When We Were Winning (eller om hur jag trillade i tumblrträsket)



Jag tänkte bara droppa in en snabbis för att säga att jag skaffat mig en tumblr: whenwewerewinning.tumblr.com. Där kommer jag ladda upp alla bilder jag hittar på nätet men som liksom inte alltid passar in här. Eftersom ni ju känner mig vid det här laget så vet ni att det kommer att finnas massor av glee/true blood/twilight/kärleks/svart-vita/parisbilder där. Just nu håller jag på att uppdatera den med alla fina bilder jag sparat på min weheartit så ett tag framöver kommer det nog droppa in en hel drös bilder. Fast det är ju ganska trevligt? Måste också tillägga att jag är sååååååå glad över att det här namnet var ledigt. Jag sökte verkligen runt rätt länge efter ett bra namn men det här är mer än bra det är... fantastiskt! Tack kära BD :)

MixXx

Just nu ligger jag med all sannolikhet och sover så som man bör på söndagsmornar men eftersom jag hade tänkt testa den nya funktionen för tidsinställda inlägg borde ni kunna läsa det här ändå. Jag tänkte nämligen bjuda på några bilder från veckan som varit...



En härlig lördagskväll (inte igår utan den förra) så var jag på en drinkkväll hos Felicia innan jag och Kelly och Emil mötte upp Ida för vad som till slut blev en katastrofal kväll (RIP min iPod som blev stulen) men innan dess var det väldans trevligt på O'Leary's där jag tog den här bilden.



Så kom den stora Språkvetarpubrundan i onsdags och Axel från klassen introducerade oss för en lek som involverade tändstickor i munnen och som resulterade i att vi alla fick blodiga sår. Härligt.



Fast vi såg ju rätt glada ut just då...



I fredags hade äntligen Nu! sin stora premiäröppning och trots en hel timmes köande och en del trubbel i dörren kom vi till slut in.



Att ha en svart tavelvägg ger många pluspoäng i min bok. Speciellt om den pryds av latinska fraser.



Det blev faktiskt en väldigt rolig kväll trots att det var översvämning på ena dansgolvet och jag inte fick någon välkomstwhisky eftersom jag aldrig fick ett kvitto i dörren - det är ju ändå petitesser.

Idag ska jag nog faktiskt försöka plugga lite men man vet ju aldrig hur det blir med det. :)

Borttappade bilder: Kräftskivan

Av någon märklig anledning så har jag missat helt att publicera det här inlägget. Det är lite bilder från en kräftskiva med släkt och vänner i somras. Man får ju nästan lite ont i hjärtat när man ser hur sommarklädda alla är och vi sitter ute och äter och solen skiner. Det känns som väldigt länge sedan det var sommar och ändå var det ju alldeles nyss. Det är märkligt hur tiden går. Jaja, här har ni dem i vilket fall.


















Paint the silence

Ikväll är det äntligen dags för nya klubben Nu! att öppna (det är som en slags systerklubb till Sommar! som jag ju var på tja... hela sommaren). Dagen till ära har jag mitt favoritnagellack - det mintgröna. Okej, nej det är inte sant. Just mitt mintgröna är faktiskt i Uppsala så jag lånade syrrans men det är ju nästan samma sak. Jag måste gå nu men jag hoppas ni alla får en underbar fredagkväll! :)





Sitter förresten precis och peppar med min bästa peppspellista. Vill ni också lyssna? Klicka här

London calling

Jag har fått en så otrolig längtan efter att resa och just nu är jag jättesugen på att åka till London. Senast (och faktiskt första och enda gången) jag var där var på påsken -09 och jag blev alldeles kär i staden. Alla människor är så trevliga, alla hus är så fina, alla pubar så brittiska och all shopping fantastisk. Som tur är verkar det finnas en chans att jag åker dit med några vänner över nyår så jag tänker hålla tummarna för att det går vägen. Bilderna nedan är från påskresan förresten. Hur man man inte bli förälskad i en sån stad?








