hävda att kräftskivor inte egentligen handlar om kräftor utan om sällskap - och det hade jag :)



Vet inte riktigt vad som hände när jag tog den här bilden men den blev ju lite cool i vilket fall. Kelly, Ida och Emma sörplar drinkar.



Jesper fick slängas in på ett foto också.



Den glade värden i egen hög person. Jag måste säga att jag typ är förälskad i hans hatt. Den är ju för häftig.



Och jag var glad och log lite maniskt som vanligt. Resten av bilderna finns på fejjan :)

Upp igen

Nu har jag, äntligen, fört över massa bilder från kameran (något jag borde gjort för läääänge sen) så nu ska ni få se på uppdatering. Eller snart i alla fall för nu är jag tillbaka i Uppsala och ska cykla iväg och äta lite nationslunch för jag är ledig idag. Men sen!


There and back again

Gud. Nu har jag varit internetlös i Uppsala sedan i tisdags och kom hem till Stockholm över helgen vid lunchtid idag. Jag har massor att berätta men jag hinner nog inte riktigt med det just nu. Men en bra grej är att jag från och med måndags troligtvis kommer att ha internet i Uppsala också så då blir det inga stora hål i uppdateringen igen (om jag inte måste plugga en massa, förstås). Jag bjuder på en jättefin bild med ett jättefint budskap och önskar en trevlig lördag:



Bild: här

Flytten

Jaha, så om bara några få timmar nu går flyttlasset upp till Uppsala. Hela mitt rum är nedpackat i kartonger, mina väggar tomma på tavlor och min garderob tömd på kläder. Jag antar att det är nu jag ska inse att jag faktiskt flyttar iväg men det gör jag inte. Inte än i vilket fall. Jag har alltid varit dålig på att förstå när stora saker händer så jag accepterar bara att det är läget nu också. Men jag tror ändå att det kommer bli väldigt roligt. Vem skulle för ett år sedan tro att jag skulle vara bland de första att flytta bort? Inte jag, det kan jag lova. Men så blev det, märkligt nog. Och nu är det dags. Men jag menar, det är ju inte långt bort alls egentligen. Stockholm - Uppsala tar ju knappa 40 minuter så jag kommer vara hemma en hel del - som tidigare nämnt. Men nu måste jag upp och göra mig hemmastadd för imorrn är det upprop och sen är det nollning. Kan knappt fatta att sommaren är över - IGEN! Och att jag börjar skolan - IGEN! Gud... Livet rullar på så fort. I vilket fall så kommer jag tyvärr att vara både internet- och tv-lös ett tag framöver så räkna inte med några uppdateringar. Men jag ska göra vad jag kan. För nu börjar det...

En ögonblicksbild från mitt rum just nu



För länge sedan...

Som ni vet vid det här laget så håller jag på att gå igenom hela mitt rum och rensa ut det jag inte vill ha - allt för att underlätta flytten till Uppsala. I vilket fall så snubblade jag över ett gammalt foto på mig när jag gick igenom min bokhylla. Jag vet inte när det är taget, för det står inget datum, och eftersom jag är usel på att gissa åldrar så kan jag heller inte säga vad jag tror. Men det verkar vara ett foto från en fotoautomat och jag måste säga att det är ett rätt charmigt foto. Ett sånt där man tänker "fan, nu blev det fel" och så tar man ett nytt istället. Men jag gillar det. Eller vad säger ni?



Ja, fotot är rätt gammalt och smutsigt och min smutsiga skanner gör det inte bättre men äsch.

Jusste...

Det har blivit väldigt mycket utgång på senaste tiden; i förrgår, igår, idag (?), imorrm (!), och det blandat med att jag på något sätt ska lyckas packa ned mitt rum och liv i flyttkartonger gör det svårt att finna tid för att fotografera. De här bilderna tog jag alltså lite tidigare i sommar när jag kom på att det vore spännande att pröva att fotografera med systemkameran genom titthålet på min analoga kamera. Ja, spännande var det väl men så bra resultat vet jag inte om det blev.

