In the middle

PUH! Idag avklarades svenskatalet och det känns väldigt bra och jag är så lättad att det faktiskt gick vägen. Dock vet jag inte hur geografiprovet och engelskaseminariet kommer att gå imorrn för jag skulle behövt minst en dags pluggande till. Men nu får det vara. Klockan 14:00 är det ju mösspåtagning så varför inte vara glad liksom - snart är det över ändå! Bilderna nedan har ingenting med någonting att göra utan är bara några jag tog för ett tag sedan för att testa hur jag såg ut i mittbena. Jag lockade håret framtill också men jag vet inte. Jag tror jag passar bättre i sidbena, jag tycker mitt hår blir så platt av mittbena. Aja, jag antar att jag borde gå och plugga lite mer innan det är dags att sova.




Stressed is Desserts spelled backwards...

Just nu är det ju väldigt mycket i skolan så jag är ledsen att jag inte uppdaterar så mycket. Hoppas ni förstår ♥







Foto: 1, 2 & 3

Spejsat!

Så var det dags för ännu en skiva och nu med tema Rymden. Jag fick lite panik igår och gjorde därför två pärlplattor med figurer från Space Invaders som jag ska ha som örhängen i en för övrigt svart klädnad - "The Dark Side of the Moon". Nej, nu måste jag verkligen gå!






Monoskons

WOW, är allt jag kan säga just nu men jag ska ta det från början. Min bror började nyligen spela som lead-gitarrist i ett band som heter Monoskons eftersom deras förra gitarrist hoppat av. Han har bara hunnit repa med dem i några veckor när de igår stod på stora scenen på Lava för att tävla i Rockkarusellens Stockholmsfinal. Det var 60 band som slagits om de 6 dyrbara finalplatserna och Monoskons var ett av dem som lyckats. Priset i potten var gratisbiljetter till Katapultfestivalen i Uppsala där den stora Sverigefinalen skulle äga rum, en låda med grejer från musikaffären Jam och dessutom en chartrad turnébuss för alla deras vänner till finalen. Jag hade jättemycket plugg igår men åkte med in till stan för att hinna kolla på brorsan eftersom jag aldrig sett honom spela förut. Dessutom gästspelade ett annat kompisband till mig, Bohemian Lifestyle, då de vann förra året. När jag stod där i publiken minuterna innan lillebror skulle upp och spela var jag såå nervös - tänk om något gick fel? Det hade jag inte behövt vara. De var så stört duktiga och det var helt galet hur häftigt det kändes att se min bror spela någon annanstans än i sitt rum. En och en halv timme senare var alla 500 röster räknade och juryn hade bestämt sig. Utslaget blev att de fick full pott av hela juryn (En av medlemmarna var från Bohemian) utom två som gav näst mest resp. tredje mest poäng. Folket sade också sitt: Monoskons var bäst. Marginalen till tvåan var stor. Jublet ännu större. Så nu ska min lilla lillebror ta en stor turnébuss till Uppsala och lira på en festival. Jag kan knappt tro det. Jag är så stolt över dem allihop!

Jag tog för övrigt över 200 bilder så när jag får tid ska de redigeras och gås igenom så kommer ni definitivt få se dem. Här nedan är ett klipp från konserten som någon i bandets pappa fixat. Min bror är längst till vänster i grönt.


Nail me to the ground

Haha, okej de här är typ de konstigaste bilderna någonsin och jag ser ut som en alien men jag tog dem i all hast bara för att jag ville hinna visa ett nytt nagellack som min mor köpt. Jag tycker det är jäkligt läckert och målade på det igår innan jag gick över till Kelly för myskväll. Det var verkligen världens härligaste med grillning och tedrickande på altanen inlindad i filtar med sköna människor. Nu ska jag göra mig i ordning och dra på min lillebrors spelning. Jag har aldrig sett dem lira förut så det ska bli sjukt kul! Dessutom ska ett kompisgäng till mig också spela men jag vet inte om jag hinner se deras nummer.




1 & 2

Jag har verkligen varit världssämst på att ladda in bilder från kameran till datorn de senaste veckorna men det är bara för att skolan är så fruktansvärt stressig just nu och det finns inte tid till det och ännu mindre till att fota. Men jag lovar, så snart stressen ebbar ut ska jag ta nya tag!

