Roadtrip

Idag är jag tillbaka i Uppsala igen men det är bara tillfälligt för imorgon bär det av till Skärgården med mina fina vänner Rebecka, Malin och Sara. Vi ska isolera oss från omvärlden för att försöka klämma in så mycket tentaplugg som bara går innan på fredag samtidigt som vi ska mysa med film, god mat, svampplockning och allt annat man bör göra på hösten. Tyvärr betyder det här fullständig internetfrånvaro men jag tror ni klarar er. Nu ska jag sova, godnatt!(bilden är från förra hösten)

Det är fint att drömma

Om jag precis just nu (i kaffeångorna från min fjärde kopp efter alldeles för lite sömn och tunga, moln av studier hängandes över mitt huvud) fick välja så skulle jag...... flytta in i det här rummet som skulle ligga i en liten etta en stenkast från Seine i Paris och bara gå och dra med fingertopparna över bokryggarna och andas in doften av oupptäckta äventyr och främmande länder mest hela dagarna och om kvällarna skulle jag ta med mig en av dem ned till det lilla kaféet två våningar ned i samma hus och köpa ett glas rött vin och bara sitta och studera alla männsikor som skulle komma och gå.Jag skulle gå på upptäcksfärd i sidogångarna på mitt landställe som skulle bada i eftermiddagssol och eken utanför skulle vara full av solnedgångsfärgade löv. I en liten, liten, bortglömd ask med två centimeter damm ovanpå skulle jag hitta ett gammalt fickur som fortfarande tickade såsom det gjort sedan någon för väldigt länge sedan lade det där och sen glömde bort det.Och om de där Parisnätterna när allt känns lite för tungt och det blir lite för svårt att andas skulle jag smyga upp, plocka ut en av böckerna, välja den allra finaste sidan och så skulle jag vika små, små papperssvalor tills dess att jag helt glömt bort varför jag kände mig så ledsen och så skulle det en dag när jag vaknade stå ett tusen prydligt vikta svalor i mitt rum och då skulle jag plocka ihop alla i en låda, åka upp till landstället med dem och gömma dem i sidogarderoberna där de skulle vänta tills någon en vacker dag går på upptäcksfärd.

Foto: 1, 2 & 3

Reccegasque!

Hej och förlåt för att jag ju verkligen är megasämst på det här med att uppdatera just nu men här får ni i vilket fall lite bilder från gasquen jag var på förra veckan. För er som inte vet så är en gasque en fin universitetstillställning där man i sin nation (en slags förening man kan gå med i, jag är med i Snerikes = Södermanland-Nerikes eftersom jag kommer i från Stockholm men det är helt fritt vilken man vill vara med i) samlas på fördrink, har en långsittning med trerättersmiddag och bordsplacering, skålar en miljon gånger, gör massa konstiga traditionsbundna saker, lyssnar på uppträdanden och tal och helt enkelt invigs lite i nationens studentliv. Så det var det jag var på. Här kommer bilderna!Vi är faktiskt några stycken från min klass som är med i Snerikes. Här ovan ser vi Ellinor och Petri (som smyger omkring till vänster i bild) från EskilstunaSara, min kära vän/granne/f.d. skolkamrat (vi gick på samma gymnasieskola, fast det visste vi inte då)När man är i Uppsala ska självklart Domkyrkan få vara med på bild. Här tågar vi upp mot Universitetshuset där det hölls en slags mässa för alla innan vi gick till nationerna.Det är ett fint hus...Där mötte Elin, också från Eskilstuna, upp oss eftersom hon varit lite försenad.Vi råkade stå bredvid V-Dala (Västmanland-Dalarnas) nation och titta vem som är med där - ja, visst är det Rebecka från Trollhättan...... och en massa andra klasskamraterInne i Universitetshuset ser det ut som min gamla Södra Latin-aula fast lite mer pampigt och större.Sen gick vi alla tillbaka till våra nationer och sittningen började och jag tog visst inte så många bilder. En av dem är i vilket fall den här och den visar en av de många traditionerna; när orkestern Hornboskapen spelar ska man ta upp sin servett och vifta med den och slå med sin kaffesked på allt man kan tänka sig. Märkliga saker studenter håller på med va? Nu ska jag plugga, nej, jag gjorde faktiskt inte det igår, för jag börjar få lite tentaångest. Önska mig lycka till!

Hur röstade vi?

