The Final Countdown

... och där inleddes årets sista dag. Årtiondets sista dag. Sjukt...


Årsgenomgång: 2009

Nu har jag gett mig in på något jobbigt men jag har gjort en lite årsresumé nu när 2009 drar sig mot sitt slut och 2010, ett helt nytt decennium, tar sin början.
Det känns som om 00-talet var årtiondet då vi alla blev med iPods, började med att ladda ned via Kazaa och slutade med att streama via Spotify, övergav knapptelefonen för touchscreenen, blev rädda både för chips och svinis innan alla tog sig i kragen och skrattade åt saken, skaffade systemkameror och jämförde objektiv och dessutom omvandlade tv-spelandet från något slappt i soffan till något aktivt som vi dansade, sjöng och baseball:ade oss igenom. Det har varit ett galet årtionde och det känns skumt att jag bara var åtta år då det inleddes - en fjärt på jorden. Vem vet vad som nästa decennium har i behåll för oss men en sak är säker, under det kommer många av de tidiga nittiotalisterna flytta hemifrån, skaffa villa, volvo och vovve samt försöka skapa sig ett liv. Man skulle nog kunna säga att vårat lekårtionde är över och arbetarårtiondet inleds i övermorgon. Hur känns det? Svårt att säga på rak arm, men här är en kort sammanfattning av mitt år 2009 som en avslutning på det gamla och en början på det nya.

Januari


Nyårsafton hos Måns
Förälskade mig i Twilight-böckerna

Februari

 


Framkallade en massa bilder
Fixade en fotovägg i mitt rum
Firade min farmors 80-årsdag
Tog av min tandställning efter nära två års lidande
Färgade håret rekordblont

Mars

 


Fyllde arton år!
Hade stormiddag

April











Åkte till London med Sara, Felli och Lisa
Var på en jättestor klassfest hos Sofia

Maj



Fotade körsbärsträden i Kungsan för hundraelfte gången
Var på en väldig massa studentskivor
Färgade håret ännu lite blondare
Spenderade större delen av min tid på vår balkong

Juni





Påbörjade mitt sista sommarlov
Såg min bror gå på sin sista högstadieavslutning...
... och min syster på sin sista lågstadiedylikt
Åkte på tågluff genom Östeuropa!!

Juli









Var tre veckor på landstället i Värmland (som vi köpt till slut) och regnade bort
Spenderade tid på Västkusten med Emma och hennes familj
Upptäckte charmen med pappas gamla objektiv
Och beställde macrofilter och hittade en kärlek i det likaså

Augusti





Seglade med Fia, Ida och Sara i Skärgården (och ja, vi gick på grund)
Gick på mitt livs första cirkusföreställning (om än bara nycirkus - utan clowner!) med Felli
Upptäckte klubben "Ace" och insåg att det var meant to be
Började mitt sista år på gymnasiet
Lärde mig att Rocks även kunde bli Pocks och Ocks

September

Pluggade och klubbade mig igenom September
Förälskade mig i litteratur på spanska

Oktober





Upptäckte ytterligare en kärlek i gamla diabilder
Spenderade mitt sista höstlov målandes i Värmland (och blev skrämd av något jag trodde var en björn)

November





Åkte ut till Mickes land och hade en rolig helg med några kompisar
Tog oändligt många promenader i skogen
Pluggade tills jag spydde och sen pluggade lite till

December









Var på den traditionella julmarknaden och kom hem med en skrivmaskin
Firade näst sista artonåringen
Hade jul hemma
Tog en miljon vinterpromenader

...och snart är det sista jullovet slut.

Jag ger en eloge till alla er som faktiskt orkade läsa igenom denna relativt ointressanta lista och tackar de som faktiskt kollade på bilderna. Jag måste nog säga att den här listan nästa år kommer bli galet mycket mer intressant eftersom nästa höst ännu är ett frågetecken. Det känns spännande att för första gången inte riktigt veta vad man ska göra nästa höst, även om jag har ett humm och vad som vore roligt. Ingen mer styrd skolgång - vad händer nu? Mycket, mycket spännande ska det bli!!

Avskedsmiddagen - Äntligen!

Jag har äntligen tagit mig själv i kragen och redigerat klart bilderna från avskedsmiddagen. Känns dock som lite sent eftersom Ester åker idag, man kan ju hoppas att hon kan se dem från Asien iaf. Här kommer ett urval av bilderna, resten kommer upp på Facebook - för er som är vän med mig :)





Jag och Ida tyckte Felli's MacBook var väldigt rolig (se föregående inlägg)



Petra lyckas se normal ut när Ida och Sara freakar



Vi åt himmelsk mat som Fia hade lagat åt oss



Felli var nöjd



Underbara Ester (och Petra)



Det blev en hel del skratt under kvällen men få som hamnade få bild. Det här gjorde det :)

Och än en gång - Ester, vi kommer sakna dig!!! ♥

Webcam-Mania!

Kom just hem från att ha varit en kortis hos Felli med Kelly men eftersom F. skulle parta på BaBa (och jag inte hade någon större lust) drog jag mig hemåt. Jag har faktiskt känt mig jäkligt trött idag så det känns skönt att komma hem i tid. Men, jag har inte orkat fixa bilderna från middagen i helgen ännu (trots att jag lovat)... Dock hade Felli en massa fina webcambilder på sin dator från den kvällen så jag laddar upp dem istället :) Nu ska jag sova, godnatt!
















Hur man skapar ett gott nytt år!