Jag var ju i Värmland för väldigt länge sedan nu och jag tog tyvärr i stort sett inga bilder alls där men två tänkte jag bjuda på då de kombinerar två saker jag uppskattar; 1) God mat och 2) Tända ljus :) Nu ska jag plugga men more is to come...




...



Foto: här
Idag känns det som vår, synd att jag ska sitta inne och plugga...

F-F-FREDAG!

ÄNTLIGEN FREDAG! Den här veckan har varit galen med Franska Nationella i måndags i 3 timmar, Svenska Nationella i 5 timmar idag och dessutom har vi verkligen jobbat jättehårt med projektarbetet. Verkar dock ha gett resultat för nu är vi i stort sett klara - puh! Helgen ska dock spenderas pluggandes eftersom nästa vecka också är helt sjuk när det gäller skolan; spanskaredovisning, svenskatal, geografiprov etc. etc. Men lite lugnt ska jag nog ta det ändå eftersom jag dragit på mig en jobbig förkylning (efterdyningar efter den förra?) och dessutom ska jag leta vidare efter studentklänning :)


Vår?

För ganska exakt ett år sedan satt jag såhär på balkongen och läste i solskenet. Tittar jag ut genom fönstret nu ser jag snöflingor som sakta faller ned mot marken bara för att omedelbart smälta. Allting är grått - vart tog våren vägen?




Favorithemsidor just nu

Ja, eftersom jag inte har något annat för mig tänkte jag lista mina favorithemsidor just nu;
  • pallaskola.org
  • läxbergetärhögreänMtDoom.co.uk
  • jagorkarintepluggamer.se
  • massoravprovochjagfacebookar.nu
Ja, förlåt, ingen av sidorna finns självklart på riktigt. Jag är bara lite cynisk och stressad just nu och min hjärna verkar ha fått härdsmälta. Håll ut, jag kommer bli seriös snart igen!

'Cause I'll be dancing

...probably not, eftersom jag lyckats skada mitt knä. Men det är i vilket fall skivdags igen! Tema: Klä dig som en stjärna så jag blev lite GAGA-fied med min silverklänning från Myrorna (trodde aldrig jag skulle få så mycket användning av den som jag faktiskt fått) :). Får se hur det blir men säkert kul trots att jag känner mig sjukt trött just nu. Nu måste jag springa iväg och träffa tjejerna!

Btw, konstigt att jag ser ut som en seriefigur på bilderna nedan, förstår inte vad som hände med webcamen :S






Bollywood!

Så var det dags för årets första skiva (tjuvstartade nämligen redan förra året) med tema Indien. Jag fick gnugga geniknölarna rejält innan jag slängde mig in i garderoben och rotade fram lite kläder och shoppade örhängen på Indiska, passande nog. Jag tror faktiskt det kommer bli snyggt, gäller bara att hinna fixa sig nu. Bilden nedan kommer från tidigare idag då jag testade ifall det skulle fungera, så jag har inte rätt kläder på mig. Det ska i vilket fall bli sjukt kul trots att jag måste gå upp aptidigt imorrn och dessutom ha Franska steg 3-Nationella Proven i tre timmar. Men det är då och nu är nu. Och nu är det party ;)








Basil Soda

Nu är jag hemma igen efter en trevlig middag med lite gamla vänner och tänkte därmed delge er vad jag upptäckte då jag satt och slötittade på Entertainment Now! i eftermiddags. Bland alla klipp från röda mattan och skådespelarintervjuer dök plötsligt ett, för mig, helt okänt namn upp: Basil Soda. Nu är jag säkert helt efter (brukar inte vara så uppdaterad på modefronten) men det är visst en relativt ny libanesisk designer som släppt en, av många kändisar, uppskattad vår&sommar-kollektion. Bilderna från catwalken som följde introduktionen slog mig med häpnad. Herregud, vilka fina kläder! Hela kollektionen var väldigt enhetlig och gick i vitt, silver och andra jordnära färger med draperade tyger och metallinslag. Basil själv sa att han blivit inspirerad av smältande isar och det är inte svårt att se den kopplingen. Kollektionen har hittills bara släppt i en haute couture-version (men plaggen ligger väldigt nära ready-to-wear, skulle jag säga i vilket fall) och innehåller 43 underbara klänningar. Nedan följer några personliga favoriter men klicka in er här och spana in hela kollektionen - det är värt besväret! Skulle med nöje bära vilken som helst av klänningarna men jag kan tänka mig att det aldrig kommer att hända, på grund av prisbilden. Men drömma kan man!