Nu när vi alla är mitt uppe i valefterdyningarna har jag funnit ett stort intresse av att hänga på sidan val.se och titta upp hur olika distrikt i Sverige har röstat. Det är faktiskt himla intressant - säger jag som har någon slags förkärlek för tabeller och diagram, jag vet inte hur ni känner inför det hela. Här har vi i alla fall tre distrikt jag har väldigt mycket kontakt med och som verkligen har röstat otroligt olika:Här ovan har vi mitt hemdistrikt i Stockholm. Ganska typiskt röstat för en arbetarklassförort, kan jag tänka mig.Distriktet jag växte upp på röstade dock lite olika. Kan det bero på att det snarare är ett övre-medelklassdistrikt?Mitt hemdistrikt i Uppsala är ju till nästan 100 % bebott av studerande ungdomar och som så många andra sådana finns många MP-sympatisörer. Jag måste säga att det var väldigt roligt att få se att de hade högt stöd.

Nu måste jag sluta skjuta upp det här och börja plugga på allvar - en vecka till tentan!

Höst

Sedan jag tog mitt pick och pack och flyttade till Uppsala, på deltid åtminstone, så kan jag verkligen uppskatta Stockholm så mycket mer. Alla de där gatorna man gick fram och tillbaka på i stan som tycktes så opersonliga och trötta känns plötsligt mycket mer hemma för man märker hur många minnen man har längs med dem. Götgatan till och från skolan varje dag i tre års tid, St Paulsgatan mot Mariatorget har man ju gått en del och så klart alla de andra gatorna; Åsögatan, Skånegatan, Stora Nygatan och ja, även Drottninggatan och Sveavägen. Till och med lilla Fruängen känns lite ljusare, lite finare, lite gladare. Idag åt jag lunch här hemma med mormor och gick sedan på en promenad genom Långbroparken. Alla löven har börjat skifta i guldgult, apelsinorange och vinteräppelrött nu och det var bara så vackert. I dammen simmade fortfarande änderna och runt på gräsplättarna mellan de stora husen sprang barnen och lekte på sin rast. Jag vet att jag alltid älskat den parken men nu tycktes den på något sätt ännu bättre. Hösten gjorde allting mycket vackrare. Jag kanske ska försöka undvika min höstdepression i år?Den här bilden är från förra hösten och det är kanske inte riktigt så höstigt där än men det lär väl bli det snart.

et il pleut...

Idag har regnet öst ned över mig. Det öste ned när jag låg och försökte sova i morse, det vräkte på när jag stod och väntade på bussen, det simmade över mig när jag gick till pendeltåget och hela resan till Uppsala smattrade regndropparna mot fönsterrutan. När jag äntligen klev av upptåget vid stationen i Uppsala så strilade det bara lite lätt så att jag kunde cykla till universitetet utan att bli alldeles kollosalt genomblöt. Men såklart började det regna igen när jag skulle cykla iväg på lunch och försöken att undkomma regnet tycktes allt mer patetsika. När jag efter lunchen tog mig upp till lägenheten så småduggade det dock bara och när jag klev ut genom dörren igen för att åter bege mig mot stationen och tåget till Stockholm så kände jag inte annat än vattendropparna som föll från löven i träden då det blåste genom kronorna. Det hade slutat.

Som ni hör var jag bara i Uppsala över dagen idag, mest för att jag är ledig imorrn och inte ska dit förrän på kvällen men också för att jag ville se hur lång tid de båda resvägarna dit tar. Jag gjorde en tabell och kom fram till att buss + pendel + upptåg = 1 h 36 min och kostar 55 kr. SJ-tåg + tunnelbana = 1 h 9 min och kostar mellan 67 och 87 kr. Det är ju frågan vad man värderar högst; priset eller tiden? Hrm, det tål att tänkas på och det tänker jag göra också... efter att jag läst lite mer i min lingvistikbok och försökt mota bort tentaångesten som kommer i allt tätare intervaller.

Jag har förresten fört över massa bilder från kameran igen så här ska ni snart få se massor av bilder från diverse middagar, gasque, mitt rum och annat smått och gott. Men som sagt, håll till godo tills vidare!Det här är stora aulan i Universitetshuset förresten och den påminner mig väldigt mycket om Södra Latins aula - fast den här såklart är mycket större och pampigare och musikaruppträdandena har bytts ut mot en riktig symfoniorkester.

För hela Sverige? Ser inte så ut längre...

