Riding through the city on my bike all day...

Hej!
I brist på överförda bilder (som inte redan är på Facebook) tänkte jag berätta lite om dagen idag.

Imorse mötte jag och Kelly upp en liten grupp från vår klass (och två kompisar till en klasskompis) kl. 10:00 för att hyra cyklar. Vi hade nämligen tidigare pratat om att det skulle vara kul att bege oss ut på en utflykt utanför Barcelona och vad är då bättre än att cykla? Så vi hyrde våra cyklar och började trampa längs stranden norrut.

Vi cyklade på rätt bra i det lite halvmolniga vädret till vi kom till en öde strand där vi satte oss ned för att picknicka vår medhavda matsäck (precis som i grundskolan!). Det var jättetrevligt om än lite blåsigt men så plötsligt, när vi tänkte cykla vidare, så sprack hela himlen upp. Så vi sköt upp planerana, drog på oss bikinitopparna och lade oss för att sola lite. Det är ju sjukt att man kan sola i slutet av mars!

Till slut var det, trots protester från mig, dags att cykla vidare och tur var nog det. Det var så himla fint i ett litet samhälle längre norrut. Det var smala, pastellfärgade hus längs en palmallé, en liten järnväg och på andra sidan en kritvit strand och hela det blåa havet. Som i en dröm. Faktiskt påminde det mig jättemycket om staden i "Kiki's Expressbud" (av Hayao Miyazaki) om ni har sett den. Men så började vi känna oss lite möra i benen och långt i fjärran såg vi två gyllene bågar. Vi beslöt oss för att det skulle bli vårat slutmål.

Väl framme på Donken så köptes det glass som avnjöts i solen. När personalen frågade vartifrån vi cyklat svarade vi kort och gott: Barcelona. "Nej, nej!" sa de "Inte därifrån? Innifrån staden?" Jo, det hade vi ju men de ville inte tro på oss så de gick och hämtade sin chef. Han såg också förundrad ut och konstaterade att det faktiskt låg 30 km bort. Va? 3 mil?! Hade vi cyklat 3 mil?! Oj, herregud. Man hade knappt tänkt på det för att det var så trevligt och fint. Så vi tänkte att det nog var på tiden att bege oss tillbaka igen.

Det var lite tungt på hemfärden (mest för att sadlarna var de obekvämaste i världshistorien och jag svär att det är ett under om jag inte fått blåmärken på rumpan) fast fortfarande sjukt trevligt. Vid 19:00 lämnade vi in cyklarna igen och sa hejdå till färdkamraterna. Jag hoppades på att solen åtminstone hade tagit lite på mig under dagen eftersom det varit så fint väder - jag har blivit lite nojjig över att jag är så himla blek fortfarande. Jag hade inte behövt undrat för väl hemma kan jag konstatera att jag har bränt mig rätt bra i ansiktet och på bröstet. Fast det är nog inget som kommer bli en liten skön bränna tills imorrn. Yes!

Tröttheten överväldigar mig dock nu och hungern kallar så jag måste fixa lite middag. Men allt som allt, världens värdaste dag! 6 mils cykling i strålande solsken med assköna människor längs det böljande havet. Vad kan bli bättre?

Jag ♥ DVD-boxar

Jag har förresten helt glömt att visa er en sak. När jag var i Sverige efter Chicago så åkte jag upp till Uppsala för att besöka mina kära vänner där. Rebecka hade nämligen inflyttningsfest i sin nya lägenhet och massor från klassen kom dit för att fira. Lägligt som det var så hade jag precis innan dess också fyllt år så söt-Sara och söt-Becka hade köpt en present till mig! En DVD-box med brittiska klassiker! Jag blev ju tack vare dem Stolthet&Fördom-frälst i vintras och utvecklade därefter ett sug efter precis dessa filmer (har ju gillat flera av dem tidigare men det späddes på nu, helt klart).



Just den här boxen (som är del 1 av flera, helt vidöppen för samlingsmöjligheter!) innehåller "Svindlarens dotter", "Northanger abbey", "The Moonstone", "Lycksökerskorna" och "Aristocrats". Tror det sammanlagt blev hela 18 timmars njutning! Å jag ser fram emot detta!!!!


