Värmlandsögonblick pt. 3

Så, nu har jag redigerat lite fler bilder från Värmland...Den här bilden är ju uppenbarligen väldigt lik den förra jag lade upp men jag fotade de båda som ett test. Jag hade ju faktiskt fotat i stort sett exakt samma bild (samma plats, samma vinkel, samma rörelse) i vintras med mina vänner så jag tänkte jämföra sommar och vinter.

När vi var i Värmland råkade vi se att det var påsläppning i forsen så vi åkte dit och tittade. Tyckte faktiskt att det var rätt häftigt för jäklar vad strömt det var.Ingen sommar utan vänner. Ida tog snigeltåget upp och besökte oss i stugan. Så vi lånade grannens fina tandemcykel och jonnade ned för att titta på forsen, igen.Jag tycker verkligen att det är hemskt vackert där nere vid det gamla bruket med alla forsar och fall.Speciellt när man kan smyga sig ned till vattnet och traska runt under vattennivån då det varit torrlagt så länge.Och så kan man ju fota lite i svart/vitt när man ändå är i farten...... för vissa motiv passar verkligen så mycket bättre i det än i färg.Jag fick också lite utlopp för min förkärlek till hus med torn...... Är det inte underbart vackert? Detta får avsluta bilderna för det här inlägget men det kommer mera. Får dock se om jag hinner lägga upp dem innan tåget går mot Småland idag. Troligtvis inte. Nu måste jag göra mig i ordning!

En utläggning om mitt liv just nu

Hej, igen. Eftersom jag uppenbarligen blivit för lat för att redigera bilder och lägga upp dem så tänkte jag skriva lite istället. Jag har ju delgivit er lite info om mitt liv i mina små miniuppdateringar men jag gör det igen, lite utförligare.

Imorgon börjar Emmabodafestivalen så idag har jag varit i full gång med att packa ned allting jag kan tänkas behöva i en megastor backpackerryggsäck. Jag var något kluven vid idén att ha rygga men eftersom någon verkar ha ätit upp alla våra bagar hade jag inte så mycket val. I vilket fall så är jag i stort sett färdigpackad nu och sitter och funderar över hur jag ska lyckas få med mig mitt flak öl dit ned. Återkommer om jag kommer på någon smart konstruktion. Så jag kommer alltså spendera den närmaste tiden, onsdag till söndag, på en festivalcamping i Emmaboda. Uppenbarligen kommer det regna en hel del men jag tänker ignorera det för det här är min första festival och det kommer att bli grymt ändå. Jag är dock inte så inlyssnad på banden, trots min fina spotifylista, så jag ska försöka paniklyssna igenom den ikväll.

Men vad händer då sen? Jo, som jag sa tidigare så kom jag in på min drömutbildning vid Uppsala Universitet - Språkvetarprogrammet. Alla frågar alltid "Vad blir man på det?" när jag säger att jag ska gå den så jag kan svara på det på en gång: språkvetare. Det säger väl inte alltför mycket men jag kommer att gå linjen för att jag 1) är en språknörd och har gått språkklass sen i sexan samt 2) jag en dag vill kunna titulera mig journalist och då hörde jag att det är bra med en kandidatexamen i språk för att komma in på den masterutbildningen jag tänkt gå. Men nog om det. Jag kom alltså in men jag bor inte i Uppsala nu så jag måste ha boende. Det hade jag som tur var räknat ut redan när jag fyllde arton och funderade över att studera i Uppsala och därmed ställde mig i diverse bostadsköer. Så förra veckan fick jag ett brev hem med ett hyreskontrakt på ett studentrum på Rackarberget i Uppsala. För att fatta mig kort: 16 m2, egen toa, delad dusch med 6 andra, 5 minuter från Uppsala City, 5 minuter från nationspubarna, 442 m från den del av universitetet jag ska gå på. I stort sett perfekt med andra ord, jag kunde knappast fått bättre med mina futtiga ködagar :) Jag är supernöjd. Så, nycklarna till den lyan ska hämtas ut om en vecka och sen kan jag förhoppningsvis börja fixa i ordning där uppe och inreda rummet. Det ser jag verkligen fram emot. Jag älskar sannerligen att inreda. Så det är väl vad som kommer att hända i augusti. Det känns sjukt när jag tänker på det. Jag har aldrig flyttat hemifrån förut (och jag gör väl inte det nu heller i ordets rätta bemärkelse eftersom jag troligtvis kommer att komma hem om helgerna då det bara tar dryga timmen från studentrummet till min familjs nuvarande lägenhet) och nu är det dags. Så mycket har hänt på så kort tid och löst sig så mycket bättre än jag någonsin vågat hoppas på. Det blir en stor förändring, inget snack om saken, men jag känner mig redo. Det är dags att jag bryter upp och gör någonting nytt. Skaffar lite nya vänner. Okej, nej det vill jag inte för jag har så himla bra vänner nu att det känns jobbigt att flytta ifrån dem. Men jag antar att det är oundvikligt att jag lär känna åtminstone någon där. Men att få lite nya vyer och så. Jag tror jag behöver det. Jag har varit fast i Stockholm alldeles för länge nu. Jösses, vad jag babblar. Ni får ursäkta mig men jag grubblar jämt så mycket att jag glömmer bort att andra nog inte är så intresserade av det. Nåja. Ni kommer att få se bilder på rummet så snart jag själv fått sett det - det ser jag verkligen fram emot. Och sen ska ni såklart få bilder från Emmaboda och alla bilder från Värmland också. Hehe. Nu ska jag återgå till att fundera över ölflaket. Och önska mig en trevlig festival förresten och be lite till vädergudarna att Småland slipper regn åtminstone en dag. :)