Förlåt för hemskt dålig uppdatering men jag har blivit sjuk igen, rejält sjuk. Så hela härliga lördagseftermiddagen spenderades på närakuten för att försöka reda ut varför jag mår så dåligt. De hittade ingenting annat än virus och sa att jag ju kunde ta hostmedicin. Jamen, tack för den. Så nu har jag försökt köra en kur för att bli frisk igen (kuren involverar hostmedicin, halsgurgel, ipren, alvedon, whisky, nässpray och massor av sömn) men det verkar inte ge så mycket resultat. Det känns... inte bra. Så idag är jag fortfarande kvar i Stockholm och missar en föreläsning på universitetet för jag kan helt enkelt inte ta mig upp till Uppsala just nu. Jag är så trött på att må dåligt.

Ovanpå allt detta så måste jag verkligen plugga jättemycket för nu närmar sig tentan alltför fort och jag har inte ens läst alla kapitel än, långt ifrån lärt mig allt. Panik. Ja, och såklart vaknade man upp i morse till ett Sverige som återvalt en blå regering på fyra år till och dessutom släppt in ett främlingsfientligt parti i vågmästarroll i riksdagen. Härligt, härligt, härligt. Vart är världen på väg, egentligen? Nazi-Tyskland nästa?

Så här ovanför visar jag hur jag hade velat att Sverige skulle ha röstat: för ett jämlikt och demokratiskt samhälle. Nästa gång blir det vår tur igen!


En bra dag.

Idag återvände jag till Uppsala. Vi hade en liten föreläsning om idiomer av en isländsk dam som pratade danska med svenska ord. Det var spännande för det var liksom lite det mitt projektarbete handlade om fast om man inte lyssnade fokuserat förstod man inte alls vad hon sa. Efter det mötte jag och Sara upp Rebecka och gick på våffelbuffé på ÖG's. 25 kronor kostar det och man får äta precis hur mycket man vill - gud, jag älskar Uppsalapriser. Nu sitter jag och försöker plugga för det är tenta snart och jag har inte alls pluggat så mycket som jag borde. Inte alls. Fast det går inte så bra för jag tittar mest på tv och försöker räkna ut vart alla kanalerna finns (uppenbarligen ligger exempelvis Kanal 6 på plats 15 - mycket smart). Men det gör inget för nu ska jag snart sova bort min förkylning för imorrn kommer mina fina vänner Kelly, Ida och Anna upp för att prova på att festa i Uppsala och bo fyra personer på 16 kvadrat. Det ska bli så himla roligt för trots att det inte var länge sen alls vi sågs har de inte varit här allihopa så det ska bli supernajs. Här är förresten en bild på dem som jag tog på bussluffen i somras. Godnatt på er!Eeh, okej så det verkar som om jag tagit ungefär en miljon bilder på de tre men liksom ingen tillsammans förutom typ denna. Så, det var kanske inte den finaste av bilder och visar kanske inte riktigt hur de ser ut eller hur glada de brukar se ut men... Ja, där har ni dem iaf!

Kurera mig!

Idag kom min kära mor & far upp till Uppsala för att käka lite lunch med mig. Jag hade bett dem ta med en luftmadrass upp så jag kan ha något för gäster att sova på (utöver soffan) men de hade dessutom fixat en liten matkasse. Jag fick nybakad äppelpaj, kalops, tomatsås, pesto, pasta och en massa annat fint som gör en fattig student väldigt glad i själen. Pappa tog också fram borren och skruvade upp min sänglampa och efter lite pill så fungerar även min tv nu (om än bara ettan, tvåan och fyran) - lycka! Jag gillar verkligen mitt rum, det är så himla mysigt. Nu saknas bara ett soffbord innan perfektion är uppnådd!! :) Sen gick vi i alla fall ned lite på stan och tittade på allt jippo överallt, kulturnatten idag förstår ni, och käkade jättegod sallad på en restaurang. Tyvärr känner jag mig inte friskare idag än igår utan snarare tvärt om: mina stackars halsmandlar har vuxit till trippel storlek och mitt huvud känns minst två gånger så stort så jag lät dem köra ned mig till Stockholm så nu ser jag fram emot en helg av lagad mat, filmmys, tusen koppar te och massor av lyssningar på Robyns nya innan jag återvänder till Uppsala på måndag. Det är såklart jättetråkigt att vara tvungen att sitta hemma när man bara vill gå ut och klubba men samtidigt känns det skönt att kunna vara sjuk och bli ompysslad för hade jag varit i Uppsala hade jag fått stå och lagat mat själv och just nu orkar jag verkligen inte det. Så nu ska jag kurera mig, önska mig lycka till!Bild: här