Jag har på något sätt fått för mig att hur det hela nya året kommer att bli beror på hur nyårsaftonen innan det är. Som om det skulle ge någon slags hint om vad man har att vänta sig utav det. Jag vet själv, och tycker också, att det är löjligt att lägga för mycket vikt vid nyårsfirandet eftersom det ändå aldrig blir som man tänkt. Alla hajpar nyår så väldigt; det ska bli årets höjdpunkt, det grymmaste partyt ever och allt det där - och det blir det ju aldrig. Egentligen borde man väl se nyår som en helt vanlig dag och inte ha några som helst förväntningar på det för då blir det nog som bäst. Men jag har ändå vissa idéer, så åter till min ursprungliga tanke. För att dra en parallell: förra nyåret spenderades med mina gymnasievänner på en fest hos en grundskolevän med massor av människor från området jag bor men bara halvkänner. Det var helt enkelt en väldigt spretig kväll utan riktig substans - så blev även mitt år. För trots att det på många sätt var ett väldigt roligt år så var det också spretigt. Från härliga resor till London och Europa till bottenkvällar fulla av läxor och tårar till roliga utekvällar på klubbar till urtrista dylika. Det blev helt inget riktigt flow någonstans. Och detta skulle då, enligt min teori, bero på att min nyårsafton var sådan. Så i år har jag tänkt om. MItt nyår ska inte spenderas på någon fest med folk jag inte känner eller på någon klubb med dräggfulla tonåringar. Nej, mitt nyår ska spenderas med en skara vänner ätandes middag, tittandes på fyverkerier och sjungandes sing-star/spelandes spel/skrattandes. Det ska helt enkelt vara en casual, trevlig kväll och därmed ska jag påverka ödesgudarna att skapa mig det ultimata kommande året: chill, trevligt och fullt med människor jag älskar. Vad säger ni om den planen?

bild

The House of Fireflies



Då var det ännu en ny dag. Det är galet hur fort tiden går när man inte gör någonting om dagarna. Snart ska jag iaf försöka göra mig i ordning för sen ska jag och Kelly bege oss till Fjärilshuset, där Ida jobbar, och fika lite. Blir nog najs kan man hoppas :)

Chicago

Woho! Hinner med ett inlägg till innan det blir den 29:e. Kom ganska nyligen hem från ytterligare en filmkväll hos Kelly, där Ida också var. Vi bakade blåbärspaj som aldrig ville bli klar (kan bero på att Kelly hade i vaniljsocker istället för bakpulver) och filmade hela bakningen via en väldigt smart uppfinning (men filmen blev ju helt värdelös eftersom kakan såg likadan ut då vi tog ut den som då vi stoppade in den) och såg därefter på filmen jag fick tag på under julmarknaden - Chicago. Som allmänt känt älskar jag musikalfilmer och jag kan inte förstå att den här har gått förbi mig så. Den var bara... magisk. Underbar. Obeskrivlig. Så bra att, efter att vi sett klart den, vi var tvungna att se en scen igen, och det är den ni också kan se nedan. Let me make it simple: ni bara måste se den om ni inte gjort det!!


Dress for Success

Som poängterat tusentals gånger tidigare så är detta inte en modeblogg. Men ibland gör jag undantag och nu när vi ändå pratar om shopping tänkte jag visa iaf en av grejerna jag köpte på rean - nämligen en klänning från Monki. Jag har varit och klämt och känt på den tidigare så när jag nu såg den på 50% så kunde jag inte göra annat än slå till. Jag tycker bara att den är väldigt perfekt: fungerar både i skolan och på klubb beroende på vad man har till. Vad tycker ni?


Kvitton!!!

Det här är både roligt och lite skämmigt. När jag och mor&syster skulle ut och byta julklappar/shoppa i förrgår så tänkte jag att det nog var dags att tömma min plånbok eftersom den sedan ett tag tillbaka inte gått att stänga. Sagt och gjort tog jag ut alla kvitton och sorterade dem i högar över vilka som borde sparas och vilka som borde slängas. De ni ser på bilden är slänghögen. Pappa gick förbi och kallade det för "något sjukligt". Borde nog hålla med eftersom det i högen fanns kvitton både från tågluffen och från december -08. Jag vet inte varför jag så krampaktigt håller fast vid mina kvitton men det måste nog bero på att jag alltid blir så ambivalent då jag köper saker och därmed sparar kvittona utifall att jag skulle vilja byta. Detta förklarar dock inte varför jag har kvar en miljon kvitton från ICA/Konsum/Hemköp där jag bara köpt lösgodis (lovar att 1/4 av kvittona var just sådana).


Familjefoto

Jag tvingade familjen att ställa upp på ett kort på julafton och här är resultatet (och mormor fick också vara med på ett hörn). Vad tycks? (Knappast världens mest genomtänkta men jag tyckte det var lite kul ändå)


3 fina bilder (Notebookdoodles)

Jag börjar dagen med några fina "doodles" härifrån. Hon är så galet duktig på att rita och hennes handstil är bortom denna värld - jag blir bara alldeles förbluffad. Just det hon gjort här är att hon valt ut några låttexter och gjort en liten scrapbook av dem. Bland de låttexterna valde jag de låtar som jag tycker om. Njut!



Speeding Cars - Imogen Heap



Iris - Goo Goo Dolls



If you leave - O.M.D.

The Imaginarium of Doctor Parnassus - Del II

Jisses vad jag bloggar idag men det blir nog sista inlägget för snart ska jag på bio med Felli och Kelly för att se "The Imaginarium of Dr Parnassus". Gud, vad jag har väntat på den filmen (jag skrev ju om den tidigare i höstas). Den skulle ju ursprungligen haft premiär i oktober men den sköts upp av diverse, för mig okända, anledningar. I vilket fall så blev det Heath's sista film eftersom han dog halvvägs genom inspelningen. Detta har uppenbarligen smidigt lösts av att Johnny Depp, Colin Farrell och Jude Law tar över hans roll - så bra att DN's recensent skrev att han inte förstod vad som skulle ha hänt om han inte dött. Jag ser så fram emot att se det och hoppas att filmen uppfyller mina förväntningar om något alldeles magiskt!


Vinterpromenad nr 3

Min bildkavalkad fortsätter med bilder från en promenad med, nästan, hela familjen nu veckan. Det är märkligt hur alla ser så lyckliga ut. Måste bero på den sagolika snön. Appropå det, hela skogen såg ut som en scen hämtad ur Narnia. Galet.










