[fotoinlägg]


I midnattssolens land

Om man ser året som en enda dag är inte hösten då tiden precis innan solen går ned igen? För mig är hösten just sådan. Den är rodnadsröd, gammelguldsgul, paprikaorange och trädstamsbrun. Som en lång solnedgång innan vinterns mörker tar vid och dränker alla färger till en grå massa - precis som färgseendet i mörker. Nu är vi framme vid solnedgången efter en kort dag, som i nordligaste norden, och vi har inget att se fram emot förutom månader av kyla. Man ska väl inte vara dyster men det är svårt när natten är så mörk och så lång utan hopp om ljus. Fast det är klart, det finns ju en midnattsol ett tag då snön precis lagt sig och gjort natten lite lättare att stå ut med. Det är klart att jag älskar dagen bäst av allt och säger att jag skulle vilja ha den jämt men skulle det inte bli jobbigt i längden att aldrig få sova? Säkert. Och nu är det dags för solen att gå ned så gläd er åt ljuset ni har kvar för snart är det långt till det syns igen.


(Förlåt att jag skriver så mycket om hösten men det är svårt att låta bli när jag räds den så)

Om ett ögonblick av grönska

Ännu en helg är över. Ännu en skolvecka väntar. Sommaren känns mer avlägsen varje dag. Det är som om den aldrig varit, som om det bara var en dröm. Ett ögonblick av grönska innan det försvann igen. Jag har svårt att vänja mig vid de korta, kalla och regninga somrarna och de långa, mörka höstarna och vintrarna vi har här. Jag borde bo någonstans där det är riktigt långa, varma och soliga somrar med ljumma höstar, kyliga men korta vintrar och blomstrande vårar. Finns den platsen någonstans? Vet ni något så berätta för mig så att jag kan få min dos av solskenslycka. Jag är trött på kylan.


[fotoinlägg]

Fin webcamsbild, va? Nej, nu måste jag verkligen gå. Go'kväll och Go'natt :)


♫ Sommarnattdödens vemod

Jag älskar Spotify och det är väl förståeligt eftersom det är ett så smart koncept. Jag tror att jag var en av de tidigare att få det eftersom min vän känner de som gjorde programmet - som om det spelar någon roll. Ju fler som använder desto roligare eftersom jag då kan göra som nu och bjuda på en liten spellista. Jag ska snart ut med några vänner och tänkte att det var dags att uppdatera och det här ju faktiskt är lite mysig musik om än så väldigt blandad så jag tänkte dela den med er. För er som inte har Spotify så kan ni ju kolla på låtarna nedan. Kan ni sedan snälla säga vad ni tyckte om musiken så jag vet vad som uppskattas? Jag lyssnar själv så brett så jag har ingen aning om vad som uppskattas. Nåväl, >här< är den :)


[postcard]


New York, I love you

Å, hur kunde jag glömma! Efter "Paris, je t'aime", som jag älskade och har tipsat om tidigare, kommer i höst "New York, I love you". Precis som tidigare är det en bunt kortfilmer gjorda av olika regissörer om kärlek - nu i New York. Den verkar bli minst lika bra som sin föregångare och skådespelare som medverkar är bl.a. Natalie Portman (som även var med i den franska versionen), Christina Ricci, Orlando Bloom m.fl. Jag kan knappt vänta till den 29 oktober då den har premiär (lite osäkert datum men därikring lär det bli). Se trailern nu och dröm er bort till andra sidan Atlanten.


TGIF!

Den här låten passar perfekt idag. Jag har just sprungit, jag är ledig, det är helg och vi har inte mycket läxor. Lyssna och njut!


