Polaroidmix :)

Jag älskar verkligen polaroider så jag tänkte att eftersom jag ändå tänkte undvika att plugga ett tag till så fixar jag lite polaroider av bilder från helgen. Sagt och gjort. Ser det inte bara så härligt 70-talsaktiga ut? Me gusta mucho!

Undisclosed Desires




Poladroid vs. Polaroin

Nu för tiden är det få förunnat att äga en riktig Polaroidkamera. Självklart är det genom dessa som man kan få de enda riktiga polaroidbilderna, på papper och direkt, men det är dyrt med film och dessutom kanske man inte alltid vill ha dem i handen utan på datorn. Utan att behöva skanna in dem så finns det nu en rad olika program där man kan "framkalla" polaroidbilder och jag har testat två av dem så ni kan få se vilken skillnad det är.

Poladroid
Är ett gratisprogram som man laddar ned till datorn och som ser ut som en liten kamera som sedan, långsamt, framkallar bilderna. Man har valet att ta ett "sample" när man vill eller vänta tills dess att bilden är färdig, precis som på en riktig kamera. Programmet gör också små ljud så att det ska låta som en kamera också. Varje framkallning är unik vilket gör det lite svårt att beräkna exakt hur bilderna ska bli men det är också en del av charmen.
Ladda ned programmet och få mer information här.


Polaroin
Är en relativt ny hemsida där man kan ladda upp en bild från hårddisken och låta programet göra resten eller själv bestämma om man vill ha text på den, vingettering eller den klassiska polaroidramen. I motsats till Poladroid så blir det samma effekt jämt vilket såklart både kan vara en välsignelse och en förbannelse. Programmet kan vara lite segt om filerna är stora men när de är klara är det bara att klicka på spara så finns de på din hårddisk.
Klicka här för att börja.




Jag kan inte säga att jag egentligen har någon favorit för jag tycker båda gör bra grejer men på olika sätt så jag brukar mixa mellan dem och se vilket som blev snyggast just den här gången. Vad säger ni, vilken gillar ni bäst eller har ni något annat tips?

Soundtrack of last night

Den härliga och något speciella blandningen från igår (se mer i föregående inlägg), numera omnämnd som SoftMix, kräver mer ingående genomgång så här kommer lite guldkorn:

Eva Simmons - Silly Boy



Snook - Mr Cool



Spice Girls - Wannabe



Michael Jackson - Thriller



... och diverse technoremixer på bl.a. Beyoncé's Halo och Poison med Alice Cooper

Update: Ah, hur kunde jag glömma?!

Pitbull - Hotel Room Service


And Eye thought that yesterday rocked :)



Igår var jag ute med en massa kompisar och det var bara så sjukt roligt. Det var riktigt länge sen jag hade såhär roligt på krogen, om någonsin. Det var inte bästa stället, egentligen, men det var den billigaste ölen och det härligaste sällskapet och vad säger man inte om att ett bra sällskap gör alla ställen till hak i världsklass. Okej, man kanske inte säger så men det borde man! Dock var musiken ganska rippad ifrån VM i fotboll - 98 blandat med åttiotalsdängor och superremixade 00-talshits som ändå inte hindrade oss från att vråla oss hesa i kampen om att vara bäst på att kunna alla ord i texterna. Nog om det men det igår var bäst :)
I vilket fall så är jag sjukt trött idag då det blev så sent igår och trötthet plus en massa plugg brukar inte klaffa bra men jag ska göra mitt bästa.

Idag är det ju första advent också vilket innebär att man måste gå omkring och vara harmonisk över att julen snart är här. Jag är måttligt road för det betyder bara att vi kommer allt närmare snö och kyla. Usch. I vilket fall så ser jag fram emot jullovet, trots academic paper-skrivande, för vi treor behöver verkligen all vila vi kan få. Men tills dess är det pluggpluggplugg.
Jusste, jag berättade ju aldrig om mina marknadsfynd igår men det får jag göra lite senare tror jag för nu måste jag plugga latinska adjektivsböjningar och -komparationer. Suck. Men håll till godo - för det var riktigt bra! Som Ida sa igår så har jag näsa för loppisfynd vilket känns jätteroligt när man har en begränsad budget.