Dagen-före-doppardagen

Så kommer bilderna från dagen-före-doppardagen som spenderades med släkten hos min farmor&gudfar. Min bror låg dock hemma i en migränattack och det är därför han inte hamnade på bild (fast det var det ganska många som inte gjorde)



Mor var festfin (förlåt att jag lovade dig att inte lägga upp den här men jag tycker du är fin och jag tror att du kommer att förstå)



Pappa och lillasyster var också fina



Jag och min ena kusin, Saga



Det knäcktes en väldig massa nötter



Jag måste erkänna att jag har svårt att se några större likheter mellan mig och mina syskon, mig och mina föräldrar och mig och släktingar i allmähet. Däremot så måste det medges att jag tycker att jag och Saga nästan är löjligt lika på den här bilden - vilket såklart kan bero på att vi gör samma min och har samma hårfärg. Jag borde därmed äntligen kunna fastställa att många av mina gener kommer från min pappas sida av släkten - trots allas kommentarer om hur lik jag är min mamma... I vilket fall så var det en trevlig middag som ni kunde läsa om tidigare :P

EDIT: Glömde såklart att säga att min underbara syster tog de bilder som jag var med på :)

♥ Visdomsord

Jag lovar att ladda upp bilderna snart men det tar lite tid att redigera och fixa alla så ni får vänta lite till. Så länge så måste jag dela med mig av det här underbara visdomsordet härifrån. Så klockrent.


Dalí! Dalí!

Har idag varit på Moderna Muséet med mor&far för att se deras Salvador Dalí-utställning. Den var väldigt bra måste jag säga även om muséets andra utställningar inte riktigt faller mig i smaken. Vi har på mina spanskalektioner under hösten läst om Dalí och han som karaktär tilltalar mig mycket; dels för att han är helt galen och dels för att han är väldigt underhållande i sin galenskap. Den här filmen visades på utställningen och den är verkligen sevärd. Den handlar om när Dalí var med i ett program där deltagarna ska gissa vem han är (de har ögonbindlar) och han förvirrar dem väldigt mycket...


Spelkväll

Okej, så det blev kanske lite väl långt mellan bildöverföringarna från kameran men bättre sen än aldrig! Här kommer iaf bilderna från Kelly's spelkväll i måndags.



Ida drog på sig fleecefilten och var redo för Rummikub





Anna ponerade sitt nästa drag



Fokus skiftade och jag tyckte något var väldigt roligt. Ida funderade.



Sedan var det dags för Stockholmsspelet och regler lästes



Vi parade ihop oss och våndades karaktärsval



Det lästes lite mer och Kelly fastnade med handen i chipsskålen



Ida fick lipsyl-cravings...

Det var en väldigt rolig kväll med mycket skratt och regelöverklaganden som slutade med att jag och Ida vann Stockholmsspelet, trots vissa missöden med vart buss 2 egentligen går och om kyrka kan räknas till kyrkogård. Let's do it again!

Mitt liv som manlig strippa

Min underbara vän Ester, som ska åka till Asien i fyra månader och för vilken vi hade avskedsmiddag idag :(, länkade på sin blogg till det jag nedan ska visa. Jag hade absolut ingen aning om vad det var för något och fick en sådan överraskning att jag bara skrattade så att jag grät. Det finns inga ord som beskriver hur glad jag blev då jag såg klippet. Underbara Ester, det här var helt sanslöst! Hur ska vi klara oss utan dig!??!

 

Är det bara jag som blev sugen på att bilda ett manligt strippteam?! För övrigt kommer bilder från kvällen nog imorrn... Eller idag kanske jag ska säga. Äsch, nu går jag och lägger mig ;)


Serious shopping!!

Herregud! Idag tänkte jag, mor och syster vara effektiva så vi begav oss in till stan tidigt för att byta några julklappar mot reafynd. Sagt och gjort och med pengar på fickan åkte vi och bytte kläderna, det gick relativt smidigt, men sen hade vi på något sätt förträngt att mellandagsrea = ångest så efter det blev det lite jobbigt. Vi gick runt i tusen affärer och provade tusen kläder (och köpte... en del...) och mitt i alltihopa mötte jag Fia som guidade mig till den bästa concealern från Make Up Store innan vi var tvungna att dela på oss då vi skulle äta. Vi lämnade, tack och lov, Centralen och åkte till Slussen-Donken där lugnet rådde. 500 kalorier senare gick vi på Götgatan och tänkte "Mmm, Monki har ju fina saker och där är det ju så mysigt...". WRONG!! När vi kom in var det den längsta kön jag sett i mitt liv. Den ringlade sig genom precis hela affären och det måste varit minst 50 pers i den. Vi gick snabbt därifrån och till slut hamnade vi i Skrapan där det shoppades lite mer och sen åkte vi hem. Tack och lov! Väl hemma tänkte jag vila ögonen lite men såklart somnade jag och sov som en stock och nu är det bara en timme kvar till middagen jag ska på så jag fick snabbdricka en jättekopp kaffe och trycka i mig massa godis så förhoppningsvis får jag en sockerkick snart. Så ska man hitta kläder också, suck... Vilken hektisk dag!!



Balkongen för några dagar sedan...

Stop-motion - by me!

Jag testade mig på att göra en stop-motion-film i min webkamera för att visa min nya hårfärg :) Det är knappast världens kvalité direkt men titta och skratta :P



Edit: Lade upp den på Vimeo istället, det fungerar bättre :)

Uppdatering: Kamerainfo

Japp, kort och gott - klicka här :)

Juldagen



Juldagen. Det känns konstigt att julafton kommit och gått utan att man riktigt förstått att den någonsin var här. Dagen igår var väldigt trevlig. Jag fick en massa fina presenter (bl.a. en merinoullsmorgonrock, whoa vilket långt ord, som är väldigt bekväm att blogga i) , om än inte något "stort" eftersom jag redan har kamera, mobil, iPod etc, och det väldigt värt :) Måste dock byta någon grej men så är det väl alltid - haha, allt kan ju inte bli 100 % rätt. Efter presentutdelningen så satte jag och far min oss ned och spelade två omgångar Rummikub. Jag vann stort båda gångerna vilket kändes bra för mitt vinnarego. Sedan körde vi När&Fjärran-spelet där jag... Okej, jag förlorade stort. Jag skyller på pappas hästminne och hans livserfarenhet (och kom inte och säg att jag har kunskapen färskare i huvudet för det hör inte hit). Därefter bestämdes det i ett familjeråd att vi inte ska åka till Värmland över helgen, till mitt stora förtret, men att vi ska försöka hitta på grejer med familjen ändå... Right, det kommer ju lyckas. Så nu sitter vi alla, utom bror som sover, och tittar på tönt-spion-filmen "Get Smart" som faktiskt är väldigt rolig. Det är ännu lov :)

And the Bells Were Ringing out for Christmas Day

En lite annorlunda men oh, så bra jullåt bjuder jag på. Nu har knäcken kokats och drällts så snart är det Kalle Anka (som jag nog inte ska se på). Det är kanske jul trots allt...