Coco avant Chanel

Jag blev nyss påmind om en film jag glömt bort ett tag, tack shelley&joachim, men som jag verkligen velat se. Jag vet att ni snart börjar tröttna på min franska filmbesatthet men det här är något speciellt. För det första är Audrey Tatou med och jag älskar henne för hon har spelat i några av mina favoritfilmer, "Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulin" och "Ensemble, c'est tout", och hon är bara underbar. För det andra för att filmen kommer bli en sådan stilinspiration att jag inte kommer veta vart jag ska ta vägen. För det tredje för att den utspelar sig på 1920-talet i Frankrike - blir det bättre än så? Filmen kommer att ha premiär 18 september i år och såklart kommer jag att sitta bänkad i biografen då. Nå, se på trailern nu!
   Förresten, fler av mina filmtips hittar ni här


Om att min själ är stulen


Facebook har många fördelar och vissa nackdelar. Man kan lättare hålla kontakt med vänner men de kan å andra sidan se direkt om man t.ex. gör slut med sin pojkvän/bråkar med sin kompis etc. Jag är inne en del på den ovan nämnda ansiktsboken men jag spelar sällan spelen som erbjuds; förräns nu.
   Jag har blivit beroende av FarmVille. Jag erkänner. Det är något fint i att odla, så, plantera och skörda träd och diverse andra plantor samtidigt som man kan dekorera, planera, tjäna pengar och få högre level hela tiden. Det blir som en tävling. Som en blandning av Sims och ditt trädgårdsland. Man tittar på andras farmar, blir avundsjuk på hur stor den är och odlar mer och mer. Det som gör en beroende är också att varje sak man odlar har en bestämd tid innan det mognar och skördas det inte då så ruttnar det bort och dina besparningar är kastade i sjön. Du fastnar. Du bara måste gå in och skörda ditt ris innan skolan. Du har inget annat val än att på lunchrasten plocka dina hallon och du kan inte undvika att mjölka kon på kvällen. Det är då du vet; FarmVille har tagit din själ.

(Och nu har jag ångest; ska jag expandera och bli av med tio tusen kronor eller spara mer och få en utmärkelse för min stora pengahög och därmed få mer pengar. Åh!)

Vi är inte såna som i slutet får varann

Jag har aldrig gillat Håkan Hellström. Jag har tyckt att han är vulgär, gapig och urkass på att sjunga. Så har det vart länge nu men en ljummen sommarkväll i juli i år satte min vän Felicia på en låt och texten var ju sådär träffande som låttexter kan vara ibland. Plötsligt förstod jag. Jag gillar fortfarande inte Håkan Hellström men jag förstår och ibland är det riktigt vackert. Som poesi. Som nedan ungefär;

Ur; För sent för Edelweiss
Du säger att kärleken aldrig var till för dig
Att du aldrig känt vinden högt över trädtoppen
[...]
och hon du älskade en gång,
och kanske älskade dig.
Spelar det någon roll?
Nej kanske ingen kanske allt egentligen.
[...]
Och du undrar vem som kysser henne nu
Och du undrar vem, vem om inte du
Och läpparna du kallar dina
det gör ont att veta men lika ont att undra


Ur; Nu kan du få mig så lätt
Och jag vågade aldrig hålla din hand
Vi är inte såna som i slutet får varann
[...]
Alla dansar, och jag tänker
är du också själv?
Var är du ikväll..
[...]
Om du vill ha mig,
nu kan du få mig så lätt

[postcard]


[postcard]


Tilt-Shift - Vad ska man göra det i?

Jag gillar verkligen tilt-shift-foton där vanliga bilder har redigerats så att det ser ut som om det vore fotat i en miniatyr. Men det finns ju många sätt att göra det på så jag tänkte visa resultaten av de två sätten jag behärskar så att ni ser skillnaden.
   Först mitt originalfoto (lite redigerat dock);


Här har jag använt de förinställda inställningarna kallade "Fake Tilt-Shift" i gratisprogrammet Photoscape. Som ni ser så blev fotot ganska mörkt, mer färgstarkt och de lade på ett skimmer över bilden. Det jobbiga var att man visserligen kunde bestämma fokuspunkten men inte hur stort fokusområdet skulle vara vilket komplicerade saker en del. Jag tycker nog också att fotot blev för mörkt och skimrande och det var inget man kunde påverka.


Här nedan har jag gjort den manuellt i Photoshop CS4 genom vissa inställningar (rätt slarvigt gjort ärligt talat). Det som är bra är ju att man helt fritt kan välja precis hur man vill ha fotot (färgstyrka, skimmer, toning) och var och hur stor fokuspunkten ska vara. Det som är lite knepigt är att få till foukuset innan man helt lärt sig det s.k. quickmask-läget men efter det går det som smort.