Mysmysmys

Jag kom precis hem från världens mysigaste middag hemma hos Sara tillsammans med Elin och Anna i min klass. Vi hade gjort ugnsbakad klyftpotatis med massor av rotfrukter, sallad, rödvin, champagne, tsatsiki och godis och chips i mängder. Det var verkligen hur trevligt som helst och vi bara satt och pratade om allt och inget. Nu var väl tanken egentligen att vi skulle gå ned på Kalmars som har klubb ikväll men jag känner mig verkligen inte helt kry så jag smet hem (jobbiga 100 meter att gå) och ska faktiskt gå och lägga mig för jag tänker sovasovasova så att jag inte blir sjuk. Sara hoppade också av klubbandet för lite tvseriemaratonmyskväll. Imorrn kommer mina föräldrar upp hit för att luncha med mig och förhoppningsvis är jag frisk då igen och kan gå ut och klubba på kvällen, men om så inte är fallet känner jag att jag kanske glider med dem hem till Stockholm över helgen och sover bort förkylningen. Only time can tell. Nu ska jag krypa ned i sängen och läsa lite (hej, oparty!). Godnatt!Foto: här

Kungen av Kungsan

Idag börjar jag inte förrän klockan två, gud jag börjar vänja mig vid sovmornar, men eftersom jag faktiskt tänkte vara duktig så gick jag upp redan vid nio för att köra mitt första yogapass på länge. Eller, det var det jag hade tänkt göra i alla fall för när jag vaknade hade jag ont i halsen (det har varit på gång ett tag) och jag hörde min gamla gympalärares röst i mitt huvud. "Om du tränar med halsont kan du få ärr på hjärtat!!" (applicera valfri spökröst på det). Så jag tror faktiskt inte jag vågar träna - jag kan ju alltid plugga! Nåja...

Update: Äsch, jag behöver verkligen röra på mig så jag körde ett 45-minuterspass åtminstone. Det var skönt men å-så-jobbigt!

Så varför inte ladda upp lite bilder? Min brors band (Monoskons) hade spelning i Kungsträdgården under Ung08-festivalen (i början av augusti) och såklart var hela familjen, släkt och vänner på plats för att skrika ikapp lite och höja medelåldern på publiken med sådär tio år.Vi stod rätt långt bak så jag fick tyvärr inte så bra bilder på bandet men där framme är de i alla fallMin vän Milla var också med för att titta på lillbrorsanKatrin hade kameran i högsta hugg!

Lillsyrran var där med sina kompisar och de hade gått loss på alla tälten och hade fejktatueringar och pins mest överallt. Jag var lite tveksam men hon såg så glad ut - vad ska man säga :)Sen gick vi alla, nästan, och åt på Jimmy's Steakhouse men det var visst väldans mörkt där inne för jag verkar inte ha tagit så många bilder alls och de jag lyckats ta blev galet suddiga. Men en får ni se i vilket fall. Måste dock säga att jag var lite besviken på maten, mina revbenssjpäll var rätt smaklösa och torra. Hrm...

Over- and underexposed

Puh, nu har jag gått igenom nästan alla kommentarer på Robyninlägget. Vet ni hur glad jag blir över att ha fyrtiofyra (44!!) kommentarer? Väldigt glad även om det svämmade över min inbox totalt. Nu är jag i alla fall hemma på en liten rast (okej, fyra timmar) mellan två föreläsningar och har faktiskt varit duktig och läst ett kapitel i lingvistikboken (tack, Rebecka, för att jag får låna den!!!). Så glad att jag också redigerade en helt gaaaalet underexponerad bild från en kräftskiva med familj, släkt och vänner. Tycker den blev lite häftig trots allt. Jag gillar att den ser lite gammeldags och vemodig ut. Eller vad säger ni? Ska också lägga upp fler bilder därifrån lite senare.Det är för övrigt lillkusinen Edwin som får en gitarrlektion av bror min - så bra är visst han nu att han kan ge lektioner. Lillbrorsan, alltså...

Det här är ju skitcoolt...