Tycker förresten att bilden blev ganska cool, eller vad säger ni? Lägger kanske upp originalbilden lite senare för det var inget större fel på den heller :)

Kofi Annan



Värst vad det blev mycket kattbilder nu då men äsch, de är så söta. Kom just hem från en långfika med Ida på Kofi. Känns najs att det finns ett alternativ till Café 60 som jag inte är så förtjust i. Anywho, det var jättemysigt och lätt värt när man inte känner för att gå ut och klubba - vilket jag tenderar att känna allt oftare. Imorgon är det julmarknad :)

Kattattack!

Ja, det här är verkligen inte en speciellt fin bild egentligen men jag tycker den är lite rolig så jag laddar upp den ändå. Fast inte i fullstorlek eftersom det inte är någon större mening. Hah, å stackars våra katter. Vad får de inte stå ut med?! Kommer lite senare, kanske dock inte idag, ladda upp en bild jag tog på Ronja (katten till vänster) då mamma rullat in henne i en handduk och bar henne som en bebis. Hon är så söt :)

Ikväll blir det kanske utgång, suprise! Eller så blir det något annat men jag vet inte om jag känner för att vara hemma. Idol kanske ses på men vi får se.

Är jag i fokus nu?



Jag vet inte om jag sa det men jag var ju på en jättemysig tjejmiddag hos Fia i lördags. Jag har en del, dock ganska få, bilder därifrån som ligger på datorn i oredigerat tillstånd (och några som hamnat på facebook i nämnda form) men nu hade jag lite tid så jag fixade till den här bilden på Sara och Ida. Jag tycker den är lite kul eftersom fokus ligger på något helt annat än det man kanske skulle vänta sig. Tyvärr har detta resulterat i väldigt mycket brus men det är sånt man får ta.

Är för övrigt väldigt arg på Stadsteatern som hela tiden skjuter upp biljettsläppet till "De tre musketörerna" och som det ser ut nu blir det inga fler föreställningar förran 2011. Fan! Jag som verkligen sett fram emot det här. Får gråta lite och komma över det antar jag...

[postcard]


My personal brand of heroin.



Kom nyss hem från skolan, hade värsta långa håltimmen som spenderades på KB jobbandes på vårat projekt. Urk, vad jag är trött på det. Nu borde jag plugga psyokologi och spanska men... Nä, jag tror jag kollar lite på webbteve och softar istället :)

Och visst blev bilden fin? Klicka här och fixa en egen.

Bittert.



Välkomna till landet Sverige där mörkret och kylan härskar sex månader om året och där de andra sex månaderna är överfyllda av regntunga skyar och snålblåstar. Om ni mot förmodan råkar se solen en dag så ta tillvara på den med solskyddsfaktor 30 och befinn er helst i skuggan. Ha det så bra på er resa och vi ses aldrig mer!

Mix of the Day





Dagens mix: Nypon och Siluett.

Rönnbär, igen





Snart är det dags att gå till skolan men jag tänkte ändå ladda upp de här bilderna som jag tog i förra veckan. Gud, jag älskar sovmorgon. Att börja kvart i tolv varje måndag är inte fel. Och idag ska vi också få veta hos vilken familj vi ska bo i Bilbao - spännande! Nej, nu är det dags att trycka i sig lite mat och springa till tuben :)

inblick i en miniatyrvärld.





(fattar fortfarande inte varför färgerna blir så dassiga här på bloggen - någon som vet?)

Update: Jag tror jag har hittat lösningen och den stavas : "save for web" i Photoshop. Ser ni nu ovan? Bilden högst upp är sparad som vanligt ("save as") och som jpg medan den andra är sparad för webben i jpg och se skillnaden! Bilden nedan är nästan precis som min ursprungsbild medan den andra är så dassig och blek i färgerna. Halleluljah!!

Be kind, swed-me-up :)

Det är väl få som missat den underbara filmen "Be kind, rewind" med Jack Black där de tvingas spela in egna versioner av en massa kända filmer, utan någon budget? I vilket fall så har detta med s.k. "sweded films" blivit ett stort fenomen på internet och massor av tävlingar har anordnats i detta. Då jag och min käre vän Kelly igår var inne på YouTube snubblade vi över bl.a. dessa tre som är så sjukt bra, roliga och klockrena. Titta på dem och njut och gå sen in på YouTube och sök på "sweded films", sålla bort krafset och hitta guldkornen. Det är en äkta glädje att se männsikor verkligen engagera sig i filmer de älskar och just nu är jag fett pepp på att spela in en egen. Är någon med mig?