För att utvärdera lite då. Jag föredrar personligen att använda PS eftersom man verkligen är fri att göra hur man vill även om det kan vara lite krångligt i början. Jag har svårt för att vara bunden till inställningarna i Photoscape, man kunde ju inte påverka någonting förutom fokuspunkten, eftersom det knappast främjar kreativiteten. Dock tycker jag mycket om Photoscape som program i övrigt och är något jag verkligen rekommenderar om man inte har PS. Och visst är effekten rolig att pröva på oavsett resultat?

[fotoinlägg]


Idag är det första skoldagen i trean. Hjälp.

Lite designändringar

Ja, som ni kanske ser så har jag bara bytt ut bilden på mig till höger till bilden jag tog igår innan jag gick ut. Tyckte den gamla var lite tråkig och jag såg rätt sur ut. Gillar den nya bättre dels för att den är i färg och dels för att den känns mer som jag. Nå, vad tycker ni?

(Som vanligt kan det krävas att ni högerklickar på bilden och väljer uppdatera innan ni ser den nya)


[fotoinlägg] - Ace me up

Jag och en vän skulle till klubb Ace igår och helt plötsligt fick jag värsta klädångesten och sprang runt i lägenheten som en minitornado.Jag visste att jag ville ha min nya klänning och för att det inte skulle bli för sött-sött så snabb-trashade jag ett par strumpbyxor. Det måste jag säga blev rätt ballt men jag blev ändå lite orolig över klädvalet trots att jag såhär i efterhand inte tycker att det var så farligt. I vilket fall......så slängde jag på mig en Kiss-tubtopp över (som jag gjort om från en t-shirt jag fick på ett konvent) och sen var det plötsligt dags att gå. Kvällen var grym och vi träffade massor av vänner som vi kände men inte visste skulle gå dit. Nästa gång det är Ace kan ni räkna med att se mig där :)


[fotoinlägg] - Långbro

När jag inte vet vad jag ska göra på lediga dagar brukar jag ta med mig min kamera och gå ned till Långbroparken. Där finns alltid massor av saker att fotografera även om det allt som oftast blir blider på Stockholmsfloran. En sådan dag var det igår och här är några av bilderna.[fotoinlägg] - Maskerad

Jag har redan laddat upp massa bilder på Facebook från denna men för er som inte har min facebook så får ni ett smakprov här. Maskeraden ägde rum i fredags på min vän Fias tomt och innefattade allt från änglar till seriefigurer och såklart en massa skratt och dans. Tyvärr hade jag bara med mig min kompaktkamera så därav är bildkvalitén inte den bästa men det får duga!Jag var SilverWomanJesus (Milla) mötte Spandexkvinnan (Sara)Värdinnan i egen hög person var den grekiska gudinnan NikeUnga (Dogge) och äldre (Filip) versioner av Clark KentHarry Potter (Emil) var på plats och fick senare också ditmålade glasögonSjälvfallet var Franskvinnan (Ida) också där!Svarta Madam (Kelly) tog sig också en visit till partytAvslutningsvis kom Bamse (Pontus) utan dunderhonung.

[videoinlägg] - Ronja&Therese

Blev bara tvungen att ladda upp den här videon som min lillasyster har gjort med vår katt Ronja. Är det inte världens snällaste katt så säg! :)[fotoinlägg] - Sista sommardagen?[fotoinlägg] - This? I made this!Ovan är lite random bilder jag plåtat i veckan. Det andra är faktiskt på ett armband jag gjort. Det var nämligen så att jag var med min vän Ida innan vi skulle ut och hon hade världens finaste armband på sig. När jag frågade var de kom ifrån sa hon att hon gjort de själv - man kan nämligen köpa band och lås och allt på en butik som heter Pearl Chain i Sturegallerian. Jag drog såklart dit och fixade delar till ett armband som jag sedan påtade ihop. Tyvärr blev bandet lite smalt men det var fint ändå och jag kommer definitivt att besöka den butiken igen.
   Nu borde jag egentligen inte skriva mer för jag ska snart på en födelsedagsfest med tema "superhjältar&gudar" så jag måste göra mig i ordning. Önska mig lycka till så får ni kanske se bilder därifrån sen :)

Visdomsord från LeLove

Om ni ännu inte upptäckt bloggen lelove så klicka er in där på en gång för det är en blogg fylld med underbara bilder på kärlek. Det finns så många vackra foton att jag inte kan ladda upp dem här utan ni bara måste gå in och se för er själva. Ibland finns det också små visdomsord som jag finner så träffande att det känns kusligt och de får plats här. Eller vad säger ni - stämmer det inte?
Alla bilder är från lelove

Jag, tecknad?