"You scumbag, you maggot
You cheap lousy faggot
Happy Christmas, you arse
I pray God it's our last
"

The Pogues - Fairytale of New York

Syster-Yster

Och julafton fortsätter. Nu ska det städas och fejas och dammas och moppas och... Suck. Men snart ska det också ätas. Ser fram emot det! :)

Och videon tar en stund att ladda...



Bokeh*



En julbild till tåls att bjudas på. Ni kan också se fler, i oredigerat slag (!), som jag tagit på min systers blogg. Har fortfarande ingen aning hur hon fått tag på de bilderna men kan likagärna länka till dem. Nu ska det visst ut och vandras i skogen.

* Bokeh = Modeord för rund oskärpa som kan skapas med objektiv som har bländare 2,8 och nedåt. Här ovan har jag återigen skruvat av kitobjektivet och använt det andra jag har. Läs mer om det i en länk i menyspalten - "Min kameraväska".

God Jul!!



Skratta inte åt mitt julkort för det är gjort med kärlek :)

Här har ni mig...

Såg ett jättefint inlägg av Emma så jag tänkte - varför inte göra ett likadant? Så det gjorde jag...

Var i hela världen skulle du helst vilja befinna dig just nu?


Bild

Maldiverna. Jag har aldrig varit där och nu känns det som om det vore dags, innan de slukas av havet

Vem skulle du vara om du varit en helt annan person?


Bild

Måste nog härma Emma och säga; Amélie Poulin från filmen "Le fabuleux destin d'Amélie Poulin" (som också ligger bra till att bli den film jag vill se resten av livet)

Vilken egenskap önskar du att du besatt?


Osynlighet

Vilket namn är det vackraste du vet?


Bild

Det går ju inte att bara välja ett men ett jag tycker om är: Coco. Låter liksom mystiskt, exotiskt och fint samtidigt (och det måste uttalas på franska, för annars blir ju allt bara koko - heh, [Kåk'å] alltså). Oj, blev det en bild på Audrey Tatou, igen? Haha...

Vilket är det bästa ordet som finns?

Bild
Kärlek

Vad är det viktigaste att du hinner göra innan du bara är stoft?


Bild

Se hela världen genom kärlekens ögon...

Vilken saga är din absoluta favorit?


Bild

Aladdin

Om du bara fick lov att äta en sak i resten av livet vad skulle du välja?


Bild

Det var en klurig en... Jag skulle nog välja bröd eftersom det kan smaka på så många olika sätt och man håller sig mätt på det.

Om du bara fick lov att klä dig i en färg resten av livet vilken skulle du välja?


Svart, det är klassiskt och passar till allting. Enligt mig finns det bara en färg som man kan ha hela outfittar i och det är just svart. Praktiskt.

Om du bara fick lov att lyssna på en enda låt i resten av ditt liv vilken skulle du välja?


Ah! Ångest! Kanske denna eftersom den handlar om mig, ha!, är på franska och för att den är lättlyssnad så man tröttnar inte på den - och dessutom väldigt fin! Men det är heeeelt omöjligt att välja bara en!

Om du bara fick lov att se en enda film i resten av ditt liv vilken skulle du välja?



Det är ett tufft val men det får nog bli... Moulin Rouge! Som jag sagt förut så fullkomligt avgudar jag den filmen eftersom den har precis allting jag gillar; kärlek, musik, dans, tragedi och passion. Dessutom så utspelar den sig i världens bästa stad - Paris - och har även med en av mina favoritkonstnärer; Henri de Toulouse-Lautrec (han till vänster - jag har till och med läst hans biografi och har tre av hans affischer i mitt rum: denna, denna och denna - några av dem ser ni på bilden på mig i min svarta klänning)

Om du bara fick köpa ett enda ting till i livet - vad skulle du välja då?


Bild

En underbar, 50-talsklänning som passar till allt; vardag, födelsedagskalas, klubb...

Vilket språk är det vackraste du vet?


Bild

Franska (även om jag talar mycket bättre spanska)

Vilken bok ligger på ditt nattduksbord just nu?


Bild

"Fågeln som vrider upp världen" av Haruki Murakami, "Tusen Strålande Solar" av Khaled Hosseini och "The End of the Romanovs" av Victor Alexandrov

Vilken årstid tycker du allra bäst om?


Sommaren, hands down!

Fyll gärna också i denna och skriv i en kommentar då ni gjort den så jag får se vad ni skulle välja. Jag har fått för mig att det säger ganska mycket om en människa...


Jullunch - check!

Japp, då var man tillbaka från släktlunchen igen. Vi stannade väldigt kort stund eftersom min bror låg hemma i migrän och våra kusiner ändå skulle gå. Kändes ärligt talat lite jobbigt att vara så "otacksam" men sånt händer ju också och farmor verkade inte alltför ledsen. Däremot hade hon lagat gaaalet (för)mycket mat och jag fick någon slags magknip halvvägs igenom min portion, troligtvis pga lite för tajta strumpbyxor, så jag kunde inte äta så mycket alls vilket resulterade i att mycket mat lämnades. Synd, för det var väldigt god mat men som min gudfar sa så vet hon aldrig när hon ska sluta laga mat. De får nog äta av den både imorgon och i helgen också. Haha.

Ikväll har visst mina föräldrar fått för sig att vi ska se på Bingolotto vilket gör att jag missar kära fröken Anka men det får jag väl stå ut med. Kan ju skratta (och gråta?) åt henne på webteve istället.

Bilderna nedan är för övrigt från en sammankomst för några veckor sedan då gudfar fyllde år - dagens bilder kommer kanske upp lite senare...



Kusinerna (ja, jag har bara två) och lillebror (som inte är så liten längre)



Mor&Far och faster, kusin Edwin syns också på ett hörn

Jullunch

Kom just hem från frisören och borta är min utväxt! Wihu! Min frisör är ett geni! Nu bär det av mot släktmiddag med massor av julmat :)



Ser ni vad bilden föreställer förresten? Den är faktiskt tagen med mitt andra objektiv, alltså inte kitobjektivet... God Bless dess ljuskänslighet!