Oh, what an excuse!Jag är verkligen sämst på att uppdatera va? Just nu beror det på att jag är i full gång att shoppa och planera och fixa inför Emmaboda och jag känner inte att jag har tid att blogga. Dessutom måste jag planera studentrummet och inköpen dit för på måndag (bara en vecka kvar!!!) får jag nycklarna. Det är helt enkelt mycket att göra. Men jag ska bättra mig! Snart...

Värmlandsögonblick pt. 2

Nu har jag, äntligen, fört över alla bilderna så snart kommer bildkavalkaden. Tills dess hade jag lite bilder kvar från förra överladdningen så här kommer det.Vår ena katt Wilma var utekatt innan vi flyttade till lägenhet så när vi nu släppte ut henne på grönbete var så hon bara så glad och rullade runt i gräset och sprang små ruscher. Tyvärr var hon också så glad att hon fångade en massa näbbmöss och salamandlar och snällt lämnade dem framför vår förstutrapp. Inte så uppskattat men varför inte unna henne det?Vi satt mycket utomhus och grillade och åt middag. Käre far, ovan, var grillmästaren nr 1.Vår lillkatt, Ronja, är inte en så modig katt. Snarare ganska omodig. Så vi fick liksom tvinga ut henne på små promenader i sele till att börja med och mot slutet lite övervakande frigång på tomten. Men hon skötte sig så bra och var så duktig att man inte kan klandra henne. Dessutom är hon så söt. Vi kallar henne Bullen för hon är så tjock och kramgo att man vill äta upp henne. Lillasyster håller för övrigt i henne på bilden.Fick också celebert besök på landet. Lillbrorsan vågade sig ut ur sitt storstadsrum och ut på landet för att besöka familjen, fast kanske mest för att han skulle på Arvika och det var ju ganska bekvämt att få skjuts dit. Mycket trevligt ändå.

Fler bilder kommer inom kort!

Miniupdate

Hej, tänkte bara lite snabbt skriva att jag äntligen är hemma och därmed snart kommer att kunna ladda upp en hel drös med bilder :) Jippie! Dessutom har jag varit i stan idag och faktiskt shoppat en hel del (väldigt olikt mig för jag håller rätt hårt i mina små slantar) så det kanske ni också får se mer av snart. Nu ska jag till Uppsala över kvällen och kolla runt lite tillsammans med päronen. Tjing!