Ni, Ester iaf :), bad om att få se skisserna han gjorde utifrån mina bilder och då får ni det. Som ni ser så är det bilder från förra året då jag under en period hade mörkt hår (se mer om det här). Om ni för musen över skisserna (ni måste vänta ett tag så det kan ladda) så får ni också se bilderna han utgick ifrån.
Nå, vad tycker ni? Jag tycker det blev skitcoola - ärligt talat :)
Flickr-favoriter

Som så många andra så avgudar jag sajten Flickr för där kan man hitta så mycket inspiration och få kontakt med så många coola människor. Jag kan inte ens minnas när jag blev medlem men det var nog något år sedan. I vilket fall så har jag sparat en massa favoriter och några av dem tänkte jag dela med mig av här nedan. Hoppas ni hittar något ni gillar och lite senare kommer jag att publicera fler favoriter - om ni gillar det vill säga.


1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25.

Om en plats i solenJag har hittat ett nytt program som jag verkligen gillar; brittiska "A Place in the Sun". På otippade TV8 sänds detta mysiga program mellan halv elva och halv tolv varje vardag. Jag vet inte vad det är som gör att jag gillar det så mycket men det är något fint i att par med låg budget till slut hittar sina drömhus i solen. Man blir själv sugen på att flytta till utomlands och slå sig till ro i någon liten by - har jag blivit gammal redan? I vilket fall - har du inte sett det så titta lite och dröm dig bort till solen. Eller som Lily Allen sjunger i låten "Who'd Have Known";

   Said tomorrow would be fun
   We can watch A Place In The Sun
   I didn't know where this was going
   When you kissed me

Om att jag är till salu

Som några av er nog vet så tog en konstnär kontakt med mig tidigare i våras efter att ha sett några foton av mig på Flickr och ville göra tavlor utav dem. Jag tackade såklart ja, smickrande eller vad?, och det samarbetet har än så länge genererat två skisser - som jag nog lagt upp tidigare(?)
   Jag mejlade dock honom nyligen och frågade hur det gick och han berättade då att skisserna ska bli tavlor snart och att han skulle göra fler skisser men framför allt så sa han att han skulle ha någon stor utställning i november och mars och att en av skisserna på mig skulle vara med i dem. Fattar ni - jag på en konstutsällning där folk går omkring och tittar och hmmm:ar och kommenterar och nickar och....(!) Helt bissart! Dessutom visade han mig den här sidan där han säljer en skiss av en av mina bilder (jag har själv stora, digitala kopior och han har lovat att skicka mig prints utav dem så snart som möjligt). Så nu kan folk inte bara titta på mig utan köpa mig också. 300 dollar är jag visst värd just nu. Alltså, ledsen att det här blev så flummig men det är ju helt sinnessjukt och såååå häftigt!

Förresten, säg till om ni vill att jag ska lägga upp hans bilder så fixar jag det. Nu ska jag snart gå och lägga mig. Godnatt!

Fotobok - gratis?

Som ni alla säkert vet så finns det massor av hemsidor som ger människor möjligheten att ladda upp sina bilder och sedan skapa en fotobok utav dem. Precis som ett traditionellt fotoalbum förutom att man inte behöver framkalla bilderna först och sitta och klistra in dem - allting sköts av företaget. Vad som inte så många erbjuder är att låta kunderna göra allt detta - helt gratis! Det är nämligen så att Fujifilm nu har en kampanj där de låter bloggare anmäla intresse om att få skriva 100 ord om fotoboken och kommer man med så får man, efter att man publicerat inlägget, en egen bok utan att betala ett öre. Låter det helt otroligt? Det är det också men det är dessutom smart marknadsföring som jag tvivlar få skulle tveka om att hoppa på.

