Om jag hade pengar...

Som många gånger sagt förut; det här är ingen modeblogg; men ibland kan jag bara inte hålla mig borta från att visa upp fina saker. Jag snubblade nyss över ett blogginlägg, har tyvärr redan glömt var, om Luella's nya vårkollektion. Jag trodde jag dött och klivit in i himmelen då jag såg några av kläderna. De var helt sjukt fina! Jag antar att jag dock är ganska förutsägbar då det gäller mitt val av favoriter, de var "Natha-klänningar" som mina kompisar brukar säga, så jag utgår ifrån att ni alla ser likheterna. Men det är precis så jag vill ha mina klänningar! De där skulle jag köpa nununu om jag hade pengarna som krävs för att göra det. Nu får jag istället drömma om att H&M kanske släpper någon kopia senare i år och då vänta utanför portarna tills det att jag äntligen kan få labbarna på min dröm. Suck, om jag hade pengar... Nananana...

Psst... Ny kategori!

Spotimistake?

Jag som alltid prisat Spotify börjar nu ana oråd. Hur kan de möjligtvis kalla den här låten för ny när jag har lyssnat på albumet låten kommer ifrån i över två år och när de dessutom släppt ett nytt album efter det albumet? Låten är varken nyinspelad eller ommixad. Vad är detta?
Jan Stenmark

En gång var jag på en Jan Stenmark utställning i Kulturhuset och det var kärlek. Hans serierutor är alltid, på något sätt, melankoliska, humoristiska och tankfulla på en och samma gång. Han är så skicklig att det är läskigt.
Om vinteroptimism

Måste säga att det var en väldig tur att jag drabbades av plötslig vinteroptimism igår för om jag inte hade gjort det hade det varit en jobbig dag idag. Sjutton vad kallt det var! När jag vaknade vid halv åtta stod termometern på ynkliga fyra grader och jag bestämde mig bums för att ta på mig höstjackan för första gången (den är fin så det var i vilket fall positivt).
Kan inte fatta att det blivit kallt så fort, nyss huttrade jag om det bara var tjugo grader ute. Varför, å varför klagade jag då? Lovar att det är vädergudarna som straffar mig nu. "Haha" skrattar dem där uppe någonstans ovanför stratosfären "Du tror att det var kallt då men vänta bara, flicka lilla, så ska du få omdefiniera vad kyla är!" Brr. Vad blir det härnäst? Snöfall i oktober? Jusste, jag skulle ju vara positiv. Det blir nog bra till slut...

the ache of constant melancholy.

Jag vet att jag hela tiden klagar på att det blir mörkare men jag mår inte alltid över det. Jag är konstant ambivalent (och kanske också konstant melankolisk) och kollade precis lite på bilder från Idreresan -07 och det är ju lite mysigt med snö och skidor. Det måste jag erkänna.
Det perfekta året skulle enligt mig bestå av sex månader kanonvarm sommar med solsken (inte massa regn!), två månader höst med kylig luft (men inget regn, återigen) och rödguloranga löv, två månader med smällkall vinter och jättemycket gnistrande snö och därefter vår i två månader utan slask och bara massa blommor. Å, vad underbart det vore!


Helg: Extended Version

Det är så himla skönt att börja kvart i tolv varje måndag. Det känns lite som att helgen blir förlängd eftersom man får en sovmorgon till (jag har det på fredagar också så det blir väl egentligen två). Dessutom var jag ju helt ledig i fredags så den här helgen har verkligen varit lång.
Hade jag haft lite mer tid idag hade jag dessutom fixat en kopp latte men det har jag såklart inte så jag får nöja mig med att sukta latten från i lördags på bilden nedanför.


Ordet är mitt

Jag kom ganska nyligen hem från IKEA där familjen tittat runt lite på en ny säng till mig men madrasser är så dyra att vi kom hem tomhänta - men med ny insikt som vi ska se över snart!
Nu har jag läst igenom min sammanfattning inför religionsprovet ännu en gång och precis satt mig vid datorn för att försöka få ihop svenskauppsatsen. Jag blir så frustrerad när jag verkligen kämpar med dispositionen, som uppenbarligen var jätteviktig den här gången, men inte får ihop det som jag vill ha det. Ah! Dessutom är den heller inte helt färdigskriven ännu men det känns ärligt talat som ett mindre problem än det ovan nämnda. Tänkte appropå detta att ni kanske är lite intresserade av att se hur det ser ut när jag jobbar i word - titta på bilden till ovan. Det blir ofta väldigt rörigt; jag har kommentarer överallt, textändringar synliga och raderar och flyttar om stycken mest hela tiden vilket resulterar i fler blå markeringar om ändringar. Det är tur att man kan stänga av markeringsversionen för att få lite överblick ibland. Nej, nu kan jag inte skjuta upp det längre - dags att återgå till arbetet!