Vinterpromenad nr2

Nu ska jag krypa till kojs och läsa lite i "Tusen Strålande Solar". Bjuder därmed på dagens sista bilder från en promenad med mor min. Godnatt :)






Ingen har väl förresten missat att det var vintersolstånd igår och att vi numer går mot ljusare tider!
(Ingen har väl heller missat min utväxt - men imorrn är den borta!!!)

Kanelkäppar och dylikt

Idag har jag och Kelly bakat kanelkäppar som blev jätteäckliga och totalt misslyckade. Sen har vi båda känt oss lite sjuka så vi gosade ned oss i soffan och kollade på "Edward Scissorhands". Några i klassen ska visst ut ikväll och fira min vän Jossans födelsedag men jag känner mig krasslig så jag ska stanna hemma och sova bort kvällen och gå upp råtidigt imorgon för att - äntligen - bleka håret! Jag kollade min kalender och senast jag var hos frisören var den 17:e augusti. AUGUSTI! Det är ganska exakt fyra månader sedan! Att jag stått ut såhär länge är för mig helt otroligt osannolikt! Får komma dit imorgon och skämmas över min vanvård men vad gör man inte när man bara drömmer om att få långt, svallande hår. En bit kvar dit...
Jag försökte också fixa klart min fotobok jag fick av Fujifilm tidigare i höstas men det var lite segt och jobbigt. Måste dock göra klart den asap för den ska beställas innan nyårsafton...
Igår fotade jag min syster lite i det underbara ljuset vi fick från balkongen och det blev faktiskt riktigt många, bra bilder så jag bjuder på två nu så får ni se fler sen (ni vet hur det brukar gå med det). Nu ska jag fixa klart med fotoboken och sen måste mitt hår tvättas så jag slipper skämmas över det också, suck.





Psst... Snart är det jul igen!

[fotoinlägg]



Godnatt <3

Stop-motion

Jag tror inte att jag tidigare har uttryckt min enorma förkärlek för stop-motionfilmer* så nu är det dags. Här nedan kan ni se filmer som bara är så sjukt bra och som måste ha tagit så lång tid att göra att jag får lite magknip när jag tänker på det. Titta och njut (och få magknip ;D)











*Stop-motion = En film som man har satt ihop av väldigt många stillbilder så att det ser ut som om den vore filmad med filmkamera

(Måste gå nu för Ida tjatar på mig att vi måste gå till Kellys spelkväll)

Wii!!!

Nu har jag MASSOR av fina bilder jag vill ladda upp men Ida kommer snart och vi ska promenera, spela Wii Sports och Balansbräda och äta kladdkaka så det får bli senare. Puss <3


Wonderful Life

Söndagar är väl skapade för att ligga och fundera över tid som sprungit ifrån en alldeles för fort? När jag gör det så lyssnar jag ibland på den här låten bara för att den är så vacker och samtidigt så sorglig.



"I thought of you again today
Reminded me how with time I've changed
If you only knew what you gave to me
Now you can't be found
You were the first I trusted"

Gwen Stefani - Wonderful Life

Död?



Ja, jag kan knappt tro det. Enligt Aftonbladet så avled Brittany Murphy i morse av hjärtstillestånd och blev då bara 32 år gammal. Att ytterligare en ung och lovande skådespelare har gått bort i år är bortom tragiken. Hur många gånger har jag inte skrattat mig hes åt "Smekmånaden"? Och hur länge var jag inte som besatt av "Don't say a word"? Att så unga människor ska dö är hemskt oavsett om det gäller Hollywoodstjärnor, fotbollsspelare eller högstadieelever... Chock.

2MUCH



Igår var det mycket stress, dans, skoj och lite mindre roliga saker på en och samma gång. Lite för mycket för mig så idag ska gå i zenbuddhismens tecken - VILA! Jag tänkte typ bara ta lite luft och äta massa godis och moffa mig framför tv:n. Låter det inte bra så säg!
Och bilderna från i fredags? - De kommer!

Tricky, ey?

Okej, så det var rätt tricky att fota på restaurangen igår och i stort sett alla bilder jag tog blev brusiga och oskarpa. Men jag bjuder på en nu så får ni se några till senare för nu ska det käkas julskinka och sen ska det festas. Haha, ha en bra lördag!!


Vinterpromenad

Jag tog visst mycket färre bilder under promenaden igår än jag trott (vilket nog beror på att min kära kamera bestämde sig för att ta slut på batteriet halvvägs igenom). I vilket fall så får ni några bilder, mest på Kelly, nu och några lite senare (tillsammans med bilder från middagen igår) :)








Roses are red...



Snart är det dags att gå så godkväll allihopa! :) Måste säga att jag verkligen gillar den här bilden, förresten. :)

A long walk home



Japp, idag blev det en riktig långpromenad med Kelly. Vi gick runt i Älvsjö och till och med ned till sjön och fotograferade i det underbara vädret. Men eftersom min mage skrek efter mat, blev ingen frukost, så gick vi hem igen - 1½ timme tog det allt som allt. Då fixade vi en omelett som vi åt då vi såg på Hidalgo och myste med rysk choklad. Nu är jag hemma igen, alldeles nedfrusen, och ska snart börja fixa mig lite då det blir finmiddag ikväll. Ni får se bilderna lite senare :)

Pre Nix

Nu känns det ju lite konstigt att publicera massa bilder utan snö men eftersom jag faktiskt inte haft en sekund ledigt sen snön kom har jag inte haft chans att fotografera den. Om det går som det ska idag kommer jag nog dock ha ett par härliga vinterbilder. Men tills vidare, här är bilderna från min och mammas promenad förra helgen. Pre-snö. (Jag reserverar mig för brus&sudd för det var väldigt mörkt och mitt objektiv har inte världens bästa bländare - för att vara snäll)











Jusste, jag har ju helt glömt att säga det - ÄNTLIGEN LOV!!! Nu kan ni förvänta er bättre uppdatering från en helt klart mindre stressad Nathalie :) Måste jag säga att jag är så glad just nu?

T-R-Ö-T-T

Jag är så trött eftersom det varit en lång dag och jag fick väldigt lite sömn i natt då vi kom hem så sent. Så det får bli en snabbuppdatering; spelet var jätteroligt och sjukt lyckat, festen efteråt var också hur kul som helst och jobbmötet jag var på idag gjorde mig aspepp på jobbet imorrn - det ska bli så spännande. Det är allt jag orkar skriva just nu för jag misstänker att en zombie ätit upp min hjärna och ersatt den med en kålrot.