Men varför ska man göra en fotobok? Ja, som jag redan skrivit så är det mycket enklare att låta hemsidan sköta allt jobb (som att framkalla bilder etc) istället för att göra det själv. Dessutom är det väldigt kul att kunna designa hela boken själv från bilderna man vill ha med till texter (bildtexter, dikter, låttexter), bakgrunder, ramar och mycket mer. Boken kan ju bli precis det du vill att den ska bli; en årsbok, en födelsedagspresent, en inspirationsbok.

Så alla ni bloggare där ute - gå in här och med lite tur kommer ni också kunna få en fotobok. Jag ska självklart hålla er uppdaterade med hur det går med min bok och hur den blir. Lycka till, allihopa!


[fotoinlägg] - Miniland!

Jag lekte lite i Photoshop och två minilandskap skapades. Den första bilden är från Prag och den andra från Gamla Stan i höstas. Effekten kallas tilt-shift och kan verkligen ge verklighetstrogna, eller snarare motsatsen, resultat :P
[videoinlägg]
Woho! Snart ska jag till frissan och fixa den där fördjävliga utväxten!

[videoinlägg] - ♣ Världens bästa filmer!

Igår satt jag och kollade igenom lite bloggar och såg då att Emma hade publicerat ett inlägg om sina favoritfilmer. Det tyckte jag var en mycket mysig idé så här kommer filmer jag älskar, men såklart inte alla för det får inte plats, och som jag tycker att ni ska se.

♣ Dirty Dancing - 1987Filmen är svår att beskriva i ord men kärlek, dans och sjukt bra musik mixas i filmen som ingredienserna i en smoothie. Man sugs upp och märker knappt att man själv plötsligt står och dansar och sjunger med framför TV:n. Soundtracket går att lyssna på om och om igen och filmen upphör att vara en film och blir en dröm om den perfekta sommaren.

♣ Moulin Rouge - 2001En magisk filmmusikal som utspelar sig i sekelskiftet till 1900-talet i Montmartre, Paris. En plats då fylld av prostituerade, bohemer och fattigdom men också av kärlek och hopp. I filmen återfinns många omgjorda versioner av moderna låtar bland annat världens bästa version av The Police's "Roxanne" som en tango samt "Your Song" av Elton John nu sjungen med en sådan passion av Evan McGregor att man får rysningar. Till filmen skrattar man hysteriskt och gråter hejdlöst och den som lämnas oberörd bör undra var den har sitt hjärta.

♣ Le fabuleux destin d'Amelie Poulin - 2001Ytterligare en film från 2001 om Montmartre men denna utspelas i nutid. Jag fullkomligt avgudar den här filmen som involverar hemliga fotoautomater, talande kort, trädgårdstomtar och en ung flicka som hjälper alla omkring henne med deras liv utan att finna något sätt att reda ut sitt eget. Ett ord skulle dock kunna beskriva filmen; fransk. Fransk till botten av filmens hjärta och själ. Man kan inte bli annat än förälskad och få en längtan efter att flytta till Paris efter att ha sett den.

♣ Paris, je t'aime - 2006Som ni märker är jag lite av en frankofil men den här filmen är helt otroligt bra. Det är 17 olika kortfilmer från olika regissörer om kärlek i Paris olika kvarter. Här kan alla hitta sin favorit. De jag gillar bäst är den sista om amerikanskan, den med Natalie Portman och den om killen som jobbar i ett tryckeri.

♣ The Notebook - 2004Den här filmen innehåller min absoluta sommardröm. Allt är vackert; klänningarna, håren, pojkarna och miljöerna. Filmen är både tragisk och underbart romantisk om vart annat och jag minns att när jag sett klart filmen kom jag ut i köket hemma. Mamma tittade konstigt på mig och undrade vad sjutton jag gjort och då jag såg migsjälv i spegeln så var mina ögon röda och uppsvällda och mina kinder blanka av tårar. "Sett på världens bästa film" svarade jag henne och bättre än så kan jag inte beskriva den.