[fotoinlägg]


New Moon

Okej, jag kan inte säga alltför mycket om filmen, i risk för att avslöja något, förutom att jag inte håller med alla fjantiga, sågande recensenter som endast ger högt betyg till det svåra och oförståbara och oh-så-kulturella. Jag gillade verkligen filmen och de följde boken riktigt bra. Jag är impad. Men sen, alla dessa sexiga män utan tröja som svischar förbi på bioduken stup i kvarten. De borde installera syrgastuber bredvid säterna och ha ambulanspersonal redo då flickorna börjar svimma. Alla vet ju redan att Edward/Rob Pattinson är snygg men Jacob/Taylor Lautner..? Jag har promotat detta förut och förut men det tåls att sägas igen. Den magen, ryggen..! Man kan förstå att han är fett stolt över att ha biffat upp sig 14 (?) kilo. SOS, kvinnor i nöd! Nåväl, (ja, jag sa det igen) jag måste se den igen!!!


Lyckopiller nr 2



Nu är det inte lång tid kvar. Jag ser fram emot en natt av vampyrer och varulvar... <3<3<3

Därmed gjorde jag också ytterliggare ett försök att göra en snygg vampyr-replika men det är svårt attans! Haha, jag bjuder på den ändå.

Lyckopiller nr 1

Det är alltid kul att ställa upp i diverse tävlingar och för ett tag sedan var jag ju med i Moderskeppets Hösttävling. Nu är den avslutad och jag vann inte men de är så snälla att de la upp bilderna som deltog på en hemsida, här, och länkade till min och några andras bloggar som nämnt tävlingen. Det var ett lyckopiller :)




enbildomdagen.



Jag fortsätter på det här med "enbildomdagen" eftersom jag varken har tid eller ork att skriva några seriösare inlägg just nu. Idag var vi på en rättegång med spansktolkning vilket var väldigt intressant och annorlunda. Imorgon är det äntligen dags för New Moon, gud jag är pepp! Och sen är det inte långt till helgen. Halleluljah! Nu ska jag plugga spansk grammatik och läsa om rysk historia. Hinner jag kanske jag spelar lite Machinarium också... Yippie!

NSA



En bild från i söndags då jag tog en promenad med syrran i Långbro, suprise. Idag var faktiskt en bra dag och jag har typ inte pluggat någonting (även om det inte kanske räknas in i kategorin "bra") vilket har varit skönt. Nu ska jag sova och imorgon är det sovkompensation för att vi såg filmen "Coco Avant Chanel" med franskan i måndags. Najs att få komp för något man älskade. Dessutom har vi ingen psykologi till 17:10 som vi brukar, fast jag borde jobba med uppsatsen ändå, och vi ska på rättegång. Lär bli intressant :)

NSA = Non-Study Afternoon

Update: Jag vet inte om ni hann se det men bloggen verkligen massakrerade min bild så att alla färger typ försvann i den. Gör den jämt såhär? Det är INTE uppskattat! I vilket fall så är bilden ni nu ser uppladdad från en annan sida och men har ändå ingen bättre färgmättnad. Gud, vad arg jag blev på blogg.se nu... Ska försöka reda ut detta... SUCK!

[fotoinlägg]




Si yo fuera una gata



Ibland önskar jag att jag vore en liten katt som bara kan krypa ihop på fluffiga duntäcken när de vill och bli kliade bakom öronen bara för att de buffar lite med huvudet på någon. Det vore så mycket enklare...

Redan slut?

Oj, vad snabbt det gick att spela ut det!! (Men jag måste erkänna att jag blev tvungen att använda mig av walkthrough's ibland eftersom det var galet svårt) Känner mig lite tom inombords nu när det är slut. Antar att jag måste spela Samorost 1 & 2 för att stilla mitt behov. Men först: lite sömn.

Jusste, tänkte visa något jag tyckte var väldigt gulligt i spelet, nämligen några av minispelen man fick ta sig igenom.





Å, varför tog det slut?!! Jag skulle aldrig använt walkthroughn. Skulle suttit fast i timmar istället. Suck...

Machinarium

Okej, jag vet inte hur många bloggare som har tipsat om spelet "Machnarium" så jag kände mig tvingad att testa det. Och det var som en dröm...