Måste bara nämna att jag och min kära Kelly käkade världens godaste brunch igår. Medan jag, avancerat nog, blandade pulver med vatten, skapade våffelsmet av det och därefter hällde det i våffeljärnet, så gjorde Kelly underverk. Hon stekte två timjanomeletter, gjorde en bruchetta (typ, tomat med vitvinsvinäger och balsamvinäger i alla fall) och värmde på lite surdegsbröd med vitlök. Därefter slog vi oss ned framför tv:n och tittade på ett Laguna Beach-maraton. Så sjukt mysigt och så sjukt mycket har jag nog inte ätit på... någonsin. Men det var nog bra för efter utgången igår natt (idag natt?) så hade det nog gått illa utan den maten i magen :)






Portfolio!!

Jag har en väldigt rolig nyhet faktiskt! Som nog några av er vet så har jag ett portfolio på en egen hemsida men det har länge varit dåligt utformat och utan riktning. Så nu har jag suttit några timmar och verkligen gått igenom hela hemsidan och ändrat om allting totalt. Kod för kod har jag skrivit, testat och ändrat om och om igen och nu är jag äntligen klar. På nathaliemark.com hittar ni nu ett stilrent portfolio med bilder sorterade i olika kategorier. Jag har ännu inte riktigt valt vilka bilder jag vill ha uppe så de som ligger där nu är mer ett förslag än något seriöst utvalt. Dessutom är inte sidan om mig uppdaterad ännu - men det ska ändras snart! Så snälla, klicka in er och skriv en liten kommentar här om vad ni tycker om det. Är det något som bör ändras? Något ni vill ha som inte finns? Jag är tacksam för allt för jag har verkligen kämpat med det här och det känns viktigt för mig att det blir bra. Tack :)

Visdom

Jag har just haft en jättemysig kväll med Felicia och Kelly bara sittandes i det lokala värdshuset/Felicias trädgård och pratat i timtal. Nu bjuder jag på en visdom och sedan är det godnatt.


Foto: här

Pencil vs. Camera

Tjo! Nu har jag kommit hem igen efter en helg i Uppsala och därmed också den första natten i min lägenhet (fick sällskap av min vän Camilla som fick sova på soffan). Känns helskumt om jag ska vara ärlig men helskumt på ett bra sätt. Jag shoppade också en hel del på IKEA igår som kommer att svida i min plånbok ett bra tag framöver men det resulterade i alla fall i en helt ny säng och en stor byrå och massor av andra saker som är bra att ha. :) Det börjar faktiskt kännas som att jag ska bo där nu fastän det fortfarande är konstigt. Det är liksom min lägenhet. Gud... I vilket fall så sitter jag nu och väntar på att kära Megavideo ska låta mig titta på fler OC-avsnitt och snubblade då över den här killen som tar helt otroliga foton där han håller upp olika teckningar han gjort. Tänk om man kunde vara så cool själv ;)








3 fina bilder (Sommarkväll)

Jag vet att det varit dåligt med uppdateringar på sistone men det händer så mycket, och så väldigt lite. Jag tittar mest på OC hela dagarna (jag började se om från början och hade glömt hur sjukt beroende man blir av det programmet) och planerar inför flytten. Ikväll ska jag och mina vänner gå ut tillsammans och imorgon åker jag till Uppsala igen för att shoppa lite välbehövliga grejer på IKEA. Så det är full gång på det mesta utom min kamera. Jag har fotat lite från kräftskivan förra veckan och min brors spelning igår men inget har tagit sig från kameran till datorn. Men snart så! Tills vidare bjuder jag på tre fina bilder och hoppas ni får en grymt fin sommarkväll.







Foto: 1, 2 & 3

♥ gives me hope

Som många vet finns det ju en sida som heter FML där folk delar med sig av allt hemskt som hänt dem och avslutar varje inlägg med FML (= Fuck My Life). Det är visserligen emellanåt ganska roligt att läsa (då många är relativt komiska och cyniska) men nu har jag dock upptäckt en mycket mysigare sida: GMH (= Gives Me Hope). Där berättar folk om massor av fina, tårdrypande och gripande saker som ger dem hopp i tillvaron. Där finns också en undersida (LGMH = Love Gives Me Hope) som är helt tillängnad kärleken. I stort sett alla inlägg får mina ögon att börja tåras och mig lite klyschigt att utbrista: "Åh!". Här är i alla fall några av mina favoriter från inläggen på topplistan:

♥ I was on the bus on my way to the mall, when a homeless man sat next to me. He saw that I was looking at the bouquet of flowers he held, and told me that they were for his wife because today is her birthday. As he got off the bus, he walked into the cemetery and placed the flowers on his wife's grave. A love that never dies GMH.