♣ Edward Scissorhands - 1990Jag älskar Tim Burton (som jag tidigare visat) och här är en av hans magiska filmer. På något sätt lyckas han alltid bygga upp en helt ny värld i varje film som både är skrämmande, tragisk och vacker. Filmen ovan kan tyckas märklig, och är det också, men framför allt så är den ruskigt bra och fängslande. En stackars ung man med saxar till händer försöker passa in i ett vanligt liv. Han är neurotisk, orolig och osäker och vet inte hur han ska hantera alla hemmafruar i området som tycks äga en fascination till hans karaktär. Filmen innehåller dessutom massor av häckskulpturer, pastelliga hus och blommiga tapeter.

♣ Twilight - 2008För att vara liten utav en hormonstinn tonåring så kan jag ju nämna att jag är ett Twilight-freak som har läst alla böcker alltför många gånger, läst uttagna kapitel på Stephenie Meyer's hemsida och sett fanmade-trailers. Jag kan nog inte förklara hysterin på något sätt så - se filmen!

Jag tror att detta var alla filmer jag hade att dela med mig av just nu. Kommentera gärna med vad ni tycker om filmerna, vilka filmer ni gillar och jag tar gladeligen emot tips på filmer ni tror att jag skulle älska. :)

[postcard]


Ny kategori!

Ja, jag har alltså skapat en ny fotokategori kallad "Djur". Informativt nog skulle jag nog vilja säga men där kommer det nog mestadels hamna bilder på mina älskade, små katter. Ni kan ju alltid kika in och titta där :)

Update: Ytterligare en kategori, kallad "postcard", har tillkommit p.g.a. ex. inlägget ovanför detta. Vi får se hur många fler kategorier det blir...

[fotoinlägg] - Hon har en egen stil
Tänkte bara lite illustrativt visa att min ena katt, Ronja, har en egen stil då hon sover. Det är för härligt :)
   Igår var vi ute först på Retro och därefter Dovas och Rocks på Helenes Krog för att fira att min vän Petra fyllt arton år. Önskar att jag hade några bilder men så blev det inte den här gången. Man orkar ju inte släpa med systemisen på krogen. Det är det trista med att ha en så stor kamera - att den inte alltid tas med. Nu har vi ju visserligen äntligen hittat laddaren till vår gamla digitalkamera så jag får nog börja använda den igen. För då blir det ju fler bilder. Och bilder är kul.

Vincent av Tim Burton

Ännu ett videoinlägg men jag tänkte bara dela med mig av en av mina favoritregissörers (enligt vissa) första film; "Vincent" av Tim Burton. Tim som gjort många storfilmer som "Edward Scissorhands", "Sweeny Todd", "Charlie and the Chocolate Factory" och nu snart också "Alice in Wonderland" skapade den här kortfilmen 1982. Det är en mörk film om en liten pojke med alldeles för stor fantasi men är samtidigt också väldigt komiskt och berättarens rimmande fraser ger filmen mer djup än vad den annars skulle haft - enligt mig. Nog pratat, titta bara på den nedan och säg vad ni tycker. Jag anser att man redan då måste ha förstått att denne Tim Burton skulle bli något alldeles speciellt.


The Imaginarium of Doctor Parnassus

Okej, nu bara måste jag tipsa er om en film som jag såg på Sandras blogg. Den heter "The Imaginarium of Doctor Parnassus" och verkar bli ett mästerverk. I rollerna ser vi bland annat Johnny Depp, Colin Farell, Jude Law och... Heath Ledger vilket borde ge filmen kultstatus eftersom han dog innan han hann avsluta inspelningarna. Den kommer på bio den 16:e oktober och jag kan inte säga annat än att kolla på trailern nedan. Ni kommer inte tro era ögon ;)Okej, så en snabb update på filmer jag kommer att se på bio i höst (och slåss för att få gå på premiären på);
   16 oktober - The Imaginarium of Doctor Parnassus
   20 november - New Moon
   5 mars (2010) - Alice in Wonderland

Om upptagna dagar och ändrade planer

Förlåt att jag inte uppdaterade igår men det var en busybusy dag. På morgonen besökte jag en av mina klasskompisar i Tumba som jag inte träffat på några veckor. Vi myste och såg på underbara "Moulin Rouge" som jag säkert sett en miljon gånger men som är omöjlig att tröttna på. Efter det begav jag mig hemåt för att få i mig lite mat innan jag och några andra vänner skulle in till Rålis för att se på "Thelma&Louise" på Sommarbio. Såklart kom vädergudarna emellan och regnet öste ned så vi satte oss vid Stockholms Statsmuseum och började se "En kärlekshistoria", fast ganska många av mina vänner hade bangat och stannat hemma för att dricka öl istället. Efter ett tag tröttnade vi dock och hamnade, återigen, på Melanders vid Medis. Det var en mysig och chill kväll och också anledningen till att jag inte hann blogga alls.