Det handlar om att man styr en liten robot som genom att klura sig igenom en massa rum ska försöka hitta sin förlorade vän. Det är hur charmigt som helst och de handteckande bilderna är kollosalt vackra och skulle lätt  kunna misstas för tavlor.









Ibland är spelet väldigt svårt och då kan man få lite hjälp av en bok - men först måste man spela ett minispel...









Spelet är verkligen som en dröm som jag bara snuddat vid ytan vid än så länge. Men jag förstår redan nu att jag kommer att ägna det åtskilliga timmar. Jag tror jag är förälskad...

Den Stora Filmdagen

Idag har jag sett två väldigt olika filmer...


Först när jag planerade att cykla på träningscykeln framför TVn så zappade jag mig igenom tablån för att hitta något intressant. Då dök "Nausicäa, valley of the winds" upp och eftersom min brorsa har tjatat på mig om att jag måste se den (och eftersom jag har älskat alla Hayao Miyazaki-filmer jag sett) så tänkte jag att det verkade vara en bra idé. Den visade sig tillhöra hans mer "vuxna" filmer och var riktigt spännande, vacker och tänkvärd. Den handlar om en värld där människorna har förstört jorden, stora insekter hotar att förinta människorna men bara en flicka ser vart vi egentligen är på väg. Och diverse andra grejer. Men den är verkligen fin och jag skulle vilja säga att den är direkt sevärd just för att den gör ett tillägg i debatten om klimatet från ett oväntat håll. Det sägs att Hayao har gjort en mängd filmer men att han väntar med att släppa dem tills tiden är inne och förra året var visst tiden inne för denna att se ljuset. Bra tänkt!


Den andra filmen jag såg var med min familj och Kelly och Ida som kom över och vi alla tittade på "Män som hatar kvinnor". Jag läste boken för ett bra tag sedan men fann mig aldrig riktigt fångad av den men nu var det ändå dags att se filmen, ansåg min mor. Och visst, den var spännande (jag hade helt glömt bort handlingen) och medryckande men jag tycker att den var alldeles för invecklad och när femton trådar skulle knytas ihop och fem minuter återstod av filmen blev det direkt krystat och korvstoppat. Man kan inte skylla på dåliga skådespelarinsatser och Noomi Rapace spelar riktigt bra men jag förstår inte riktigt hysterin kring Lisbeth Salander. Hon är uppenbarligen enorm utomlands och Vargas Llosa (jag vet endast detta för att vi läste artikeln på en spanskalektion) uttalade sig i "El Pais" om att Lisbeth nu är odödlig. Mjaa... Nog inte så jag skulle uttrycka mig. Men för all del, den var en häftig film och stundtal väldigt svensk (ja, vi kunde inte undvika en hel del nakenscener) men också lite utländsk och påminner lite om en engelsk deckare - om än råare. Jag skulle ge filmen ett medelbetyg.

Så, ytterligare en kväll är slut och jag har klarat mig genom helgen utan större utgifter - woho! Vi får dock se hur det går i veckan för då är det "New Moon"-premiär och dessutom ska jag se "Coco - avant Chanel" med franskan. En del biogodis kommer jag nog inte kunna undvika. Men den dagen, den sorgen. Nu ska jag sova :)

Slö, slapp och likgiltig



Igår spenderades med Idol, spel och vänner. Det är så skönt att bara ta det lugnt ibland och inte känna värsta partyhetsen (som uppenbarligen är något nytt ord). Bra för mig och för min tunna plånbok. Idag ska jag försöka plugga lite och kanske träna. Men vi får se hur det blir med den biten. Man är ju inte så pepp på det när det är så kallt och ruggigt ute. Ikväll har jag faktiskt inga planer så jag är öppen för, billiga, förslag :)

Bilden är för övrigt från förra helgen på landet då ett ynka ljus var allt som syntes i mörkret...