Ang. bilden nedan; jag har fotat massor av rosor (vi hade några hemma) så det här är bara början. Njut och nu ska jag slappa framför TV:n och typ somna :)


T-R-Ö-T-T

Jag är så trött eftersom det varit en lång dag och jag fick väldigt lite sömn i natt då vi kom hem så sent. Så det får bli en snabbuppdatering; spelet var jätteroligt och sjukt lyckat, festen efteråt var också hur kul som helst och jobbmötet jag var på idag gjorde mig aspepp på jobbet imorrn - det ska bli så spännande. Det är allt jag orkar skriva just nu för jag misstänker att en zombie ätit upp min hjärna och ersatt den med en kålrot.

Ang. bilden nedan; jag har fotat massor av rosor (vi hade några hemma) så det här är bara början. Njut och nu ska jag slappa framför TV:n och typ somna :)


Bråttom!

Nu är det bråttom. Har knappt en timme på mig att hitta kläder till skolfesten ikväll, kanske kolla igenom psykologiarbetet och sen måste jag dra för att se en "skolpjäs" (inte direkt en pjäs men det hinns inte förklaras nu). Och dessutom snöar det jättemycket! Måste säga att jag än så länge gillar det men jag antar att lyckan är kortvarig :P Langar upp en bild som min söta vän Melinda fotat idag (älskar att jag är så het på den....HA!). Nu måste jag logga ut och eftersom jag kommer hem sent i natt/morgon bitti så blir det inget mer idag och då jag ska gå i skolan till fem imorrn och sedan iväg på ett jobbmöte så blir det möjligtvis en uppdatering imorrn kväll. Puss&Hej


A-DO-RA-BLE!



Okej, seriöst, kan man vara sötare?

Mamita



Bara för att jag är lat och inte orkar plugga har jag fört över lite bilder från förra veckan. Jag måste säga att ja gillar den väldigt mycket (förutom bruset) :)

Finalist.... igen?

Haha, jag har kommit till final i Sara Marklunds fototävling! Helt otroligt att jag kom till final en gång till. I vilket fall, om ni glömt, så är det en tävling på temat jul där man kan vinna den åh-så-efterlängtansvärda reflexskärmen! Mitt bidrag är nr 3 och jag vore sååååå glad om ni ville rösta på mig. Ni vet hur mycket jag skulle behöva en reflexskärm. Så rösta här :)

Och god morgon, förresten!



Här är mitt bidrag igen, för er som missat det. Så rösta nu :)

Only human



Nu kopplar jag från pluggandet för idag. Man är ju bara människa. Jag bjuder på den här fina webcamerabilden istället så ska jag och kolla på en dokumentär om 9/11. Later, y'all.

Pose away!



Laddar upp en bild då jag langar en pose (glömde spara för webben så ledsen att den är så daskig) men nu måste jag verkligen ta tag i mig själv och börja plugga geografin jag skjutit upp... Suck, jag är sämst...

Allt går inte som man vill...



Foto: weheartit

Dagen idag ska ägnas åt geografipluggande, psykologiuppsatsskrivande, franskapresentationsinlärning samt släktfödelsedagsfirande av två födelsedagar (åh, vad jag älskar att man kan hitta på en massa nya ord i svenska språket...) men jag skulle helst av allt bara ägna den åt att läsa en riktigt bra bok i en mjuk fåtölj invirad i en filt och dricka världens största kopp champagnethé. Man kan ju alltid drömma...

Old times.



Det är kul att sitta med en vän och kolla på gamla bilder mitt i natten :) Just den här bilden är från våran inspelning av en Tuthankamun-film i ettan. Old times. Idag borde vigas åt pluggande men då jag uppenbarligen har en bristande koncentrationsförmåga så inser även jag att det inte kommer att vara fallet. Suck...

Everything comes to an end...






Ikväll innebär slutet på våran Idol-höst. Det känns sorgligt så jag hoppas på att det slutar med buller och bång i och med en hejdundrande final. Vem hoppas du ska vinna? Jag är kluven men nu när jag sett vilka låtar Erik ska sjunga så vet jag att han inte kommer ge upp utan en strid mot folkkäre-Calle. Man kan ju hoppas iaf...

Blunder



Definitionen av en riktig blunder: Att gå upp i god tid innan skolan så att man kan ta det lugnt och slippa att stressa men sedan inse att ens första lektion på 90 min är inställd.

Det känns lite jobbigt men jag ska nog åka till skolan ändå för att käka lite lunch och plugga inför ett prov vi har nästa vecka. Jag har typ en miljon instuderingsfrågor att göra så det är nog lika bra... Suger ändå att jag inte kom på det tidigare!

Finalist... Jag?

Alltså, som ni kanske minns så var jag med i Gilraens tävling där man kunde vinna en reflexskärm? Idag fick jag veta att jag blivit uttagen till en av fem finalister i tävlingen! Jag kan inte ens tro det! Jag är i... i... chock! Jag är så sjukt glad! Om ni vill får ni väldigt gärna rösta på mig: bidrag nr 5 här. Jag skulle bli så glad om jag vann för en reflexskärm vore ett sådant lyft för mitt fotograferande men jag är bara hedrad av att bli finalist... Tack, så hemskt mycket! Och återigen, om ni vill så rösta på mig :)

Här är för övrigt mitt bidrag igen om ni vill se det i lite större format:


Tävling: Jul

Okej, jag erkänner att jag inte har något att göra (rättelse: inget jag vill göra men massor jag borde göra) så jag ställer upp i en tävling till :) Nu är det Sara Marklund som skapat en tävling där man kan vinna en reflexskärm från Tvspelsweb. Temat är "Jul" och jag ställer upp med den här bilden på vår julgran (från förra året, återigen, då den ännu inte kommit upp här hemma)

Nathalie Mark, 18 år


That's my type!



Ledsen för den dåliga uppdateringen men jag fastnade i Islampluggande (men fick inte in något i huvudet). Nu måste jag sova och hoppas att jag genom ett under lär mig allting i sömnen...

(Och om ni inte ser det redan så är bilden såklart på min underbara skrivmaskin!)