Idag ryktas det om att Familjen ska spela i Kungsan så man får kanske dra dit. Annars är det möjligtvis dags för en liten paus eftersom en av mina vänner fyller år imorrn och vi då ska ut och klubba. Vi får se hur det blir. Nedan bjuder jag iaf på en gammal bild tagen hos Felicia. Hoppas ni får det bra i det soliga men inte alltför varma vädret idag.


Jag har köpt mig en dröm


Den här klänningen har jag provat under flera tillfällen under sommaren men det har aldrig varit riktigt rätt. För stor, för dyr etc. Men nu hände det. Inne på Monki fanns min storlek, äntligen, och jag provade den. Det var kärlek. Det var dröm. Dessutom så var det dyra, 350pix, priset borta och ersatt med en 75%-realapp. På moln svävade jag bort mot kassan och betalade futtiga 87:50 för min dröm, min kärlek. Ibland är livet underbart i vårt konsumtionsinriktade samhälle.

[fotoinlägg] - Summernights

Lite blandade bilder från olika kvällar med samma brudDagens recept: Tortellinispecialité


Tänkte bara berätta lite om min favoritlunchspecialité som ni ser ovan.

Man tar bara lite färsk tortellini av valfri smak, rostar solroskärnor i en torr stekpanna, skär lite körsbärstomater samt gör en ostsås. Min ostsås är lite speciell men basen består av smör utvispat med mjöl (som redning) + vatten och mjölk samt lite crème fraische. Dessutom har jag i en grönsaksbuljongstärning och ostskivor. Ringla lite olivolja över pastan och det är klart! Tar inte mer än 10 min och blir så gott och sommarfräscht! :)

OMG-OMG-OMG-OMG!

HAN KOM IN! Min käre lillebror som stått som reserv ett i tre veckor nu på Södra Latins Yrkesmusikerlinje/Elgitarr kom in nu i morse. Jag kan inte tro det. Jag hade i stort sett givit upp hoppet om att han skulle klara det men nu har det alltså hänt. Inte för att Rytmus hade varit dåligt för honom det är bara det att det är så långt dit och Södra-linjen räknas ju till den bästa i Sverige. Tro inte att jag fick en chock när jag loggade in åt honom i morse för att rutinkolla och mot mig blinkade texten "Du är antagen till val 1". Jag typ skrek och väckte bror min och hoppade upp och ned som en annan sinnessjuk. Å, vad jag är glad för hans skull. Han förtjänar det här så mycket, GRATTIS!!


Rösta :)

Hej! Nu har äntligen finaldelen av tävlingen på Michaelas blogg kommit upp. Om ni vill, och är jättesnälla, så får ni gärna rösta på mig. Jag heter ju, som ni vet, Nathalie och min bild är den näst sista på tävlingssidan så skriv mitt namn i en kommentar och tryck på "skicka" så kommer jag att bli väldigt glad :)
   Så, klicka här nu och rösta, rösta, rösta för jag skulle verkligen behöva en reflexskärm! :)

Puss på er <3

[fotoinlägg]

Inspiration: FlickrBild ett: Pink Sherbert
Bild två: Lady Vervaine

Jag satt och klickade runt på Flickr så som jag ofta gör då jag inte riktigt vet vad jag ska göra och hamnade i kategorin kärleksbilder från Frankrike. Det är märkligt hur mycket några små ord kan säga en människa och hur några små svart/vita foton kan göra en varm ända in i själen. Kärlek är något magiskt som förvandlar människor från ankungar till svanar och plötsligt faller alla bitar i världen på plats. Alla mina bitar har inte fallit på plats än och tills vidare tittar jag på bilderna ovan och drömmer om ett Paris vid Eiffeltornet under en nedåtgående sol en sommarkväll.
   För alla er som inte sett filmen "Paris, je t'aime" så se den nu - den säger allt jag försöker säga här men inte lyckas med. Den är en av mina absoluta favoritfilmer. Jag finner inga ord. Se den.