Signed, sealed & delivered



Nu är min biljett bokad och betald. Bilbao 2010 - jag är på väg! :)

8/7C förstör liv

Okej, det är inte roligt längre. Min nya favoritserie "The Vampire Diaries" (som vissa, inkl. mig tidigare, såg som en skamlös Twilight-kopia men som faktiskt baseras på böcker som kom ut långt innan Twilight) ser jag på internet. Eller snarare har jag sträcktittat på den förra veckan tills avsnitten tog slut - fanns bara ca. åtta ute just då. Jag fick lite smärre panikångest och abstinensbesvär - vad skulle jag göra nu? Ingenting, det var bara att vänta. Det stod nämligen att nästa avsnitt skulle sändas i USA den 12:e 8/7C. Okej. Så jag har andats och tagit det lugnt och längtat så tills att det skulle bli torsdag och jag skulle få se ett nytt avsnitt av min serie. Tills idag. För plötsligt slår det mig; "Vänta lite... Vi ligger före USA i tiden... Tänk om...". Jag går in på sidan igen och ser att inget nytt avsnitt kommit upp men kan inte riktigt fatta vad 8/7C står för. Så jag använde min bäste vän, Yahoo! Answers, för att ta reda på det. Jag fick en chock. Uppenbarligen står det för att den sänds kl. 19:00 i Central American Time vilket, genom en liten omräkning i något smart program jag hittade, visade sig vara klockan 2 i natt! Fan! Jag som verkligen har sett fram emot det här verkar få vänta ytterligare en dag innan jag kan se nästa avsnitt. Jag är ledsen och min arm värker efter svininfluensevaccinet. Någon som vill bjuda mig på lite tröstgodis?

Student 2010

Ni ska snart få veta vad som var i paketet, trots att några redan fattat, men just nu orkar jag inte fota av det så ni får se världens snyggaste studentmössa istället :) Känns så himla konstigt att det är så kort tid kvar. Vem snodde all min tid? Kan jag få tillbaka den, snälla?


♥ Mitt livs musik

Underbaraste bloggerskan Emma hade gjort en jättefin lista över låtarna i hennes liv och jag blev så himla pepp på att göra en likadan så jag snodde bara konceptet rakt av och här nedan ser ni låtarna i mitt liv. Listan är dock inte perfekt eftersom det är svårt att stolpa upp sitt liv såhär och dessutom komma på låtar för att ens kunna genomföra det. Den handlar heller inte om de låtarna jag tycker bäst om utan de som bäst passade in på beskrivningarna - se då inte detta som en "dethärlyssnarjagpå"-lista. Då blir det lite knas. Men kommentera gärna och gör en egen så jag får se erat livs låtar.

En låt som:
...har gjort mig glad: The Killers - Mr. Brightside
...har gjort mig ledsen: Imogen Heap - Speeding Cars
...jag vill dansa till: Flashdance - She's a Maniac
...jag vill dansa ännu mer till: MGMT - Kids
...lugnar ner mig: Death Cab for Cutie - I Will Follow You Into the Dark
...jag lyssnar på för att bli pepp: Thin Lizzy - The Boys Are Back in Town
...lätt fastnar i min hjärna: Rainbow - I Surrender
...måste upplevas: Thåström - Alla Vill till Himmelen
...påminner om kärlek: Håkan Hellström - För Sent för Edelweiss
...påminner om gamla tider: Melody Club - Fever Fever
...påminner om sorg: Terry Jacks (Cat Stevens?) - Seasons in the Sun
...jag lyssnar väldigt mycket på just nu: Muse - The Resistance
...är väldigt, väldigt bra: Paramore - Decode
...lyssnas på i ilska: Rihanna - Disturbia ... eller något annat. Det var svårt, okej?
...jag lyssnar på när jag är kreativ: Journey - Don't Stop Believin' ... eller vad som helst faktiskt.
...påminner om sommardagar: Madonna - La Isla Bonita
...påminner om vintern: Melody Club - Winterland
...påminner om en bra film: Moulin Rouge - El Tango de Roxanne (Moulin Rouge) och Terence Jay - One Blood (Green Street Hooligans)
...påminner om staden jag tycker om: Yann Tiersen - La Valse D'Amélie
...jag lyssnade på när jag var 13: Pink - Get This Party Started
...jag lyssnade på när jag var 15: Kent - Beskyddaren
...jag lyssnade på när jag var 17 (i vintras alltså...): Mötley Crüe - Home Sweet Home
...jag lyssnar på just precis nu: Carolina Liar - I'm Not Over

Ang. en låt från en film hade jag så himla svårt att välja eftersom jag har sett så många bra filmer och jag kunde helt enkelt inte bara välja en!