Tävling: The Hills

Kenza's blogg kan man vinna en The Hills-box. Här är mitt bidrag:

Hej, jag heter Nathalie och jag är beroende av The Hills. Det är svårt att erkänna och ganska så skämmigt men jag ska ta ett djupt andetag och berätta varför. När jag kommer hem från skolan och har gått genom ett alldeles för grått Stockholm och känner mig sådär trött, frusen och deprimerad av alla läxor så sjunker jag ned i soffan och slår på TVn, zappar till kanal 50 och MTV uppenbarar sig. Har man turen med sig från gudarna så hör man också en snutt av en låt från Natasha Bedingfield och då vet man att närmaste halvtimmen är räddad. The Hills är för mig vad Dallas var för min mamma; en inblick i en dold och alldeles glamourös värld som man liksom aldrig kommer att få tillträde till men som man drömmer om så ofta. Till ett Kalifornien där solen ständigt skiner på vackra människor med obegränsat bankkonto och riktiga Hollywoodfester. Men det är mer än bara det; det visar också baksidan av glamouren, bilden då strålkastaren slocknat; vännerna som sveker, pojkarna som är otrogna och erbjudanden som rinner ut i sanden. Det låter för bra för att vara sant och det är precis det som fångar mig så; att allt är sant, allt är på riktigt - allt finns där borta på andra sidan Atlanten. Så när jag drömmer mig bort är det till något äkta, nästan inom räckhåll. Så därför fortsätter jag att bänka mig vid TVn framför The Hills. För att få drömma mig bort en stund och veta att det finns på riktigt.
Och därför skulle en box göra mitt liv så mycket lättare för när MTV slutar sända kan jag bara slå över på DVDn och drömma vidare...

(Sen har de ju så himla fina kläder också!!)

Mina Vänner :)

Jag hittade världens sötaste grej här nämligen en inscannad "Mina Vänner"-sida att fylla i. Gud vad nostalgisk jag blev när jag såg den och såklart var jag tvungen att göra en egen :) Fyll i en ni också och kommentera här så jag får läsa lite!




Tävling: Vinter

Ja, då var det dags att undvika plugg återigen och den här gången genom att tävla. Nu har Gilraen anordnat en tävling (i samarbete med tvspelsweb.se) där man kan vinna en reflexskärm. Det vore verkligen himmelen om jag kunde få lägga fingrarna på en reflexskärm då jag verkligen tror att det skulle förbättra mitt fotograferande radikalt. För ni som inte riktigt vet vad det är för något så kan ni klicka här och här och bli upplysta. I vilket fall så var temat den här gången vinter men eftersom vi faktiskt inte har någon vinter i Stockholm ännu så fick det bli en bild från... Hmm... Ganska länge sen i vilket fall. Kanske inte världens roligaste men vad gör man inte för att få lite spänning i tillvaron genom tävlingar? Dessutom tycker jag att den är rätt så vintrig :)


"Fika"? What?

Det finns en Wikipediasida som beskriver det svenska verbet fika, här. Jag har alltid ansett att det varit en språklig brist i engelskan att de faktiskt inte har ett verb för det ("grab some coffee" gills inte för fika handlar inte bara om kaffe) och dessutom är det svårt att förklara för folk av andra nationaliteter vad det innebär. Hädan efter kan jag alltså bara länka till den sidan och, taa-daa - problem solved! Å vad det värmer mitt lilla språkarhjärta att någon/några tagit sig tid att fixa den här sidan, ni är mina idoler. Så alla, klicka här och njut! :)

Knäppkatten nr 2



Planen var egentligen att jag skulle lagt upp den här bilden i morse men plötsligt blev det så galet stressigt att det liksom inte hanns med alls. Idag gäller det att plugga engelskaglosor och religion, skriva på min psykologiuppsats samt försöka läsa i min engelskabok (fast det lär ju inte hända). Önska mig lycka till...

Och visst är Ronja bra söt va? Stackars katt vad mycket hon får stå ut med... :P
Se förra inlägget om det här

[fotoinlägg]



Godnatt <3

VisionHouse

Detta är ascoolt och hittades här. Jag undrar hur det går till egentligen...



Förlåt för mitt lama språkskämt... Jag skäm(t)s... (Å, det här har gått övers(t)y(r)n...)

Rekreation







Okej, till att börja med tänkte jag bara säga att jag egentligen inte ritar speciellt bra alls. Jag har aldrig gjort det (även om jag önskat det ibland) trots att jag kan få mina slängar av kreativitet och tar fram mina torrpasteller och akvarellfärger. Det här är något helt annat. Man skulle kunna säga att det här är lite av mitt signum eftersom jag alltid håller på och ritar sådana här... Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla dem men typ... teckningar. Det handlar för mig inte om att jag vill att det ska bli så snyggt som möjligt utan just den här typen av måleri är för mig fullständig avkoppling. Jag kan sitta jättelänge och rita med överstrykningspennan (det rosa i det här fallet) för att sedan långsamt rita konturerna runt omkring. Det är skönt eftersom jag kan koppla bort allting och lite spännande då man aldrig vet hur det blir när det är klart. Man kan säga att det är lite av en rekreation. Oftast håller jag dock inte på med det här enbart utan jag kanske gör det i skolan medan någon lärare står och pratar. I vilket fall, nu låter det ju som om det vore värsta grejen och det är inte det jag vill. Det jag egentligen tänkte var bara att dela med mig av de här då jag tycker att de blev rätt snygga och berätta lite om varför jag gjort dem. Så nu vet ni det. Antar att intresseklubben sprängs av överbelastning. Nu ska jag plugga.

(Boken ni ser är för övrigt en liten anteckningsbok som jag klottrat massa fula saker i men som jag ska försöka göra lite snyggare. Vi får se hur det går med den saken...)

Bar&Öl



Måste säga att jag är mäkta stolt över den här bilden. Tycker att den blev sådär mysigt drömlik :) Lite av färgmättnaden och djupet äter blogg.se upp men i stort sett såg den ut som så på min dator.

Iaf, så verkar det som om det blir lite bar&öl ikväll igen. Trevligt när det är billigt måste jag säga :) Nu måste jag hitta kläder, tjing!