Vår!









Här har ni lite bilder (äntligen verkar bilduppladdningen vilja fungera!!!) som jag tagit senaste veckorna. Det kommer mer, tro mig!

Så, våren har kommit till Barcelona på riktigt. De senaste dagarna har det varit väldigt fint väder och idag utnyttjade jag det verkligen. Jag mötte upp två klasskompisar och satte mig i Parc Ciutadella och pluggade lite. Dvs. jag läste typ i en halvtimme och låg sedan och solade i tre timmar. Jag har äntligen fått lite färg!! Jag trodde aldrig det skulle hända. Min hud verkade typ immun mot solen. Men inte idag. Yes! Eller tja, jag har faktiskt bränt mig lite men det är lungt :D Sen var jag en hurtbulle och stack ut och sprang också så nu är jag såååå död och ser fram emot vår kycklingwok vi håller på och lagar.

Så, livet här nere är rätt bra ärligt talat. Och på fredag kommer papi och bror min. Det ska bli väldigt trevligt. Nu måste jag återgå till matlagandet. Over and out!

Las Fallas fue... loco

Ja, alltså nu är man ju tillbaka i Barcelona igen. Måste säga att Barcelona verkar nästan vara en spökstad så lugnt som det är här i jämförelse med hur det var i Valencia i helgen. Gud, alltså! Men vi hade det så sjukt kul.

Lite saker jag lärt mig under helgen:
  • Det är omöjligt att prata om damfotboll med italienare. De verkar tro att det snarare handlar om porr än en sport (saxat från min twitter)
  • Spanska barn uppmuntras att leka med smällare som kan få även den vane fyverkeriskjutaren att bli nervös
  • Stora bränder av skulpturer (det som Las Fallas går ut på) betyder inte att man har ett specifikt brandavstånd eller ens tänker på att det finns hus/människor runt omkring dem som kan brännas
  • Om man tror att det är möjligt att klämma in fyra gånger så många människor i en stad än vad som faktiskt får plats så går det. Nästan iaf
  • På Las Fallas är det okej att skjuta iväg raketer i folkmassor
Nej, skämt åsido så hade vi det skitroligt. Vi hängde med Nadjas italienska kompis och hans kompisar som pluggar där, hängde på Erasmusförfester och åt god tapas och tittade på fantastiska fyverkerier och bara njöt av folkfesten. När det var dags för oss att ta bussen tillbaka på söndagsnatten var det inte utan att det kändes trist att lämna. Men ibland måste man ju återvända till verkligheten också. Sammanfattningen blir alltså, Las Fallas = Så. Sjukt. Grymt!

Här kommer lite bilder som ni nog redan sett på Facebook.



Det åts väldigt goda pb&j-mackor i solen vid pausen på bussresan dit



En av väldigt många fina fyverkerier vi såg



Den jättesnälla damen vi bodde hos hade dukat upp värsta frukostbuffén åt oss när vi gick upp på lördagsförmiddagen. Hon var bara för fin och sa att om vi någonsin återvände så var det bara att ringa henne. Åååh!



Vi åkte i den Valenciska tunnelbanan och kunde konstatera att den var mycket fräschare än Barcelonas



Lite parkmys i den 23-gradiga hettan. Oh, ja det är vår här nu. Och ja, 23 grader är vår- inte sommarvärme. Så sjukt najs!!!



Vi köpte oss finfina Las Fallas-scarfsar för 1€ och kände oss jättefashion



Gruppfoto i Ciudad de sciencias y arte som var som en park med massa coola byggnader



Här är en av alla skulpturer som skulle brännas ned. Alla hade den här stilen men var av olika motiv. De var allihop både skrämmande och sjukt coola. Och stora!