Oj!

Klickade just hem en efterlängtad bikini från HM.se, råkade vinna en Traderaauktion på en Kodakrulle och beställde hem utskrifter på 100 kort (detta var dock gratis tack vare något erbjudande). Spännande men jag tror nog internetshopping är lite farligt eftersom det är så lätt att bara råka köpa saker... Men smidigt!


GSE

Jag var hemma hos Kells igår för att chilla och se om filmen "Green Street Hooligans" inför mitt svenskatal då jag ämnar ta upp den. Nu har jag ju visserligen sett filmen minst tre gånger innan men igår slog det mig (precis som varje gång jag ser den) hur sjukt bra den är. Man sugs liksom in från sekund ett och så håller den ett järngrepp om en till dess att sluttexterna rullar och man kan andas ut. Så. Sjukt. Bra. Jag säger bara en sak; har ni inte sett den (gud, vad avundsjuk jag är på er som har den framför er) så måste ni göra det. Alla jag pratat med om filmen, från hemmafruar till fotbollsnördar till esteter, har sagt samma sak: Så. Sjukt. Bra. Sen skadar det ju inte att en av huvudkaraktärerna är rätt så snygg. Så stäng av datorn och cykla och hyr filmen nu - ni kommer inte ångra er!


And, done!



Så har jag äntligen lagt ifrån mig ansökan (igår) och klickat på skicka (för hundrade gången men också för sista gången den här våren). Om allt går som det ska (läs: om jag kommer in) så kommer ni att hitta mig vid Uppsala Universitets Språkliga Fakultet i Engelska Parken i höst, studerandes på Språkvetarlinjen. Det känns jättekul faktiskt (och jättenervöst) men eftersom intagningen kommer att ligga runt 19,6 + 2,5 meritpoäng vågar jag inte ta ut den lyckan riktigt än. Om allting inte går som det ska så hittar ni mig på Stockholms Universitet pluggandes Spanska I. En sak som dock är säker (nästan) är att jag under våren 2011 kommer att befinna mig i Barcelona för att plugga spanska tillsammans med mina gymnasiekompisar. Det ska bli sjukt kul. Men en sak i taget, nu måste jag skärpa mig under de sista skälvande dagarna på gymnasiet för att fixa betygen. Detta börjas med att jag måste panikplugga lite geografi inför förhöret idag så önska mig lycka till, det kan jag behöva!

Psst... Och jusste. Det ni ser i UU's logga är latin och det står i mitten: "Gratiae Veritas Naturae" som betyder ungefär "Sanning genom Guds nåd och Naturen" (enligt Wikipedia) och runt omkring "Academiae Ubsaliensis" som betyder "Uppsalas Akademi" (enligt egen tolkning)

Grönska

Nu ska snart ansökningarna till högskolan vara inne och som det verkar just nu kommer jag i höst för första gången sätta min fot på Uppsala Universitet. Det skrämmer mig såklart lite att flytta bort från Stockholm och tryggheten här men å andra sidan är jag inte ens en timme bort så jag ska nog överleva. Men innan dess vill jag att våren ska komma. Jag längtar efter att få se blommor igen och känna doften av nyklippt gräs. Som i Baskien. Det slår mig ibland, när jag tänker på resan, hur sjukt vackert det var. Man fick nästan svindel ibland av alla berg och all grönska. Men jag kommer nog tillbaka en dag. Nu får jag sluta drömma och se över högskolevalen en gång till. Det är lite pressat nu...


Ångest

Nu är det snart dags. Högskoleansökan ska in. Ångest, ångest är allt jag känner. Jag vet inte vad jag ska göra!! Flytta till Uppsala och språknörda sig men binda upp sig på tre år eller stanna i Stockholm ett tag till och göra samma sak innan Uppsala... Klockan tickar, svetten rinner. Vad ska jag göra?!