Närbildsfilter +17? Nästan...

Jag skruvade på alla mina närbildsfilter (+1 +2 +4 +10) och fick extrema macroeffekter. Gud vad jag älskar de där filtrena - lätt mitt bästa köp till kameran!! Läs mer om dem här och här.


Skogskyrkogården

Nu var det visserligen en vecka sedan jag och familjen faktiskt var där men det tåls att nämnas ändå. Jag tycker mycket om skogskyrkogården. Det är så stort och ljust och inte alls sådär kusligt som det kan vara på vissa kyrkogårdar. Det känns väldigt... fritt och luftigt. Det är något väldigt speciellt med platsen och det bidrog kanske också lite att det var så otroligt fint väder då vi var där. Hade jag velat bli begravd hade det där varit den vackraste platsen jag kan tänka mig.
Once upon a time...

Mina vänner har ganska mycket roliga saker för sig på Facebook ibland. Som att jag fick det här fina  meddelandet när jag avtaggade mig på en ganska så osmickrande bild - för att säga det milt. Men det är fint, det värmer mitt hjärta även om jag kommer att få massa vaccin i hjärnan nu, uppenbarligen. Fast det är väl sånt man får räkna med i sådana influensahetstider som vi lever i. Lite vaccin har ingen dött av. Fast jusste, de har de ju. Ursäkta för massa utfyllnadstext här men det såg så fult ut annars.


Thursday's night-lights


Oh, f***Från FML. Vissa är osmakliga och andra väldigt roliga. Jag vet inte riktigt om det är snällt att skratta åt sånt här men här är iaf några underbart hemska; 1 2 3 4 5

När torsdag blir fredag

Det är så skönt när torsdag blir fredag. Det är så skönt att få en extra helgdag även om den mest kommer ägnas åt studerande. Det känns som en present; att helgen kommer en dag för tidigt.

(Bilderna är några dagar gamla nu men tåls ändå att visas upp - eller?)
You have killed me...As I live and breathe
You have killed me, you have killed me
Yes I walk around somehow
But you have killed me, you have killed me


("You've killed me" - Morrisey)

Om ångest i dess renaste form

Det här är ångest; komma hem från skolan klockan arton, äta lite mat, plugga latin, tänka att man kanske borde hinna ut och springa innan idol kl 20.00 och bara snabbt gå in på Facebook (läs: FarmVille) för att se om något hänt och mötas av bilden nedan. AH! Nu krackelerar hela mitt schema! Vad göra; ut och springa och växterna dör eller skörda och inte hinna ut och springa (eller skriva blogginlägg och inte hinna göra något)? Suck...

Update: Eller så ber man sin supersöta jättesnälla lillasyster att skörda medan man sticker ut och springer. Tack! :)


Good morning, sunshine!

Det är lite svårt att hinna uppdatera på vardagarna dels för att man har så himla mycket att göra i och efter skolan (läxor osv.) och dels för att jag sällan har tid att fotografera under skolveckan. Men man ska ju göra sitt bästa för att uppdatera ändå så jag får bjuda på en gammal, men opublicerad!, bild på en väldigt nyvaken lillebror. Jag gillar att han har skönaste morgonfrisyren och sitter med hörlurarna på. Nåväl, hoppas han inte blir arg på mig nu :P


bubble. pop. electric. (svart/vit)

Eftersom jag fick en kommentar om att den förra bilden jag lade upp kunde vart ball i svart/vitt tänkte jag, eftersom jag faktiskt redan gjort den i svart/vitt ungefär samtidigt som jag gjorde den jag lade upp så kan jag ju, ladda upp den svart/vita också.


bubble. pop. electric.


New Moon, New Trailer!

Å - HERRE - GUD! Kan jag säga mer? Den här trailern var ju helt sjukt bra även om den kanske avslöjade lite väl mycket. DamnDamnDamn... Måste se den igen!!! Å varför är det så lång tid kvar till november..? :(


[postcard]


Operation: Bli-Frisk-NuIkväll, precis som igår, planerar jag att vara hemma, se på TV och tjocka godis för att kurera mig. Det har blivit alldeles för mycket fest och för lite träning på sistone. För två veckor sedan var jag övertygad om att jag hade svinis, som den så fint kallas nu, men sen blev jag bra och då stack jag ut och sprang och sedan dess har det var skit. Nu är jag på bättringen, trots ett bakslag i magkatarr i onsdag-torsdags, och därmed tänker jag köra operation:bli-frisk-nu. Dessutom är det bra för min plånbok eftersom jag ganska exakt har noll kronor att leva på. Så jag antar att jag inte skulle kunna gå ut ändå. Men det är bra att vila ibland... Tror jag...