Nejmen, gud vilken glad överraskning jag fick när jag gick in på blogg.se igår (visserligen efter att syrran ringt mig och typ skrikit i luren) - jag är med på framsidan! Tack så hemskt mycket, blogg.se, det här känns jätteroligt! Och tack alla ni, galet många, människor som kommenterat mina inlägg. Jag ska ta tag i att svara på de kommentarerna så snart jag kommer hem från universitetet. :)


3 fina bilderFoto: 1, 2 & 3

Body Talk pt 2

Okej, så jag blev fullständigt Robynsåld när hon släppte "Body Talk pt 1" i våras och nu idag är det dags för pt 2. Ni kan lyssna på den här! (om ni har Spotify). Kan jag säga att jag är helt hyper just nu och sitter och suger i mig varje fras, varje beat, varje sound? Det är jag. Det är dessutom sjukt bra. Gud, hon har gjort det igen. Hur ska det här sluta med pt 3 i vinter? Människan måste vara ett geni. Nu måste jag verkligen lyssna igenom hela albumet innan det är dags för lunch och dagens föreläsning!

Update: Jag gillar nog "Love Kills", "Criminal Intent" och "Include me out" mest för jag gillar att de är väldigt popiga och elektroniska på samma gång. Men ju mer jag lyssnar på albumet dessto fler låtar hamnar liksom på den där like-listan så jag ska väl ge upp innan hela albumet är där ;)Psst... Najs surprise med en pop/elektroversion av "Hang with me" som ju fanns i akustisk version på förra albumet. Oftast släpps ju en akustisk version efter en upbeat men såklart gör hon tvärt om... :)

Te&Idol

Jag kom precis hem från en te&idol-kväll (jösses jag har druckit mycket te på senaste tiden - och mer ska det bli för jag köpte massor idag!) hos Rebecka och kom på att jag ju fotade två bilder då vi käkade nationslunch på Värmlands i förra veckan. Så här har ni dem. Nu måste jag sova för jag känner lite kli i halsen och det ska bortbortbort. Godnatt!
Up to date...

Okej, så jag antar att ni märkt att jag blivit världssämst på att blogga. Det är lite skumt. Nu när jag är i Uppsala så antog jag att jag skulle blogga mer än någonsin eftersom jag ändå inte har så mycket för mig. Men det har ju inte hänt. Jag har visserligen inte så mycket för mig (förutom typ en föreläsning/dag) men det blir ändå så att tid rinner iväg hela tiden. Man är och handlar, man är och pluggar, man lagar mat, man tittar på alldeles för många OC-avsnitt, man dricker alldeles för mycket te och man våndas över stundande tentor och att rummet fortfarande behöver tavlor uppsatta. Så jag vet inte. Jag antar att jag är lite dålig på att blogga. Men, jag vet att jag sagt det förr, jag ska bättra mig för jag har faktiskt bilder att delge er. Snart. :) Håll ut!

Studentrummet

Nu måste jag alldeles strax cykla iväg till dagens föreläsning men innan dess tyckte jag att det nog vore dags att visa lite bilder på mitt studentrum. Vad sägs om det?Här är mitt rum sett från hallen (där även toaletten ligger men jag tog inga bilder på den så ni får tänka er ett pyttelitet rum på ca. 2 kvm. med ett handfat, ett spegelskåp och ja, en toalett). Just på den här bilden var det dock lite småstökigt i rummet för jag tog den precis innan jag skulle åka hem för helgen.Min inte så fina bokhylla som fanns då jag flyttade in i lägenheten. Jag har försökt att göra den lite personlig med diverse saker och det fungerar väl hyfsat tycker jag. Den är åtminstone praktisk och stor.Jag vet inte om ni minns det men de här glasen hittade jag på landet i Värmland och nu har de alltså letat sig ned till mitt fönster och fungerar som värmelyktor. Tycker de är fina.Min säng. Okej, så här städad är den väl i stort sett aldrig men den ser ut så i vilket fall. Under har jag massor av förvaring som också fungerar som stöd och på andra sidan har min vän Kellys pappa byggt ben till den så allting är måttanpassat för just mig. Jag måste säga att det fungerar grymt bra och jag har ingen aning om vart jag skulle gjort av alla mina kläder om jag inte haft de där lådorna.

När jag var hemma hos Rebecka i min klass här om dagen så visade hon en jättefin grej som hon köpt på Designtorget. Jag var ju bara tvungen att köpa en likadan. Hur fint är det inte med en liten fågel som sitter i sin holk och vaktar nycklarna? När man går plockar man bara ut fågeln igen - supersmidigt! Innan jag köpte den här så la jag bara nycklarna på bordet och det ska ju typ betyda otur så nu är det problemet löst. Att fågeln också är en visselpipa är bara en bonus.

Och det var mitt rum! Ska fotografera lite mer snart så ni får se hallen och allt det också men nu måste jag verkligen kila. :)

RSS 2.0