Nyfärgad!

(varning för detaljerad beskrivning av mitt besök hos frisören)

Igår gjorde jag det äntligen. Jag gick till frisören. Till Salong Rulo närmare bestämt. Jag var inte helt lugn kan jag ju medge men eftersom en tjej i min klass redan gått ditt - och fått fint hår - så kändes det rätt bra i alla fall. Min frisör visade sig vara en ung litausisk tjej med hyperblonderat kort hår vid namn Irina. Efter att ha förklarat vad jag ville ha - samma som jag hade fast utan utväxt - så analyserade hon hela mitt hår. Det var rätt coolt hur hon gick igenom allting och konstaterade diverse saker; "den här färgen är inte jämn över håret", "dina toppar har en askigare ton än längderna", "här har du solskador", "vill du ha den här nyansen här" osv. Till slut så kom hon fram till vad som borde göras och efter lite tvekanden från mig gav jag upp och lät henne fixa det. Det visade sig vara en god idé. Hon var otroligt noggrann och efter att jag färgat hela håret och torkat det så tittade hon på det och konstaterade att en del blivit lite för mörk - varpå hon slängde i slingor där igen och jag fick sitta ett tag till. Vid klippningen så tittade hon också igenom hela mitt hår och sa att hon tyckte jag måste klippa bort mina solslitna toppar, få lite mer liv i fallet och göra någonting åt luggen. Jag bara nickade och kände inte ens för att påpeka att hon inte fick ta för mycket på längderna som jag brukar säga - hon bara verkade förstå intuitivt vad jag ville.  Därmed gick jag också ut från salongen 4,5 timme efter jag kommit in och kände mig helnöjd. Jag tror faktiskt jag sällan varit så här nöjd med mitt hår. Sen så kostade det ju också därefter men €105 för allt hon gjorde är fortfarande ett bra pris som absolut inte skulle kunna slås i Sverige. Kort sagt; jag är sjukt nöjd. Känns superhärligt att äntligen slippa min hemska utväxt! 

Här får ni några kassa webcambilder på håret. Det är egentligen inte alls så där gult utan det är slingor i två nyanser; en lite kallare blond och en lite guldigare.


Cykelutflykten

Jag berättade ju tidigare om cykelutflykten vi gjorde till Badalona för typ två veckor sedan. Nu har jag fört över bilder till datorn igen (och lagt upp på FB så om ni sett dem där är det här ett bra ställe att sluta läsa på) så jag tänkte visa några av dem.Vi startade i gryningen (även känt som kl. 10:00) och började trampa norrut. När vi cyklat igenom diverse industriområden med kraftverk så nådde vi en helt okej strand.Vi parkerade våra fina, skrikorangea cyklar och låste dem efter alla konstens regler. Vi hade nämligen snålat bort cykelförsäkringen och var därmed alla lite nojjiga över att dem skulle bli snodda.Till slut slog vi oss i alla fall ned med vår medhavda matsäck och njöt av det varma men lite molniga vädret.

Men som ni vet så sprack himlen upp och solen började gassa (och som ni också vet så brände vi ju oss rätt bra just därav)Utsikten från picknickplatsen var rätt cool för ser ni diset långt där borta där det sticker upp som en mast? Det är Barcelona.Efter en fin, om än obligatorisk, gruppbild cyklade vi vidare.Det hanns dock med att fotografera lite på vägen. Här posar Nadja med havet. Är det inte idylliskt?Jag tvingade henne att fota mig också. Måste säga att jag var rätt blek där. Fick allt lite färg efter den fruktansvärda brännan.Sista biten innan McD skulle det minsann raceas lite också. Vet dock inte om vi utsåg någon vinnare. Troligtvis inte eftersom bilden är ganska arrangerad, tyvärr.Sen blev det lite jobbigt när vi var tvungna att bära cyklarna ned under järnvägen och sedan upp igen. De där cyklarna var mycket tyngre än man kunnat tro!Efter donken började den långa cyklingen hemåt. Badalona är en fantastiskt fin stad som ni kanske kan se. Så mysigt att man dör vackerdöden lite.Fast, vi var ju tvungna att pausa lite till. Halvvägs tillbaka tog vi en fruktstund vid havet och kände oss härligt utmattade. Det var faktiskt den dagen. Otroligt värt måste jag säga. Man hann ju se så himla mycket och få motion och sol (lite för mycket) på sig också. Rekommenderar verkligen det om ni någonsin är i Barcelona mer än någon dag :)

Nu måste jag faktiskt sticka iväg. Vi ska sätta oss lite i skuggan under ett träd i parken och försöka plugga. Önska mig lycka till!