Och jusste, angående bilden; Man lär sig något nytt varje dag, iaf om man klickar här :)

Om höstdofter

Idag övningskörde jag till farmor ute på Tumbalandet för att låna hennes bil och öva att köra manuellt. Det var en galet vacker dag med strålande sol och temperatur närmare tjugo grader. Trots det så kändes det i atmosfären att det inte var någon sommar utan höst.
Luften kändes på något vis kyligare trots att det var så varmt. På träden såg man löven skifta i gulare nyanser istället för vårens ljusgröna ton. Min gudfar hade plockat kantareller och den doften blandat med att han skördat klart på vårt land gjorde att det verkligen slog mig; sommaren är död nu. Men det var inget vemodigt, för en gångs skull, - tvärt om. De gula träden, svampdoften och värmen gjorde att jag på något sätt till slut accepterade att hösten är här (efter all min ångest). Klart att jag alltid saknar sommaren men det var något i vinden som kändes som ett löfte om att trots att allt skulle dö var det så det skulle det inte vara så lång tid innan allt åter ska blomma. Det var en mjuk och len känsla i magen och jag kunde inte annat än le. Det är slut på sommaren men det är höst - äntligen!

090912

Ja, här kommer då äntligen bilderna från förra helgen då vi var på Ace, igen, för att fira Kelly som fyllde arton :)

Ett par dödskalleörhängen som jag köpte på en marknad i Halmstad då jag gick i sexanArmbandet i guld är från min artonårsdag och har massor av fina berlocker med nycklar och lås. Från "Golddigger"Samma sminkning som jag brukar ha då jag går ut. Håll musen över (kan ta lite tid att ladda) för att se ögonlocket.

Coolaste läraren? Lätt!

Min förra psykologi/samhällslärare är coolast i världshistorien. Klicka här, näst sista paragrafen.

TGIF, igen!!!(TGIF = Thank God It's Friday)

Rosetter ♥

Ja, jag är segaste seg på att ladda upp bilder jag tar så snart får ni se bilder på en outfit jag hade förra helgen. Haha.

I vilket fall; som ni säkert vet så älskar jag rosetter och speciellt i håret. Jag har sedan tidigare några i tyg och dessutom fina sidenband man kan knyta till rosetter. Men för några veckor sedan fyndade jag de här två underbara i metall från H&M. De är supersöta och passar till allt. Kombinationen sött&billigt tilltalar mig verkligen nu för tiden då jag fortfarande lever på mitt studiebidrag från i juni.


Kyrkotektur

Alla treor i min skola hade en kyrkovandring på Söder idag. Det var intressant och så men också ganska segt och väldigt jobbigt att jag måste skriva värsta rapporten om det nu och lämnna in till läraren. Dessutom blev jag lite besviken på att kyrkorna inte var så vackra som jag hoppats - då arkitekturen är typ den enda som intresserar mig i dem. Därmed lägger jag upp två bilder från en av världens vackraste, i min mening, kyrkor som jag besökte i Prag i somras. Där kan vi snacka arkitektur!

Blott ett minne...Blott ett minne finns kvar... Varför ska allt vara så svårt?

Tjuvlyssnat

Vårt vardagsrum; mamma, min bror (Fredrik) och min syster (Therese) sitter och tittar på TV då Fredrik kommer på en sak.

Fredrik: Men, mamma, våfflor är ju jättegott... Varför skaffar vi oss inte ett våffeljärn?
Therese: Varför ska vi göra det? Vi äter ju aldrig våfflor!


HAHAHA! Jag dör, lätt dagens bästa!

Jag, ett eluttag?