Glee(k)

Jag antar att det knappast är någon hemlighet att jag älskar tv-serien Glee. Den är fyller upp så många av mina kriterier på en bra serie/film: töntigt high-schooldrama, musikal (!), fantastiska karaktärer... The list goes on and on. I vilket fall. Nyligen har ju säsong två börjat sändas och jag måste säga att den är nog bland det bästa jag sett och mycket av det beror på att min favoritkaraktär Brittany har fått mycket större utrymme. Hon är så underbar på många sätt men mest för att hon aldrig verkar skämmas över att hon är... tja, dum. Det är väldigt befriande. Så nu kan jag knappt bärga mig till nästa avsnitt släpps för det är ju nästan för bra för att vara sant.


Jag har blivit med bord!

I mitt rum har jag haft en smärre brist: jag har inte haft något soffbord. Det kan säkert tyckas trivialt men det har varit lite jobbigt när man har folk över och måste hämta in en stol från köket för att ha någonting att ställa glasen/godisskålen/kaffepressen på. Det är också lite svårt eftersom jag inte har så jättemycket yta att röra mig på så ett standardsoffbord skulle aldrig fungera. Men så igår när jag var en sväng förbi Myrornas såg jag det äntligen - det perfekta borden. Perfekt höjd, perfekt storlek, perfekt pris (120 pix). Så jag tog köpte det utan att blinka och fick släpa hem det på cykeln men som tur var är det inte så långt. Igårkväll invigde jag och Sara bordet med massor av te, kakor och godis och nu har jag också frukostinvigt det. Jag måste säga att jag älskar det och ni ska snartsnartsnart få se bilder på det. Så länge kan ni få en bild på mitt "vardagsrum" (dvs. den delen av mitt studentrum där soffan och tv:n är) för jag tror inte jag visat det. Måste erkänna att jag tycker att det är rätt fint :)


Jag? Spontan?



Jag, Ida och Kelly på Emmaboda i somras

Idag var det stora bidragsdagen (eller löningsdag om man nu har en sådan inkomst) så jag kände mig rik och lycklig. Så när min vän Ida ringde och berättade att Emmaboda släppt massa rabbatterade biljetter så bestämde vi oss för att slå till direkt. 645:-/styck fick vi biljetterna för vilket känns som ett sjukt rimligt pris med tanke på att det kostar 1000:- till fullpris. Och om vi nu inte kan åka kan man ju alltid sälja dem vidare senare. Men just nu är jag bara galet glad och sitter och tittar igenom alla Emmabodabilder från i somras. ÅÅh, sommaren kom nu! Nej, nu måste jag nog dricka lite mer té. Godnatt på er :)

You can't always get what you want (but you can always dream about it)

Om jag fick precis som jag ville idag skulle jag...



... se ut precis som Taylor Momsen ser ut ovan. Såååå fint hår, halsband, klänning, solglasögon, hatt. ALLT!



... ha den fantastiska Alexaväskan hängandes över axeln med precis det här innehållet.



... låtsas att jag faktiskt rökt en cigarett i mitt liv bara för att få ha de här sjukt fina cigaretterna i min jackficka. (Viktigt att påpeka är att jag avskyr alla sorter av rökning och är stor förespråkare för att man aldrig ska röka, jag tyckte bara att det var en fin bild med ett fint innehåll. Vi kan ju låtsas att det är chokladcigaretter)



... ha den här otroliga tatueringen och visa upp den för precis alla.



... ha de här böckerna ståendes i bokhyllan och bara dra fingrarna över ryggarna på dem och veta att jag har timmar av läsning framför mig.



... vilja att min kalender var såhär färggrann och vacker och ha inplanerade saker som "baka kakor" och "boka resa" och inte "datorlingvistik 12:00 - 14:00".



... gå runt i det regniga höstvädret i världens finaste Doc Martens och känna att det gör inget om det regnar för mina fötter förblir torra oavsett.