GuyForcesHisWifeToDressInAGarbageBag ForTheNext ThreeYears

Som några av er säkert vet, och andra inte, så älskar jag tv-serien "How I Met Your Mother". Det är en sjukt rolig serie som jag skulle kunna referera till som nya-Vänner. Till er som inte sett den: Jag är avundsjuk på att ni har så mycket roligt framför er så se den nu så slipper jag fortsätta vara lika avis. Men det var inte det jag skulle säga, egentligen.
Det finns nämligen en annan aspekt som gör att jag älskar serien så mycket och det är alla hemsidor de hittar på. Det är nämligen så att om en hemsida nämns i serien så är det stor chans att den finns i verkligheten. Bara att manusförfattarna lagt ner så mycket tid på serien som att skapa en massa virituella (och helknasiga) hemsidor om karaktärerna gör att jag känner mig än mer engagerad i serien i sig. Nedan är ett urval av dessa sajter. De som egentligen inte är relevanta för handlingen i serien har jag skrivit lite kort vad de handlar om men de som faktiskt har anknytning till händelseförloppet låter jag stå oomnämnda och det är upp till er att klicka er in på dem.

1. Swarley - Handlar om när Ted och Marshall börjar kalla Barney för Swarley och gör en hemsida om honom bara för att jävlas.
2. TedMosbyIsAJerk - Ett "onenightstand" till Barney gör denna sida efter att han presenterat sig som Ted Mosby och inte varit så snäll mot henne
3. TedMosbyIsNotAJerk - En motreaktionssida som Ted skapar men, om jag minns rätt, säger att någon annan gjort
4. (klicka för att titta) - SPOILER - Varning om du inte sett säsong 2
5. GuyForcesHisWifeToDressInAGarbageBagForTheNextThreeYears - SPOILER - Hemsidan i sig är inte en spoiler men beskrivningen av varför den finns refererar till säsong 3
6. Barney's Video Resume - Barney berättar om hur man egentligen ska göra ett CV för Robin och visar då sitt som uppenbarligen ska ha gett honom massor av jobb
7. Mysterious DrX - Från Ted's college-tid då han kallade sig för detta och hade en "piratradio" som ingen brydde sig om
8. TheWedding Bride-Movie - En film som nämns som en stor hit i filmen - vi får väl se i mars 2010 om det blir så!
9. (klicka för att titta) - SPOILER - Varning om du inte sett säsong 5

Surprise - Del I

Idag när jag kom hem hade jag fått ett stort paket FedEx:at från USA. Spännande... Ni får se vad det är lite senare men jag kan säga att jag är väldigt glad :)


Entre dias nublados

Ja, tyvärr var det ju väldigt molnigt när vi var på landet men det var bra ändå för är inte det perfekt filmväder så säg? Tog iaf en minipromenad för att få lite luft och knäppte då dessa bilder. Det var så vackert där, tänk er det en sommarkväll! Det vore perfektion.






Och min garderob krymper...

Okej, eftersom jag ändå inte har något bättre för mig så delger jag er två självporträtt. På mig, tänkte jag säga, men det skulle nog låta ganska dumt... Nåväl.





Som ni ser på den nedre bilden så har jag på mig mina nya jeans! Woho! De är så sjukt bekväma och jag bara älskar dem. Tyvärr märkte jag idag då jag hade på mig ett av de tre paren jag nu äger (inte dessa) att det gått hål på låret på dem. Fan. Så nu har jag alltså följande jeans; 1) Blåa, ärvda jeans som är insydda nedtill och alldeles för stora i midjan och nu med ett hål på låret, 2) Gråa Cheap Mondays från i sjuan som är jätteinsydda nedtill och har ett stort hål i skrevet och 3) Mina nya och hela :) Det känns lite sorgligt att erkänna det, eftersom jag just köpt nya, men jag behöver fler par jeans... Attans...

Jusste, jag testade på bilden längst ned också att göra två inbakade flätor, alltså en på vardera sida, innan jag gick och lade mig. Jag har aldrig lyckats göra det förut men jag tycker att mitt hår blev väldigt fint och lockigt av det. Ska lätt göra det oftare eftersom jag då får lite av den volym mitt hår tyckts glömt bort att det ska ha. Vad gör man inte för lite volym i håret?

Borta och tillbaka igen - och ni visste ingenting!

Jag glömde ju helt att berätta att jag igår skulle åka iväg ut på landsbygden med några kompisar men nu har jag ju redan kommit hem så det kanske är irrelevant. Oavsett så får ni se bilder därifrån senare för nu ska jag försöka undvika att somna och bara äta massor av godis :)


Bilder från landet jag älskar - Del II

Då kommer slutet på bilderna från Värmland, dock heller inte så många.