Tandreglering på 60 sek

Den här videon, som jag hittade på msn.com, gör mig så himla glad. Jag slungas på nolltid tillbaka till alla mina tusentals besök hos tandregleringen där de drog och skruvade och donade. Och jäklar, det gjorde verkligen fruktansvärt ont många gånger men jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det. Jag kommer nog aldrig kunna se mig i spegeln utan att tänka på mina tänder just för att jag inte haft privilegiet att födas med perfekta tänder. Jag sitter inte vid min dator nu, för internetet vill inte fungera där, så jag kan inte visa hur mina tänder såg ut innan tandställningen - och tur är kanske det. Men ni ska få se någon gång. Så länge, klicka på play. :)


Tempus fugitTiden går verkligen sin gilla gång här och snart är det tid att packa ihop för sommaren och åka hem igen. Men inte riktigt än. Jag ska försöka fixa kontraktet och allt på studentrummet idag så ett besök till det lokala biblioteket är inbokat. Fast mycket mer än så är det inte. Och mycket mer än så behövs faktiskt inte här heller. Man liksom ser tiden flyga förbi under dagarna fastän man nästan inte gör någonting. Det är rätt härligt för snart kommer hösten och inrutningarna igen och då kan man glömma att sitta och läsa i timtals i en skuggig trädgård. Ja, om det inte gäller kurslitteratur såklart. Nåja, nog tjatat. Snart är jag tillbaka i stan och då kan ni få se lite riktiga bilder och inte bara iPhonedylika.  Men inte riktigt än...

Vet ni vad jag loppisfyndade förresten? Gladiatorfilmen för 5 kr (jag älskar verkligen den filmen och det har hittils varit en skam att vi inte haft den), boken "Snön faller på Cedarträden" (som jag haft på min att-läsa-lista rätt länge nu) för 10 kr, en byrå till mitt rum (något sliten men fin och gedigen) för 30 kr, en New York-tavla för 50 kr, en gammal guldbelagd väckarklocka (som nog inte fungerar) för 10 kr och ett jättefint guldhalsband med en hängande klocka med inskriptionen "Lecerne Swiss" och som, efter många eftersökningar, sålts på auktionssidor för några tusen - jag betalade bara 20 kr. Minst sagt bra fynd, inte ofta man kan komma undan så här billigt för så sjukt bra grejer. Ni ska få se bilder på dem sen :)

Värmlandsögonblick

Varför inte fortsätta med lite iPhonebilder nu när jag har lite tid över?Bland det härligaste man kan göra här är att sätta sig på en stol i trädgården och läsa (eller lösa korsord i det här fallet) och bara omslutas av allt surrande, porlande och kvittrande.Det är väldigt sällan jag tar på mig ett par skor här uppe och det ska mycket till för att det ska hända. På sommaren ska man vara barfota, tycker jag i alla fallHela huset består av ett väldigt hopplock av möbler som vi har fullt sjå att rensa ibland nu. Men en sak är säker, den gamla byrån kommer att få bli kvar. Har den redan funnits i nära hundra år kan den väl få finnas i hundra till?

Så vad händer idag? Idag ska vi på loppmarknad och leta fynd. Vi smygstartade faktiskt redan igår och jag snokade upp ett jättefint berlockarmband i silver för 20 kr. Det jag är på jakt efter idag är en byrå till mitt rum. Får se hur det går :)

Studentrum? CHECK!Då jag fortfarande är i brist på bra internetuppkoppling kan jag inte ladda upp högupplösta bilder så jag fick ta en bild jag knäppte med pappas iPhone. I vilket fall.

Vet ni vem som lyckats få tag på ett studentrum på Rackarberget i Uppsala? Jag! Det är faktiskt helt otroligt, jag som aldrig trodde jag skulle kunna få lägenhet! Nu har ju visserligen det här rummet ingen egen dusch (utan jag kommer dela med sex personer i min korridor) men åtminstone egen toalett. Härliga 16 m2 kommer jag bo på i den del att Uppsala som enligt hörsägen är den mest eftertraktade - endast 1 km från Engelska Parken där jag kommer att studera och nära till alla nationspubar. Nu är ju bara det enda problemet att jag måste skriva på kontraktet inom 6 dagar och som bekant är jag ju kvar i Värmland. Men det ska nog gå på något sätt. Tänk vad fort den här veckan har förändrat allting; från oro och osäkerhet till intagning på universitetet och ett eget studentrum. Jag vet inte vad jag ska säga :)

UU?

Hej, igen! Jag tänkte bara logga in för att berätta om att antagningarna till Universitetet kom för några dagar sedan och... *trumvirvel*... Jag kom in på språkvetarprogrammet i Uppsala! Helt otroligt! Av 470 sökande till 35 platser kom jag in. Det blev 21.98 poäng som krävdes och jag klarade det - men det var knappt! Jag är mållös... Allt jäkla plugg verkar äntligen ha lönat sig. Allt slit. Gud...