Gissa vad som kom idag...


Wonderland


Foto: här

Är inte den här bilden helt magisk? Jag vet, jag har en galen förkärlek för torn och spiraltrappor. Men det här var ju löjligt underbart. Kan nästan se för mig hur Hans & Greta tittar ut bakom husknuten och Törnrosa stiger ut på terassen högst upp i tornet. Sagolikt.

Högskoleprovet

Jag är verkligen ledsen för den dåliga uppdateringen men jag har haft mycket att göra. Igår steg jag upp med tuppen för att åka iväg till Brännkyrka Gymnasium och skriva Högskoleprovet i åtta timmar. Jag har skrivit provet en gång tidigare men ville förbättra mitt resultat så jag bestämde mig tidigare i våras för att göra det igen. Jag hade glömt hur jobbigt det var. Hela hjärnan kokar verkligen efter så mycket tankeverksamhet under så lång tid. Att det är en sjuk tidspress gör ju inte saker och ting bättre heller. Jag är dock glad att delen vi fick göra två gånger var ELF/ORD för hade det varit DTK eller LÄS hade jag nog kollapsat. Dessutom är jag glad att det var andra gången av de proven som räknades för första gången gick verkligen jättedåligt för mig. Men nog, nu är det över. Jag är jättenöjd för mitt enda mål var att få bättre än förra gången och jag fick faktiskt 8 provpoäng bättre den här gången. Känns super! Såklart gick vi alla ut och firade på Ace efteråt och det var jättekul att träffa alla igen. Ester, som precis återkommit från en fyramånaders Asienluff var speciellt kul men såklart alla gamla vänner och klasskamrater och skolkompisar. Men det tar ut sin rätt att ha kul och idag är jag jättetrött vilket gör det lite jobbigare att plugga hela dagen idag - som jag måste. Men det ska nog gå! Får ju skylla mig själv för att jag skjutit upp det hela lovet...


She lives in a fairytale

Igår såg jag ju, som bekant, Alice i Underlandet (äntligen!) men innan jag såg den hade jag lyssnat igenom CD-skivan Almost Alice. Det är inte en vanlig soundtrackskiva utan en skiva där olika artister blivit ombedda att skapa låtar med inspiration från sagan och filmen om just Alice. Resultatet måste jag säga är riktigt bra, jag gillar skivan skarpt! Många låtar innehåller det där lite mystiska som genomsyrar berättelsen utöver att alla artister valt att tolka det på sitt eget sätt och därmed satt sin prägel på den klassiska sagan. En av låtarna är ju dessutom soundtracklåten till filmen, nämligen...



... Avril Lavinge med Alice, som blivit en riktig hitlåt. Jag gillar delen mellan 1:37 - 2:11 bäst för jag tycker låten kan bli lite skrikig i övrigt.




Kerli's Tea Party är en annan som lyckats bra.

Alla låtar från albumet går att lyssnas på via Spotify här. Några av mina favoriter, än så länge och utöver de ovan, är Metro Station's Where's my angel, Plain White T's Welcome to the mystery och Franz Ferdinand's The Lobster Quadrille. Med på skivan finns också gamla Jefferson Airplane-låten Go Ask Alice i en ny version kallad White Rabbit av Grace Potter and the Nocturnals.

Jag önskar dock att låten Brick By Boring Brick av Paramore skulle varit med eftersom den för det första är sjukt bra och för det andra passar jättebra in i filmens handling rent textmässigt. Nåja, nog skrivet om det här. Klicka nu in er på skivan och lyssna igenom den - jag lovar att ni kommer hitta någon låt som passar er! :)