The day of revelations

Idag har hela dagen spenderats på stranden, igen. Man måste faktiskt fixa lite bränna när man bor i Barcelona. Min vithet börjar bli lite skämmig. Så jag och Ida traskade dit i morse och det tog en evinnerlig tid. Vi tänkte att vi ju bodde nära stranden men när man är på "fel" sida, som vi var idag, så tar det typ en halvtimme att gå. Nåja. Det var i alla fall jätteskönt i solen och vi mötte upp några från min klass och solade och badade (eller inte jag. Jag badade dock i förrgår och jag, största badkrukan, är väldigt stolt över det!). När det sedan var dags att gå hemåt igen så våndades vi så över promenaden att vi starkt funderade på att ta en taxi hem. Till slut beslöt vi oss iaf för att bege oss mot tunnelbanan istället. Till detta hör att vi under tiden vi bott här beklagat oss över att tunnelbanan inte går från oss till stranden, utan att man behöver byta linje. Så döm av chocken när vi når stationen och ser att den ju visst gör det! Vilken uppenbarelse!! Så vi var hemma på under tio minuter. Lyckan var total.
När man nu senare summerar dagen så kan man se den i form av andra uppenbarelser vi nåtts av:
  • Jag ska hitta en bra tattueringssalong och tattuera mig här - det är ju mycket billigare!
  • Jag har inte vågat gå till frisören här för att färga håret i rädsla över att jag ska komma ut randig som en tiger. Men via en klasskompis som fixat sitt hår har jag fått tag på en blond frisör som kan färga blont hår. Så nu har jag bokat klipptid! Tiden med utväxt är snart slut.
  • Vi ska köpa toning på Carrefour imorgon och färga Idas hår! Att vi inte gjort detta ännu är märkligt eftersom vi pratat om det. Men nu är det dags.
  • Jag och Ida hittade idag, bredvid ett överfullt McD i hamnen, ett fantastiskt falafel- och kebabställe. Som dessutom var helt tomt.
  • I förra veckan planerade vi att göra falafel men avfärdade det sedan i brist på ingredienser och på grund av hög krångelfaktor. Men så sa en klasskamrat idag att vi ju bara kan göra kikärtsbiffar! Herregud att vi varit så enspåriga! Här det det göras kikärtsbiffar!!
Så det har varit en bra dag idag. En ledig dag. Imorgon börjar dock skolan igen. Tis-Tors 9:30-12:30 är vad som här kallas en riktig hästvecka. Men jag ska uthärda för snart är det helg igen. :)

My life is Harry Potter.org

Idag blev det oväntad magi på C/ Argenter. Vi fick världens infall när vi såg att Kelly snurrat upp håret i en turban och arbetade vidare därefter. Mycket svett och fantastiska uppfinningar senare så fick vi resultaten nedan. Det var underbart.Prof. Quirinus QuirrellProf. Quirinus Quirrell och Harry Potter
Skype

Skype måste nog vara världens bästa uppfinning. När man befinner sig flera hundra kilometer bort från sin familj så är det väldigt skönt att kunna slå på sin webcamera och prata med dem öga mot öga. Som om man satt mitt emot varandra. Så jag pratar en hel del med familjen min. Fast det är ju inte bara familjen man kan sakna utan sina små lurviga katter också. Jag har försökt skypea med dem också  fast det är lite svårt. Wilma, som är lite intelligentare, blir alldeles förvirrad och försöker hitta källan till var min röst kommer ifrån. Ronja fattar inte så mycket alls. Fast det gör inget för de är så söta att titta på ändå. Här nedan har ni en screencap jag tog för några dagar sedan när jag och Ronja skypeade. Ni kan ju se min reaktion till höger. Men kom igen, är hon inte världens sötaste katt? Jag dör ju lite! Jaja, nog tjatat om detta. Men ni förstår kontentan, skype = magi.


Snart påsk, och vad händer då..?

Livet här i Barcelona rullar vidare, galet fort faktiskt. Det känns som om dagarna bara svichar förbi och jag blir lite rädd när jag tänker på att allting snart är slut. Hjälp! Men än är det rätt lång tid kvar i alla fall...

De senaste dagarna har det var så har det varit galet fint väder - ca. 22 grader i skugan nästan hela tiden. Det har ju såklart betytt att vi spenderat våra dagar solandes i parken och på stranden och har försökt bättra på brännan. Apporpå bränna så brände vi ju oss något överdjävligt på den där cykelutflykten. Jag, som inte hade någon solkräm alls, såg ju ut som en stekt tomat! Det var fruktansvärt. Men nu har det lagt sig och blivit brunt och jag har verkligen lärt mig en läxa och smörjer nu in mig med solkräm varje dag. Yay!

Det är ganska mycket i skolan nu också men jag har blivit så lat! Så när jag igår läste ut boken som vi ska ha lämnat in en recension på imorgon så kändes det som om jag var ut i väldigt god tid. Bra där... Just nu sitter jag och försöker skriva ihop uppsatsen (som ska in om... 7 timmar! GAH!) och det går sååå segt. Men jag ska nog hinna.I alla fall, jag ska föra över bilder (säger jag inte det hela tiden?) men just nu har jag inte gjort det. Någonting jag däremot gjort är att boka en resa till Italien! Ja, det är sant. Haha. Jag har aldrig varit i Italien så när jag, Ida och Nadja var i Valencia för några veckor sedan och hängde med två schyssa italienare tänkte vi att det var dags att ta tillfället i akt. Sagt och gjort så bokade jag och Nadja idag flygbiljetter till Italien över vårt påsklov. Det känns lite galet men det ska bli sjukt kul! Vi ska få bo hos Marco i Venedig i några dagar, sedan åka med honom och en annan kille till deras hemstad Trento för att avsluta med en tur till Milano. Så nu ska jag äntligen få se Italien! Jag ser fram emot detta. Tänk att få vara i Italien, det mest katolska landet någonsin, över påsk. Det ska verklien bli en upplevelse!

Nu måste jag nog återgå till min uppsats men jag kan bara säga att vi har det så bra här och ska verkligen njuta de här veckorna nu (och försöka klara skolan). Ha det så kult i Sverige!!

RSS 2.0