Skrivmaskin



Det här är vad jag köpte på julmarknaden för ynka 10 pix - En skrivmaskin! Jag har alltid haft en förkärlek till sådana och jag har lånat över min mormors flera gånger men nu när det ändå var så billigt tänkte jag att jag kunde införskaffa mig en egen. Jag får lägga upp fler bilder sen men det jag kan säga är att den faktiskt är orange och ascool och man kan ändra bläckfärgen mellan röd och svart. Det enda som är lite synd är att bläcket verkar ta slut så man får byta färgband och sen fastnar bokstäverna ibland - men det är ju bara petitesser. Jag tycker att den är väldigt snygg :) Tror att jag ska ta med mig den upp till sommarstugan eftersom jag ska få ett eget rum där i sommar och den skulle passa perfekt på en vitmålad träbyrå :)

K to the E to the L to the L to the Y to the ' to the S... Ni fattar....



Okej, jag vet att jag tjatar om min ögonfärg hela tiden men det beror ju på att jag dels fått kommentaren "Det där var de konstigaste ögon jag sett" och sen ett skratt och dels på att de ÄR konstiga. De tenderar att verkligen skifta i färg beroende på ljuset. Från relativt blå/grå till mörkt grön/bruna. Någon dag ska jag lägga upp alla dessa skiftningar så får ni reda ut det jag aldrig vet: vilken ögonfärg jag har. I alla fall, här ser de väldigt gröna ut och jag måste påpeka att jag inte har redigerat ögonen någonting, bara tonat hela bilden lite då den var jättegul från början (så går det då man fotar i glödlampsljus). Det jag egentligen loggade in för att säga var att jag nu ska över till Kell's och titta på Idol och baka pepparkakor. Bådar ju gott eftersom jag blev magsjuk efter jag bakade sådana senast och därmed knappt äter dem. Men det blir nog bra :) Håll nu tummarna för Erik och Tove ikväll. Puss på er

Lyrisk, inte lyrik!





Äntligen fredag! Och snart Jul! Inte för att jag har värsta julstämningen i kroppen men de här julstjärnorna är ganska mysiga måste jag erkänna. Dessutom fick jag idag veta vilken bask jag ska bo hos i vår och det verkar lovande. Å, helg. Jag känner mig lite lyrisk över allt!

Knäppkatten nr 1

Woho, jag har äntligen fått arslet ur kärran och laddat över alla bilderna från kameran. Men jag ska snart till skolan så jag bjuder på den här först. Som jag sa i ett tidigare inlägg så har mamma och min syster kommit på att vår ena katt, Ronja, inte har så mycket emot att bli inlindad i en filt och bäras omkring som en bebis. Så de har de gjort några gånger den här veckan och här är en av gångerna. Knäppkatten, alltså.


Officiella Hjärnbytardagen

Jag tror att jag i all förvirring på SACO-mässan har bytt bort min hjärna mot en lerklump.
Jag kom nämligen hem därifrån och satte mig i sängen för att läsa igenom religionskompendiet om Islam. Dock så börjar då mina ögon falla ihop hela tiden och det slutar med att jag lägger mig rakt upp och ned för att slumra lite. Efter vad som känns som två sekunder senare (det visade sig vara närmare en halvtimme) vaknar jag av att min mobil ringer någonstans i sängen. Så jag far upp bara för att märka att jag sovit på min arm så hela den sticker och är helt obrukbar. Hittar till slut mobilen och får liksom trycka med hela armen på den för att kunna svara (styrfunktionen i fingrarna fungerade inte). Det visar sig vara bilskolan som undrar om jag kan köra imorrn och allt jag kan säga är "Nej, jag kan inte" och sen lägga på. Fortfarande mosig efter den brutala väckningen vinglar jag upp i köket för att prata med mamma om ett ev. extrajobb (min arm är fortfarande obrukbar). Då hon frågar mig om hur ofta man får det då (och syftar på hur ofta man ska jobba) svarar jag bara "det händer inte!". Hon ser förbryllad ut och frågar igen och jag bara upprepar samma fras. Sen blir jag konfunderad över vad hon säger egentligen så jag ska fråga "Vad snackar du om? Jag fattar inte." men det omvandlas i min lerklumpshjärna till: "Snacka'nte!". Så där sitter jag i köket, mamma skrattar åt mig, min arm fungerar inte (det har nu gått över fem minuter!) och jag förstår precis ingenting. Vad är det med mig?! (Nu har jag dock druckit massa kaffe och kan förvänta mig en koffeinkick om ca. 3-6 min och min arm fungerar igen)

Appropå att byta ut sin hjärna: några andra som också gjort det är Mäladalens Högskola. Dem adresserade nämligen katalogen till mig men numera heter jag visst "Emma Christina Mark". Fancy, lite gammeldags bara. Några i min klass har också fått byta namn: Julia heter Lars Alexander men Emma tar nog priset med sitt nya namn: Måns Peder Buster. Hah! Stackars Mälardalen, ingen tog dem ens seriöst innan och nu kommer det sannerligen gå utför.

Idag utnämns härmed till Officiella Hjärnbytardagen. Nästa år blir det party :)

Moleskine



Hade jag inte varit ett neat-freak som kräver veckouppslag på min kalender (dock gärna en sida med alla dagar och en sida för anteckningar) så hade jag köpt den här direkt. Alla vet ju att Moleskine gör de absolut mest underbara kalendrarna (och de dyraste) så varför inte slå på stort på en gång? Man blir ju alldeles glad i själen av alla färgerna och man behöver ju egentligen bara ha med sig ett litet block i taget. Det skulle ha ljusat upp den kalla vintern... Men nu har jag redan en kalender så kanske nästa år :)

Francophile



Om rubriken...

Old is the new New... Eller?





Några gamla bilder då jag ännu inte orkat ladda över bilderna. Idag var jag och Ida och simmade. Satan, vad trött jag är nu. Vill bara sova, men det känns ovärt så jag ska hålla mig vaken. Inte så mycket läxor dock, men massor av uppgifter och provplugg, så det är skönt :)

Un recuerdo



Onåbar. Jag faller. Försöker hålla huvudet över ytan. Omöjligt.

Symptom: Stress

Måste ladda över de nya bilderna till datorn snart! Men så länge får det bli ännu fler suddiga bilder... Suck&Förlåt

Är det bara jag som börjar känna stressen komma krypandes? Hittills tycker jag att vi haft det ganska lugnt men nu börjar det bli illa alltså... Usch...

Borde plugga Latin nu... Och skriva Psykologi B-uppsats... Och allt det andra jag inte ens orkar tänka på...

RSS 2.0