Det har blivit väldigt mycket bildinlägg på senaste tiden och väldigt få texter i jämförelse med förut. Det är inte det att jag har någonting emot bilderna - tvärt om! - men jag saknar lite alla texter jag skrev under ex. sommaren eftersom det är det jag älskar att göra - skriva alltså. Måste skylla detta uppehåll på skolan som tar mer och mer energi ifrån en att man nästan börjar undra om man inte längre går i skolan utan jobbar extra som väggutag. Men jag ska försöka ta ledigt från mitt strömförsörjarjobb och ta mig tid att skriva lite vettiga saker snart. Håll ut! :)

RunawayBild: Tågresa mellan Krakow och Prag (från tågluffen)

Life don't make any sense to me

I was just trying to be myself
You go your way I'll meet you in hell
I'll never be your perfect girl
I've got to run away

And I wonder
How long it'll take them to see my bed is made
And I wonder
If I was a mistake

I might have nowhere left to go
But I know that I cannot go home
These words are strapped inside my head
Tell me to run before I'm dead
Chase the rainbows in my mind
And I will try to stay alive
Maybe the world will know one day
Why won't you help me run away

In the dead of night
You'll wonder where I've gone
Wasn't it you that made me run away


- Utdrag ut "Runaway" (Pink, "I'm not dead")

Pre-Party-PeppDet är antagligen bara jag som tycker min väns PhotoBooth är skitcoolt, eftersom jag inte har Mac, och därmed peppade stenhårt med det innan utgången igår. Värt! :)

Kelly, nu är du arton <3Idag fyller min älskade vän Kelly arton år idag.

Kelly, arton år är en väldigt lång tid och om arton år till är vi 36 år och har kanske redan villa, volvo och vovve. Men än är du inte gammal, om än gammal nog för att ta körkort, gå på krogen och rösta. Det är nästan lite sjukt om man tänker på det för det var bara 5 år sedan vi hoppade runt på din studsmatta iklädda svarta sopsäckar och massor av diskmedel, bara 2½ år sedan vi sprang hem till dig mellan nationella proven och åt chokladflingor, bara 2 år sedan vi tog steget bort från den trygga bubblan vi kallade Älvsjö för att börja gymnasiet och nu bara 1 år kvar till studenten. Kelly, arton år må vara en lång tid men jag hoppas att jag fortfarande hänger med dig om arton år för en lång tid med dig är knappast ett straff. Så grattis massor nu och ha en grym födelsedag! Älskar dig, Kelly. <3/ Nathalie

[fotoinlägg]Jag och söstra mi

post summer depression

Det är inte svårt att bli melankolisk då det som väntar är så grått och det som var så ljust


[fotoinlägg]

Ännu en bild på den underbart fina klockan :) Kan inte sluta tänka på hur fin den är!

För övrigt var det en lååång dag idag; gick hemifrånvid 06:15 och kom hem igen strax innan 18:00. Suck. Men vi tog skolfoto och vi i klassen hade bestämt oss för att porträttera Amerikanska flaggan. Det må låta flummigt men tycker att resultatet blev riktigt ballt - lovar att skanna in det när vi får det :)


nathaliemark.com

Okej, så jag antar att det är dags att introducera er till mitt portfolio jag jobbat med under ett tag. Några av er vet ju sedan innan att jag haft en hemsida men det jag har gjort nu är att rensa ut allting som funnits där tidigare för att sedan konvertera den till ett renodlat portfolio. Sidan är ännu inte klar och just nu heller inte uppdaterad med mina nyare bilder men ni kan ju ta er en titt och säga vad ni tycker. Känns det bra? Är layouten tydlig? Är det svårt att navigera runt (det är ett problem jag snart ska lösa)? Är informationen tillräcklig och bra? Är sidan trögladdad? Osv. Snälla, det här betyder mycket för mig så jag uppskattar allt ni skriver.
Dåså, klicka här eller skriv in nathaliemark.com i webläsaren.

Den bästa resans följeslagarefoto: Åsa Wallers

Jag kan inte riktigt förstå att det nästan är tre månader sedan vi begav oss ut på den bästa resan vi gjort; tågluffen. Det känns på ett sätt sjukt overkligt att vi någonsin var iväg, som om det vore ett annat liv, och på ett annat sätt lika självklart som om det var igår vi vandrade runt i Östeuropa.
Det är lätt att bli vemodig efter bra upplevelser; som om de aldrig kommer igen. Men vemod leder ingenstans, tro mig för det är i det stadiet jag oftast befinner mig. Men ni som ännu inte tröttnat på att vara vemodiga, och råkar prenumerera på DEMED, kan ju läsa min krönika där. Nåväl, nu ska jag titta på lite fler gamla bilder och bli lite vemodig innan det är dags att rycka upp sig och ta tag i läxhögen. Önksa mig lycka till!

Sista sommardagen?