Nadja, Bojan & Ida



Marcello och Corby



Sen brändes alla skulpturer och festen bröt ut och snart var det dags att dra :/ Men vi ska nog dit igen ska ni se :)

Las Fallas

Okej, eftersom jag ska försöka börja uppdatera mer nu så ska jag berätta om en galet impulsiv grej vi gjorde igår. Lilla Kelly åker ju hem till Stockholm över helgen för att färga håret så det blir bara jag och Ida kvar här. Men så kom jag på att det ju är en jättefest kallad "Las Fallas" i Valencia i helgen. Så vi pratade lite med Nadja i klassen och kl 01 igår (när jag borde ha sovit/pluggat fonetik) bokade vi bussbiljetter dit. Resan tar bara fyra timmar! Så vi åker imorrn eftermiddag och stannar tills natten mot söndag för att bara få en boendenatt. Det kommer bli grymt! Enda problemet nu är att alla boenden är fullbokade. Och jag menar alla! Så nu drar vi i alla trådar vi kan få tag på för att försöka lösa boendet för fredag. Så om någon känner någon som skulle vara villig att husera tre snälla tjejer fredag till lördag så vore det himmelen!! Nu ska vi leta lite mer.

Btw, skrev nyss fonetiktentan. Det är en 50/50-chans att jag klarar den så det känns väldigt skönt!

Ska fota en massa nu i helgen så ska ni få se på galenskapen den här festen är. Här är lite bilder jag hittade på Google. Sååå taggad!!!







Update: VI HAR BOENDE!!! Efter lite letande på diverse spanska annonssidor och samtal så fick vi tag på ett rum hos en jättetrevlig kvinna. Yay, gud vad skönt!!! :D :D :D

Update

Hej, förlåt och allt det där.
Jag är verkligen megakass på att uppdatera här men det är för att jag har problem med bilduppladdningen och det känns så omständigt att ladda upp någon annanstans och sedan för över dem hit. Jag ska försöka fixa det dock så snart som möjligt! Om jag kan... Jag knäpper i vilket fall en hel del foton vill jag lova så ni kommer få en bildbomb när jag får upp dem.

Jag kan i alla fall meddela att jag sedan typ 10 dagar är tillbaka i Barcelona igen. Regnet har öst, nej vräkt, ned över oss i tre dagar nu men det verkar som om det klarnar upp. I söndags hade vi faktiskt hela 20 grader - fast det borde ju förvarnat oss om regnet antar jag.

Idag kommer jag vara i full gång med att plugga fonetik för vi har tenta imorrn - hjälp! Och vi hade faktiskt tenta förra veckan också, fast då i morfologi. Dessutom hade vi bokpresentationer med uppsattsinlämning igår (jag läste klart boken 4 timmar innan deadline för uppsatsen så det var ju jobbigt men jag klarade det i tid, faktiskt) så det blir inte många lugna stunder.

Så, det var ju en liten snabb uppdatering över allt som händer här. Jag hoppas ni kollar min twitter också (den finns i sidomenyn här till höger förrutom på twittersidan) för där uppdaterar jag flera gånger dagligen om småsaker som händer och sånt. Är nog inget superintressant men ni ser ju att jag lever. Och appropå det så måste jag gå och ta mig en dusch i vårt underbara iskalla vatten.

iHasta pronto!

Från en snöigare tid

Jag kollade igenom lite fotomappar på datorn och insåg att jag har massor av bilder jag inte har laddat upp än! (Surprise). Här kommer lite bilder som jag tog på Kelly en väldigt snöig januarinatt. Snö är bra vackert alltså.












Born this way? Naa...

Å, herregud. Jag var inne på El Periódicos hemsida nyss för att försöka hitta någon artikel att skriva ett referat om till en spanskauppgift. Då råkade jag snubbla över Lady Gagas nya video som visst inte nått YouTube ännu. Jag är mållös. Jag vet inte vad jag ska säga. Hon måste ha blivit galen. På riktigt. Det här var ju... helt sjukt. Jag. Gud! Fast jag gillar början och slutet med hela V-känslan och enhörningen. Resten är bara... sjukt. Helt sjukt. Nej, ni måste titta själva! Titta nu!!!



Psst... Och vaddå born this way? Hon har ju typ fixat om hela sitt yttre med axlarna och kindbenen och gud vet allt. Lite dubiöst om jag får säga det själv.

20



Grattis på mig som fyller hela tjugo år idag. Galet jetlaggad från Chicago kommer jag fira med att hänga med familjen och äta gott och sussa sött. Fantastiskt party!

RSS 2.0