My boyfriend was eager to meet my Mom, despite my various protests. I pulled into the parking lot of the cemetery where she's buried, expecting him to completely freak out. When we approached her grave, he sat down, said hello, and talked with her for an hour about how lucky he was to have me. LGMH

My best friend, whom I have always loved dearly, lives four hundred miles away. While on the phone, he asks, "What would you do if I showed up at your house and told you I've always loved you with all my heart and soul?" I replied, "I would be astonished." I heard a knock on my door.

In high school, my best friend and I swore that we would never date. Our friends laughed, and joked that they would quote us on that at our wedding. They did.

My grandpa is 85 years old. Today, I just found out that ever since his wife, his true love, had died, he put roses on her grave every Sunday. The drive is 2 hours away from where he lives. She was 29 when she died. This devotion GMH.

I was at the mall the other day when I saw an old couple sitting together. The man looked over at the woman and said, "Jane, we did it. We grew old together." The look in her eyes GMH.

This morning, as I was about to leave for work, my boyfriend danced into the kitchen singing a made up song consisting of only my name, over and over. When he saw me, he turned red and said "Oh, you're still here". Sneaking a peak in the daily routine of someone who really loves me GMH.

Looping?

Igår lurade min vän Camila med mig att gå på Stockholms Kulturfestival tillsammans med hennes systrar och pojkvän. Vi skulle visst se någon artist jag aldrig hört talas om men som skulle vara rätt cool. Och det var hon. Ensam och barfota på scen manövrerar hon fiol, gitarr, trummor, tamburin och sin helt makalösa röst samtidigt som hon med fötterna spelar in de olika instrumenten i loopar så att hon efter ett tag har byggt upp som en hel orkester fast hon fortfarande står ensam på scenen. Det var verkligen magiskt att få se henne även om jag stod med andan i halsen och lite darr på knäna i rädsla för att hon skulle missa looparna i inspelningen, något som är väldigt lätt hänt, - fast det var ju helt i onödan för allt gick vägen. Så jag var såklart tvungen att söka upp henne på Youtube när jag kom hem. Och se! Hon har varit med på Conan O'Brian för så känd är hon visst utomlands. Helt makalöst, om hon spelar igen så måste jag bara se henne för det var en upplevelse.


Better than love

Jag satt och kollade på MTV "Top Ten at Ten" härom dagen och då kom den här videon och sen dess har låten suttit fullständigt inetsad i min hjärna. Jag nynnar på den konstant! Men den är ju faktiskt rätt bra så än så länge är det okej. Den heter förresten "Betten Than Love" med någon grupp som kallas Hurts. Jag vet inte om jag egentligen förstår videon men jag tycker den är väldigt snygg på ett gammeldags sätt. Stilen tilltalar mig.


Värmlandsögonblick pt. 4

Okej, så det har kommit lite emellan, minst sagt, men nu kommer de sista (?) bortglömda ögonblicken från Värmland.

Jag fick ju, äntligen!, ett eget rum så först bjuds på lite bilder från det. Vad tycks?



Gamla vikskärmen från "barnrummet" fick följa med en trappa ned till mitt rum. Tyckte det var ganska smart för den fångar upp ljud bra och gör att mitt rum inte ekar trots att jag inte har så mycket grejer i det.



Lite utsikt genom mitt fönster, dvs. mina grannars hus.



Jag hittade en stol i ett av våra förråd som jag tog ut och tvättade ren så nu står den i rummet också. Dessutom köptes en spegel på second hand, fast jag har inte satt upp den än, och tre tavlor, som jag har satt upp men inte när det här fotot togs.



Min gudfars gamla whiskeyglas diskades upp och ställdes i fönstret. Fast bara tillfälligt för nu står de i min garderob här hemma, fast också det bara tillfälligt för de ska med upp till Uppsala snart. Förhoppningen är att de kommer bli finfina ljuslyktor.