Hemligheterna dväljs i Långbro

Som vanligt var jag i Långbro och fotade idag så att jag skulle kunna få lite syre i mitt huvud. Jag hittade världens skönaste plats mitt på en äng, bakom en buske, som var helt insynsskyddad med bara himmelen ovanför och binas surr omkring mig. Där lade jag mig en stund och tittade på molnformationerna långt där uppe. Kändes nästan magiskt och jag fick en känsla av att det verkligen var livet; inga krav.
Spelade in några videos där som jag kanske klipper ihop sedan i ett litet konstverk jag har planer på att göra men vi får se hur det blir. Bilden ovan är iaf från den ängen.

I vilket fall så skulle jag gå hem sen och tog genvägen bakom ena av de stora husen. För er som inte vet det så är hela Långbroparken en park i vilket ett enormt mentalsjukhus huserade för mindre än 15 år sedan (från början av 1900-talet till mitten av 90-talet) och vars två arkitektiskt identiska hus nu har blivit lägenheter eller skola och det var det senare huset jag gick bakom. Skillnaderna mellan de båda husen är enorma och under förra våren hade jag ett miniprojekt där jag tog likadana foton på båda husen och nu finner ni bilderna här nedanför (i nyredigerat format dock). Huset med lägenheter är jättefräscht medan skolbyggnaden är förfallen och ser ut att platsa i ett Öststatland under Sovjetstyre. Det märkliga var i vilket fall det jag fotade ovan; en färgglad "Välkommen"-skylt med klotter på och en förfallen byggnad. Det var lite kusligt så jag skyndade mig hem efteråt.


Alla vill till himlen

Jag berättade ju tidigare om att jag funnit Håkan Hellström vara en riktig poet ibland och nu har jag ännu ett tips. Den här låten har de flesta av er säkert redan hört men den är så sjukt bra så det tåls att påminnas om det ändå. Textutdraget är ut Thåström's "Alla Vill till Himlen" som ni kan lyssna på här.

En lycklig människa vet aldrig om på vem han slår
Han vet att spegeln är den bästa vän han nånsin får

[...]
Kan du inte byta ut ditt liv så byt kanal
Lyckan bytes ut lika lätt som ideal
Alla vill till himlen å åka limousine förståsÄven tiden stannar till slut

Idag återfanns det ett gammalt fickur som tillhört någon gammal släkting på min pappas sida. Är det inte det vackraste ni sett? Jag typ dör. Men det skulle behöva skruvas upp om man vill att den ska fungera; fast jag tycker att det är något mystiskt över att det står still. Som om det finns hemligheter dolda inuti. Nåväl, får se hur det blir.

The Torments


Rowanberries'll kill us allOm den som sa "mycket rönnbär ger en kall vinter" hade rätt är vi förlorade i år.

[fotoinlägg]
Did I say "Ace me up?", should've been "Dolled up"

Bilderna är från innan jag åkte till Ace i lördags, förlåt att jag är så seg!, och har störst fokus på mitt hår som jag hade lockat. Jag tycker det blev väldigt fint och lite dockliknande - tycker ni inte? Fler bilder på mig och min syster från den kvällen har just tidigare nämnda syster på sin blogg

Summer's almost goneVet ni vad? Jag ska sluta skriva [fotoinlägg] i början på varje inlägg med foton. Från och med nu skriver jag det bara om jag känner att inget annat passar. Ni ser det ändå sen, det står i kategorimenyn och det hämmar min kreativitet! Ja, nu slutar jag. Sen får vi ju se om jag börjar igen; jag är så ambivalent.

Rock the ancient timesIkväll ska jag se den omtalade och omtyckta rockmusikalen "De Tre Musketörerna" eftersom det var en present till min vän Felicia att hon, jag och min andra vän Kelly ska gå dit ihop. Då vi bokade biljetterna i mars kändes det jobbigt att vänta till september men tiden har verkligen flugit iväg och nu är det alltså dags. Jag är såklart lite orolig för att det på senaste tiden stått mycket i tidningarna om att det kanske inte blir några fler shower p.g.a. upphovsrättsproblem men det verkar ju helt klart bli så att jag får se den ikväll. I vilket fall har jag sett fram emot det jättemycket så man får hålla tummarna!

Kommentar: Den var bästbästbästbäst! Typ det bästa jag sett och jag har sett många pjäser och musikaler i mitt liv. Det var sjukt. Hur många föreställningar (inte konserter) har ni varit på där hela publiken hoppar i slutet - inkl. alla pensionärer? Nej, det var så sjukt bra. Måste se den igen. Ack, att det är slutsåld!!!

RSS 2.0