Det är faktiskt knepigt att ta fina bilder i såhär dåligt ljus utan stativ. Tog säkert tusen olika bilder men det blev aldrig riktigt bra. Nåväl, ni känner stämningen iaf :)



Från björnpromenaden i skogen. Tycker att det är lite synd att de har mejat ner den så totalt men jag förstår syftet med det; det blir bra sen för då mår träden bättre. Jajaja, men jag gillade snårskogen!!



Bakom vårat hus stod en gång en tät skog och nu är den gallrad. Träden som är kvar är bara kvar för att de inte får huggas ned då de är på vår tomt. Suck... Inget är som det var förut...



Söstra mi vid hänggungan får avsluta vid denna bildkavalkad (ha!)

Bilder från landet jag älskar - Del I

Ja, nu har jag äntligen laddat över bilderna från Värmland men tyvärr märkte jag att jag inte alls tagit så många bilder som jag trott...



Vi rev ju ned tapeterna i ena sovrummet på övervåningen för att kunna måla vitt då vi hittade dessa underbara tapeter. Läs mer här. Fönstret i solnedgångsljuset speglar sig också visst på väggen som en fågel fenix som brinner varje kväll och dör vid solnedgången för att brinna kvällen efter igen. Mycket vackert var det iaf.


Tapeten står i brand...



Så det kan gå då man river ned massor. Den här väggen kunde vi tyvärr inte behålla eftersom det var stora fläckar mitt på väggen, som ni ser, men det är sånt som händer och nu är den benvit. Här ser  ni också vårat nyuppslipade golv så nu slipper vi få stickor i fötterna av att gå på det



Som jag sa förut så hittade vi ju ännu en tapet på ett ställe men den fick också svälja vit färg och moderniseras. Allt kan inte stanna kvar...



Här satsade jag på ISO 100000 och fick därmed följande brus. Men solen är fin ändå :)



Och här är väggen som fick bli kvar, nästan. Det är ju en jättestor spricka till höger så vi målade lite fashionaktiga vita fält till höger för att dölja det. Det blev inte riktigt klart så vi får fortsätta nästa gång men jag tror att det kommer att bli riktigt fint.

Det var den sista bilden för den här gången men jag har några till innan ämnet är uttömt så håll till godo!

[postcard]



Franska är ett vackert språk och Amélie är en underbar film...

Moderskeppets hösttävling



Nu är ju hösten nästan slut, suck, men allas våran photoshopguru Moderskeppet har valt att avsluta den med buller och bång i och med sin hösttävling. Den går ut på att man ska använda någon/några utav deras effekttips (finns på tävlingssidan) på en egenfotad höstbild för att kunna vara med och tävla om deras photoshopguider. Självklart är jag med eftersom 1) vem älskar inte tävlingar? 2) deras photoshopguider är to die for och 3) jag har slaviskt följt deras hemsida i år och jag hade inte varit i närheten så bra på photoshop som jag är nu om jag inte haft deras hjälp. Så var med ni också: här.
Ville ni se mitt bidrag förresten? Nedan är det iaf och för er som är med i tävlingen så använde jag mig utav "softat skimmer"-effekten.


Välkommen till framtiden


Jag var inne på SF-bio's hemsida i morse för att kolla lite grejer inför Twilight/New Moon-kvällen och tänkte också registrera mitt Biokort (det gick dock inte så bra) då jag möttes av denna sida. Okej, jag gillar att SF tänker framåt och allting men är det här inte lite löjligt? Född: 2109? Kom igen! Tyckte iaf att det var ganska så roligt :)

Bilder från promenaden - äntligen!

Och äntligen kommer lite bilder från den där promenaden i torsdags. För övrigt åker vi hem från landet snart vilket både ska bli skönt och tråkigt. Skönt för att man alltid saknar civilisationen lite, fast inte så mycket den här gången, och tråkigt eftersom skolan kommer att börja imorgon. Suck. Men sånt är livet och det var dömt att hända.






Något försenat men...



...jag gjorde om mig till vampyr igen, bara för att det är så roligt. Gjorde någon slags blandning mellan Twilight's och True Blood's varianter och en Halloween-utstyrsel à la Buttricks. Tyckte att det blev rätt så ballt. Såhär såg jag ut förra gången (och då var det väääldigt Twilight-aktigt - vilket också var poängen):


RSS 2.0