Haha, den här skylten gör mig alltid lika glad. Människor i Värmland har verkligen humor. Dessutom spelar det liksom ingen roll hur många gånger de tvättar bort ö:et - prickarna kommer alltid tillbaka ändå.



Å, söta Wilma trivdes verkligen bland all grönska. Stackarn som måste vara inne enda tills nästa sommar nu...



Som ni nog minns att jag sa så var jag ju och fyndade på loppmarknad. Här är klockan, boken och filmen jag köpte. Alltihopa kommer att få följa med mig upp till Uppsala dock och är därmed inte kvar där de fotograferades.



Här är det finaste jag hittade. Den här klockan är verkligen helt sjukt vacker. Kan inte fatta att de tog 20 pix för den. Jag menar - titta på den! Den är typ det vackraste jag sett. Kommer definitivt att använda den ofta så snart jag putsat den lite.



I förra inlägget bjöd jag ju på lite låtar och däribland en av mina favoritlåtar. Jag gillar den faktiskt så mycket att jag satt och kämpade en duktig halvtimme med att skriva ned den på min skrivmaskin, som jag också loppisfyndat, fast i vintras, när jag var i Värmland. Så nu ligger den som ett kärleksbrev på min byrå i rummet och väntar på att jag ska komma tillbaka igen.



Och så en liten bild på vad som slutade som min systers smoothie en eftermiddag. Måste säga att den var mycket snyggare pre-mixningen.

Toner från en nattsuddare

Nu när jag ändå sitter framför datorn lite för sent på natten kan jag likväl delge er lite låttexter från lagom sorgliga låtar jag tycker om att lyssna på just den här tiden på dygnet. Varsågod!

"I haven't thought of you for years you know
Your memory seems to come and go
Our time meant so much to me
Now you can't be found
You were the first to want me, the first to love me, the first to need me
Who was the last to know you? The last to love you? The last to hold you?
(...)
I thought of you again today
Reminded me how with time I've changed
If you only knew what you gave to me
Now you can't be found
You were the first I trusted
I learned what love is when we were just kids
When did you get so lost? How could you think you'd be better off?

It's a wonderful wonderful life (so wonderful)
Why'd you have to say goodbye?"

Gwen Stefani - Wonderful life

"Even only 24 hours under your touch
You know I need you so much
I cannot wait to call you
And tell you that I landed somewhere
And hand you a square of the airport
(...)
I'm leaving your town again
But I'm over the quilt that you've been spinning
And I'm up in the air, said baby hell yeah
Oh honey I can see your house from here
If the plane goes down, damn
I'll remember where the love was found
If the plane goes down, damn"

Jason Mraz - Plane

"Juliet, the dice was loaded from the start
And I bet when you exploded into my heart
And I forget I forget the movie song.
When you gonna realize it was just that the time was wrong, Juliet?
(...)
And I dreamed your dream for you and now your dream is real.
How can you look at me as if I was just another one of your deals?

When you can fall for chains of silver,
You can fall for chains of gold,
You can fall for pretty strangers
And the promises they hold.
You promised me everything, you promised me thick and thin, yeah!
Now you just say, "Oh Romeo? Yeah, you know I used to have a scene with him"
Juliet, when we made love, you used to cry.
You said, "I love you like the stars above, I'll love you 'til I die".
There's a place for us, you know the movie song"

Dire Straits - Romeo and Juliet

"You got a fast car
I want a ticket to anywhere
(...)
Anyplace is better
Starting from zero got nothing to lose
Maybe we'll make something
But me myself I got nothing to prove
(...)
You got a fast car
But is it fast enough so we can fly away
We gotta make a decision
We leave tonight or live and die this way

I remember we were driving driving in your car
The speed so fast I felt like I was drunk
City lights lay out before us
And your arm felt nice wrapped 'round my shoulder
And I had a feeling that I belonged
And I had a feeling I could be someone, be someone, be someone"

Tracy Chapman - Fast car

"Daniel, when I first saw you
I knew that you had a flame in your heart
And under under wild blue skies
Marble movie skies
I found a home in your eyes
We'll never be apart
(...)
You took me to the darkest place you knew
And set fire to my heart"

Bat for lashes - Daniel

"Ever since I was eight or nine
I've been standing on the shoreline
For all my life I've been waiting
For something lasting
You loose your hunger and you loose your way
You get confused and then you fade away