Ett, tu, tre

Igår var jag och min käre vän Kells inne i stan för att second hand-shoppa och förhoppningsvis hitta studentklänningar (nej, det gick inte). Efter någon timmas rotande i Söders andra handsbutiker drog vi oss mot McD för lite energipåfyllning. Klockan var då tre och vi skulle inte möta våra vänner förrän klockan sex i Vällingby. Hur skulle vi fördriva tiden? "Ska vi gå på bio?" undrade Kelly och jag bara svarade "Varför inte?" Sagt och gjort åkte vi in till Sergel, gick fram till första lediga kassa och frågade om inte Alice i Underlandet gick nu. Jo, den började visst för en minut sedan så vi tog våra biljetter och sprang in i biosalen och slog oss ned. 1 timme och 48 minuter senare stapplade vi ut igen, vimmelkantiga av alla färger och märkliga djur och något lyriska över att Tim Burton lyckats igen (om än inte lika mycket som vanligt). Vi tog tuben och mötte vännerna. Det var nämligen Bilbaominiåterträff med svenskarna från utbytet och det blev en väldigt trevlig och lyckad tacokväll hemma hos D-tox/Dannyboy. Nattbussen tog oss mycket senare hem igen och nu har jag gått upp och ska faktiskt iväg och jobba lite. Resten av kvällen lär spenderas pluggandes eftersom jag verkligen lyckats ignorera faktumet att vi har jättemycket plugg fram tills ungefär nu. Önska mig lycka till!

Snabbfattat för den late: Jag & Kells shoppade, såg Alice i Underlandet och hade tacokväll. Nu ska jag jobba.


Converse ♥

Jag har slut på Converseskor. Har väl visserligen varit en sanning under ett längre tag nu men just nu slog det mig att det inte kan fortgå såhär längre. Jag har inte ett enda par jag kan använda längre (mitt enda egna par är för litet och det jag och bror delade på har gått sönder fullständigt) men jag har lite tur. Min kära mamma ska nämligen åka till Amerikatt i maj och då ska hon få handla åt mig. Det är ju allmänt känt att allting är billigare i USA men att det skiljer så många hundra kronor är rent löjligt och gör det sjukt ovärt att ens tänka på att handla här i Sverige. Om jag fick välja vilka skor jag ville skulle hon komma hem med de tre paren till vänster. Om jag bodde i USA och fick designa ett par egna skulle jag dock lätt gå omkring med paret till höger. Man kan ju drömma...


Lycka!

Lycka i en språknörds hjärta definieras av att ens mormor kommer in i ens rum och säger "du har post" och därpå räcker fram Språktidningen.








P-p-påsklov p-p-plugg p-p-panik!

Jag är verkligen ledsen att jag uppdaterar så dåligt - ska bli ändring på det! Nu har äntligen lovet börjat på riktigt för idag är första dagen som inte är en röd dag som vi är lediga på. Det känns väldigt skönt att ha lov, såklart, men också sjukt stressande för det är så himla mycket jag måste göra den här veckan. Skolan har överröst oss med plugg, prov och uppsatser, jag måste försöka hitta en studentklänning snart innan de försvinner (som min mor så fint sa) och dessutom ska jag skriva högskoleprovet och göra klart min ansökan till universitetet. Aaaah! Jag känner jag jag får smärre panik när jag tänker på det! Är jag duktig idag så pluggar jag massor men det är svårt att vara duktig när solen faktiskt skiner ute... Vi får se hur det blir med allt det där.

Här får ni lite Bilbaobilder åtminstone :) Det enda jag kan säga om dem är; är det inte sjukt vackert?! Jag dog lite mest hela tiden över att det var så enastående vackert i Baskien. Tyvärr är dessa bilder inte sparade för webben så färgerna är lite blaskiga men ni ser ju vad jag menar ändå.


















Uppdate från Snölandet

Påskhälsningar på långfredagen ifrån Värmland. Här är det fortfarande snö kvar även om det mesta förvandlats till vatten som rinner i floder överallt; bäcken är översvämmad och vägen avspärrad. Med det är bara trevligt för det betyder bara en sak: snart är våren här!

Jag är dock lite ledsen för internet här uppe har bestämt sig för att strejka. Har suttit jättelänge och försökt ladda upp alla Bilbaobilderna till Facebook men varje gång sista bilden ska upp kommer ett felmeddelande upp. SUCK! Får helt enkelt vänta tills jag kommer hem... Försökte också ladda upp en bild här med det fungerade inte alls...

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och se på favoriten just nu: Solsidan! Har försökt att övertala familjen att hyra "New Moon" men förgäves. Nåväl, får väl överleva ändå.

Kärlek <3

RSS 2.0