Det är bara det att jag nu fått lite ångest över om jag vill flytta till Uppsala och gå utbildningen i höst eller vänta till nästa höst. Jag ska ju i vilket fall till Barcelona i vår och då kanske man vill vara i Stockholm i höst. Fast... Det är ju min dröm att gå där och Uppsala är bara 40 min bort. Vet ni, jag tror jag tackar ja. Det är ju faktiskt få förunnat och det känns helt sjukt just nu. Måste bara skaffa lägenhet då... Å, herregud, vad har jag gett mig in på? Vad skulle ni göra?

Uppdatering från teknikfrånvarons land

Förlåt för att jag är så himla dålig på att blogga just nu men min dators internet har gett mig kalla handen och vägrar fungera så nu fick jag smyga till min pappas dator för att kunna skriva lite. Jag har det väldigt bra här i Värmland och vädergudarna har varit ovanligt snälla mot oss och skapat klarblå himlar och guldgula solar mest hela tiden. Under helgen har min vän Ida varit här också och vi har cyklat och solat och badat och spelat kort vilket har varit jättetrevligt. Nu verkar dock regnmolnen hopa sig över bygden och åska har utlovats men om det har med Idas hemfärd att göra eller inte kan jag inte svara på i dagsläget. Det är som det är. Men då har jag ju å andra sidan lite mer tid till datorn och jag har spenderat min eftermiddag liggandes på min säng och läsandes ikapp alla blogginlägg jag missat i min teknikfrånvaro. När jag ändå är på gång tänkte jag bjuda er på lite fler bilder från landet här.
Blommor, blommor och blommor

Jösses, vad det tog lång tid att ladda upp bilderna! Internet här är verkligen inte att lita på men det fungerar i alla fall - ibland. Som ni ser har jag fotat lite macrobilder på blommor, suck - jag vet det är astråkigt, eftersom det inte finns så himla mycket att välja på. Som ni kanske också ser verkar jag fått in någon imma i min kamera för bilderna blir liksom suddiga. Det ser visserligen ganska mysigt ut på de här bilderna men undrar hur bra det blir i framtiden. Jaja. Nu slog regnet till här uppe och det vankas kanske åska så jag måste logga ut. Får se när jag skriver igen :)
Mini-update

Hej! Dåligt med uppdateringar från landet men vi har varit i full gång. Spacklat, slipat, målat, donat, fixat... Massor att göra. Jag får liksom ingen tid över att sitta med datorn och skriva inlägg - inte nu när det är så bra väder i alla fall. Men jag ska slänga upp lite bilder snart för jag har lyckats ta en del fina faktiskt. Nej, nu måste jag gå. En hel dag att ta vara på!

Landet...


Tidigt imorgon tar jag åter mitt pick och pack och drar mig upp till de Värmländska skogarna för att spendera åtminstone två veckor på mitt landställe. Det är alltid skönt att bara kunna åka dit och koppla bort allt vad stress heter. Klart kan det bli lite långtråkigt ibland men vad finns egentligen kvar i Stockholm nu när i stort sett alla ändå åker iväg? Jag har i vilket fall packat ned en hel del böcker och dessutom är ju huset under renovering (jag ska få ett eget rum!!) så det kommer att finnas massor att göra. Det var väl bara det jag ville säga. Jusste, jag tar datorn med mig men vi får se hur det blir med uppdateringar för internetet där uppe är inte så snabbt...

Genom en gammal lins

Förutom systemkameran så hade jag också med mig familjens gamla digitalkamera (inköpt typ 2001) på bussluffen som jag använde vid tillfällen då jag inte ville ha med systemisen (typ på klubbar då jag bara vill ha kameran i fickan och inte orkar släpa runt på någon större mojäng). Här är lite sådana ögonblick.
Ny kategori!

Ja, jag har en ny kategoi igen; resor. Tyckte att det behövdes då man ändå reser en del och kanske vill samla alla de bilderna i en egen kategori. Har dock gjort distinktionen att endagsresor (typ Romme med skolan) eller resor till mitt landställe (som känns som hemma) inte ingår i "resor". Så då vet ni det också :)

Paris

Och så kör vi en runda Parisbilder också. Idag är det exakt en vecka sedan vi hade vår sista dag i Paris...


RSS 2.0