Oh this town
Kills you when you are young
Oh this town
Kills you when you are young

I'm not the boy that I used to be
This town has got the youth of me
All the eyes turn hollow
From the work of sorrow

You die young"

Broder Daniel - Shoreline

"You, you know how to get me so low
My heart had a crash when we spoke
I can't fix what you broke

And you
You always have a reason
Again and again this feeling
Why do I give in

And I always was, always was one for cryin
I always was one for tears

The sun's getting cold, it's snowin
Looks like an early winter for us
an early winter, oh I need you to turn me over

It's sad the map of the world is on you
The moon gravitates around you
The seasons escape you

No I never was, never was one for lyin
You lied to me all these years"

Gwen Stefani - Early Winter


Och så slutligen kanske den bästa låten av alla... någonsin! Åtminstone är det en av mina absoluta favoritlåtar.

"Take me out tonight
Where there's music and there's people
Who are young and alive
Driving in your car
I never never want to go home
Because I haven't got one anymore
(...)
And if a double-decker bus
Crashes into us
To die by your side
Is such a heavenly way to die
And if a ten ton truck
Kills the both of us
To die by your side
Well the pleasure, the privilege is mine

Take me out tonight
Take me anywhere, I don't care
I don't care, I don't care
And in the darkened underpass
I thought Oh God, my chance has come at last
But then a strange fear gripped me
And I just couldn't ask"

The Smiths - There is a light that never goes out

Emmaboda 2010

Så, nu kommer lite efterlängtade Emmabodabilder, resten hittas på Facebook - som vanligt. Så utan närmare presentation; här är bilder från den grymmaste festivalen :)




















Praktiskt taget magiskt...

I morse så råkade jag snubbla över en film som jag inte sett på länge men som jag fullkomligt älskat varje gång jag sett den. "Practical Magic", eller "Magiska Systrar" på svenska, heter den och handlar om två häxsystrar, Sandra Bullock och Nicole Kidman, och deras liv i en liten stad i New England. Jag är visserligen svag för mysiga, småförtrollade historier men det som jag egentligen fastnar för i den här filmen är det fantastiska huset de bor i. Huset, som byggdes speciellt för filmen, är verkligen mitt drömhus på alla möjliga sätt. Det är viktorianskt, vitt, stort, har ett torn, en underbar trädgård och ligger vid vattnet. Jag bara häpnar varje gång jag ser det och om jag kunde skulle jag hoppa rakt igenom rutan och bosätta mig där på stört. Eller vad säger ni? Är det inte praktiskt taget magiskt?


















Alla bilder kommer härifrån.

Did someone say '3D'?

Som några av er säkert vet så kan jag bli väldigt uppslukad av saker och ting emellanåt. Det kan vara allt från böcker (ex. Twilight) och tvserier (ex. The Hills) till vardagliga saker (ex. att dammsuga mina böcker i bokhyllan med det lilla extramunstycket till dammsugaren, den som har lite borst längst fram). Just nu har jag fastnat i inredningsträsket och har spenderat de senaste timmarna (vågar knappt tänka på hur länge) maniskt tittandes igenom precis hela IKEA's sortiment och skissandes på en 3D-modell av mitt studentrum i ett ritprogram. Det är nästan läskigt hur tiden bara försvann medan jag satt och jämförde vilken sängmodell som bäst skulle passa till parketten och vilket skrivbord som egentligen var värt sina pengar. I vilket fall så får ni här lite snapshots från modellen. Vad tycks? Till mitt försvar måste jag säga att rummet är hemskt svårinrett då det dels inte är speciellt stort och dels har ett väldigt stort fönster samt en dörr som öppnas inåt.








Miniupdate



Nu har jag kommit hem från Emmabodafestivalen. Det var helt sjukt grymt och jag saknar det jättemycket. Ni ska få se en del bilder när jag haft tid att ladda upp dem och gå igenom dem. Idag var jag för övrigt i Uppsala och kollade på mitt studentrum och det var faktiskt jättefint! Känns så sjukt att ha nyckeln i handen nu men sjukt på ett bra sätt :) Men jag återkommer om allt det där snart.

RSS 2.0