Så, vad skulle ni vilja ha om ni fick precis som ni ville idag?
Bild: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Sushi ♥ Macaroons

Kom precis hem från mysigaste lunchen med min vän Felicia och hennes mamma. Vi åkte och köpte sushi på ett svenskt sushiställe i Midsommarkransen, tog med oss lite take-away-kaffe därifrån och avslutade på ett konditori med sockervaddsrosa macaroons. Det här gjorde verkligen min dag! Det var så trevligt att bara sitta och prata om allt och inget och äta så himla gott samtidigt. Fick en härlig promenad i det fina, men sjukt kalla, vädret också på vägen hem. Nu borde jag plugga datorlingvistik och typologi men känner jag mig själv rätt kommer jag nog bara kolla på Glee. Äsch, det är sånt som händer!



Macaroonsen på bilden är visserligen från Bussluffen i somras då vi var i Paris men de vi åt idag var nästan lika fina :)

...

Sakta men säkert börjar datorn och alla program ta form men det tar tid. Här får ni en bild från Skärgårdsresan. Gud vad jag önskar att det var varmt ute...


W7



I morse gav jag upp. Jag sa, nej tack och nu får det fasiken vara nog. Så jag langade upp härliga tolvhundra kronor ur min stackars plånbok och köpte windows 7. Nu ska det vara slut med allt vad krångel heter (som vista ju visat sig vara expert på att fixa) och nu är det dags för något som fungerar. Och än så länge verkar det faktiskt göra det. Ominstallationen gick oerhört smärtfritt och här sitter jag nu och är lite löjligt lycklig över min dator som känns som ny igen. Helt fantastiskt. Ska bara installera en massa program då och sen ska det bloggas! :)

3 fina bilder (Elsa Billgren)






Foto: Elsa Billgren
(okej, så jag älskar Elsa Billgren men hon är ju så himla fin och bra och hennes kläder är underbara och hennes man så sjukt söt och hennes lägenhet så fantastisk - vad ska man då göra om inte älska henne lite?)

förlåtförattjagfinnsochalltdetdär

Hej och förlåt. Just nu är jag verkligen jättemegaultrasuperdupersämst på att uppdatera. Men det är ju min dators fel. Jag har, äntligen!, lyckats få ut alla filer, blåsa ur hela datorn, ominstallera den (vilket krävde ett utskruvande av hårddisken bland mycket annat) och nu fungerar den igen. Eller det är just det. Den fungerar men det är lite som om den drivs av konstgjord andning och förlorat förmågan att själv orka dra in luften. Med andra ord - den är lite konstig. Den ser annorlunda ut och den vill inte riktigt vara med och leka. Så jag sitter just nu och överväger ifall jag borde satsa tusen spänn på att köpa windows 7 som med stor sannolikhet kommer att fungera bättre. Jag tror nästan jag måste göra det. Men tusen spänn svider lite just nu eftersom det dels snart är månadsslut och dels för att jag hittade de perfekta kängorna - fast de kostade härliga elvahundra kronor. Så jag överväger lite till. Detta betyder i vilket fall att jag inte orkar föra över bilder/dokument/någonting till datorn eftersom allting snart ska bort igen och det gör att jag inte har så mycket att ladda upp här. Däremot fotar jag en del så bilder ni kan se fram emot i framtiden är (dvs. saker jag gjort förra veckan men inte hunnit visa er ännu):
1) True Blood-maratondag med Bloody Marys, 2) Drinkkväll i mitt rum, 3) Höstpromenad på Gamla Kyrkogården, 4) Långbad med massor av ljus. Ni får bara ha lite mer tålamod :)

Boom.

Jag har uppdaterat dåligt igen men den här gången har jag ett giltigt skäl: min dator har dött. Krasch, boom, hej då, ha det så bra, stendöd. Det är rätt sorgligt men jag tror att jag lyckats rädda mina filer och nu ska jag bara lyckas ominstallera alltihopa också vilket verkar bli lättare sagt än gjort. Jag återkommer när jag vet mer men se fram emot lite... dålig uppdatering den närmaste tiden. Fast det är väl mest som vanligt då antar jag.

