Las Fallas fue... loco

Ja, alltså nu är man ju tillbaka i Barcelona igen. Måste säga att Barcelona verkar nästan vara en spökstad så lugnt som det är här i jämförelse med hur det var i Valencia i helgen. Gud, alltså! Men vi hade det så sjukt kul.

Lite saker jag lärt mig under helgen:
  • Det är omöjligt att prata om damfotboll med italienare. De verkar tro att det snarare handlar om porr än en sport (saxat från min twitter)
  • Spanska barn uppmuntras att leka med smällare som kan få även den vane fyverkeriskjutaren att bli nervös
  • Stora bränder av skulpturer (det som Las Fallas går ut på) betyder inte att man har ett specifikt brandavstånd eller ens tänker på att det finns hus/människor runt omkring dem som kan brännas
  • Om man tror att det är möjligt att klämma in fyra gånger så många människor i en stad än vad som faktiskt får plats så går det. Nästan iaf
  • På Las Fallas är det okej att skjuta iväg raketer i folkmassor
Nej, skämt åsido så hade vi det skitroligt. Vi hängde med Nadjas italienska kompis och hans kompisar som pluggar där, hängde på Erasmusförfester och åt god tapas och tittade på fantastiska fyverkerier och bara njöt av folkfesten. När det var dags för oss att ta bussen tillbaka på söndagsnatten var det inte utan att det kändes trist att lämna. Men ibland måste man ju återvända till verkligheten också. Sammanfattningen blir alltså, Las Fallas = Så. Sjukt. Grymt!

Här kommer lite bilder som ni nog redan sett på Facebook.



Det åts väldigt goda pb&j-mackor i solen vid pausen på bussresan dit



En av väldigt många fina fyverkerier vi såg



Den jättesnälla damen vi bodde hos hade dukat upp värsta frukostbuffén åt oss när vi gick upp på lördagsförmiddagen. Hon var bara för fin och sa att om vi någonsin återvände så var det bara att ringa henne. Åååh!



Vi åkte i den Valenciska tunnelbanan och kunde konstatera att den var mycket fräschare än Barcelonas



Lite parkmys i den 23-gradiga hettan. Oh, ja det är vår här nu. Och ja, 23 grader är vår- inte sommarvärme. Så sjukt najs!!!



Vi köpte oss finfina Las Fallas-scarfsar för 1€ och kände oss jättefashion



Gruppfoto i Ciudad de sciencias y arte som var som en park med massa coola byggnader



Här är en av alla skulpturer som skulle brännas ned. Alla hade den här stilen men var av olika motiv. De var allihop både skrämmande och sjukt coola. Och stora!



Nadja, Bojan & Ida



Marcello och Corby



Sen brändes alla skulpturer och festen bröt ut och snart var det dags att dra :/ Men vi ska nog dit igen ska ni se :)

Kommentarer
Postat av: Ester

abooo len ;) först och främst är jag extremt avis på dig och dina vänner och ert fina väder. och sen till saken ;) skorna är från Din sko, tror de kostade 399, perfekta och snygga tycker jag.



puss pårej! <3

2011-03-21 @ 22:52:06
URL: http://bixbite.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0