Vackerdöden

Nu är det världens tråkigaste regngråttväder utanför mitt fönster så jag passar på att ladda upp lite bilder från den underbart soliga Skärgårdsresan i förra veckan. Det var ju så att vi åkte dit för att plugga inför tentan, och det gjorde vi också, men trots det hann vi med en del promenader i svampskogen, solande på bryggan och stjärnskådande. Det var helt enkelt underbart.












Major Breakfast

När man lever studentliv, större delen av tiden i alla fall, så kommer man in i det där väldigt ekonomiska tänket. Jag har faktiskt blivit lite smågalen och börjat budgetera och räkna ut hur mycket jag gör av med varje månad. Men även om man inte gått så långt så tror jag många studenter känner en liten panik den där morgonen de vaknar och inser att massa grejer i kylen och skafferiet passerat sitt bäst före-datum. Jag fick åtminstone en smärre chock när jag öppnade kylen och märkte att både ost, yoghurt, ägg samt bröd skulle gå ut nästa dag och redan levde i gränslandet mellan okej och inte-så-okej. Så jag fick slänga ihop en jättefrukost och försöka äta upp så mycket som möjligt av det jag hade kvar. Det fungerade... sådär. Fick slänga en hel del ändå. Så nu ska jag bli duktig och frysa in typ allting jag kan frysa in. Önska mig lycka till!


Det är dags att konsumera!

Imorgon kommer Rebecka ned till Stockholm från Uppsala för att shoppa och fika i stan med mig och Sara. Därmed är det dags för mig att faktiskt ta mig i kragen och köpa ett par nya höst/vinterskor. Jag vågar knappt tänka på senaste gången jag faktiskt köpte ett par riktiga skor men det är nog minst tre år sedan. Så det är lugnt dags för en uppdatering. Det är bara det att jag har så himla svårt att välja. Jag tror jag vill ha någon av de nedanstående men alla är ju så fina! Vilket par ska jag ta?



1. Skopunkten - 349:- (skinnimitation)
2. Eurosko - 995:- (äkta skinn)
3. Skopunkten - 399:- (skinnimitation)
4. Din sko - 399:- (skinnimitation)
5. Din sko - 799:- (äkta skinn)
6. Nilson - 999:- (äkta skinn)

Om jag har tur kommer jag kanske hem med ett par jeans och en kofta också. Håll tummarna!

Fantomen på Operan

Helt plötsligt när jag satt och såg på tv idag fick jag en jättestark längtan att se "Fantomen på Operan" (filmen från 2004) men eftersom den är i Uppsala och jag i Stockholm fick jag nöja mig med att sitta och titta på Youtubeklipp. Alltså, herregud vad bra den är. Jag hade helt glömt att det var så fantastisk. Visst att den tilltalar mig eftersom 1) Jag älskar musikaler 2) Jag är frankofil och den utspelar sig på operan i Paris och 3) Jag är väldigt svag för pampiga, storslagna saker men även om man skalar bort allt det så kan man inte säga att det inte är en helt fantastisk film med sjukt vackra kulisser och kostymer och den underbaraste sång man kan tänka sig. Så här får ni ett klipp och njut utav det och gå sen och hyr filmen. Jag lovar att ni inte kommer att ångra er!


En bra helg.

Nu är jag hemma från Skärgården, sen i torsdags, har skrivit tentan och är tillbaka i Stockholm för den första pluggfria helgen på väldigt länge. Det känns sjukt bra! Ikväll ska jag över till Sara för att fira hennes födelsedag och sen möta upp lite fler vänner och hitta på något. Det här kommer bli grymt! Bilder från veckan kommer inom en snar framtid :)



Är inte Uppsala vackert på hösten?

När solen lyser in genom bladen utanför mitt fönster dansar ljusskuggorna ovanför min säng


RSS 2.0