[fotoinlägg] - Life by the fieldsFinalist

Som några av er kanske kommer ihåg så var jag med i en tävling på Michaelas blogg där man kunde vinna en reflexskärm. Nu fick jag ett mejl i morse där hon berättade att jag blivit en av finalisterna! Så snart kommer alla finalisters bilder att läggas upp på hennes blogg och då vore jag såklart jätteglad om ni ville rösta på mig :)

[fotoinlägg] - Make-me-up

Jag hade rätt tråkigt igår så jag satt och sminkade mig lite, är man tjej eller vad?, och bilderna nedan visar resultatet. Kan inte säga att det blev speciellt bra men det var lite kul iaf att testa olika ögonskuggor osv.
Avslutar med att lägga upp en bild på mina tänder som jag tog igår. Som många av er vet så tog jag av mig tandställningen i slutet av februari i år, efter två års plågor. Jag måste säga att jag fortfarande är väldigt nöjd med mina tänder och jag tycker inte att de har flyttat på sig speciellt mycket som många säger att de ska göra. Det är skönt att kunna le som vanliga människor nu vilket jag aldrig kunnat tidigare. Ni som slipper tandställning ska skatta er lyckliga även om jag aldrig ångrat mitt beslut en sekund.


Om halvtaskiga översättningarSatt och såg på Harry Potter och Fenixordern igår och märkte att översättningen inte var helt hundra - såsom den sällan är på... öh, filmer köpta på iTunes :P. Till exempel översattes "creatures" med kreatur som ju inte riktigt är samma sak - eller hur? Men visst, jag skulle också bli skiträdd om Lord Voldemort helt plöstligt började rekrytera elaka kossor till sin armé.
   Andra dåliga översättningar märkte jag i Twilightfilmen, första utgåvan, där bl.a. "Cut back on the steak" blev en ny maträtt kallad "Stek och Potatis" istället för en uppmaning att dra ned på köttet.
   Visst att det inte är lätt att översätta en film och tajma alla repliker men snälla - så pinsamma fel borde det inte bli! Jobbig som jag är gick jag då faktiskt igenom hela översättningen på ovan nämnda Twilight-film och rättade den för eget bruk. Fast, det är klart. Det är ju lite kul när det blir fel ibland också. Speciellt när det handlar om kossor.

[fotoinlägg] - Segling och Smådalarö


Kategorier

Hej. Om ni inte märkt det så har jag fixat i ordning min kategorimeny till höger så att det nu finns många olika fotokategorier etc. Jag har också gått igenom alla mina gamla inlägg och döpt om några samt lagt till dem passande kategorinamn. Detta ska förhoppningsvis göra det lättare för er läsare och mig att hitta inlägg man vill kolla på. Smart va?

[fotoinlägg]Å, vad jag är seg på att ladda upp bilderna men jag har bara varit så trött sedan jag kom hem så jag har verkligen inte orkat. I brist på annat så lägger jag iaf upp en av bilderna, som ni kan se ovan, innan resten kommer så snart som möjligt.

Hemma :)

Tänkte bara snabbt skriva att jag nu kommit hem från seglingen som blev lite mindre segling än planerat men lika roligt ändå. Lägger upp bilder lite senare.

Om att ta sig till UtöJa, som jag skrev igår så ska jag och tre av mina vänner alldeles strax träffas och handla inför seglingen. Vi var hemma hos Ida och planerade lite igår samt käkade middag och kom fram till att vi skulle försöka ta oss till Utö imorgon för att kunna gå på Värdshuset där. Sedan bär det av hemåt igen under tisdagen. Om jag har tur, vilket jag hoppas att jag har, så ska jag ta massor av härliga seglarbilder med kameran och eftersom det ska bli rätt fint väder så blir det kanske också lite badbilder.
   Nu ska jag gå och packa klart min bag och laga lite lunch senare. Önska mig lycka till!

(För övrigt så är bilden ovan en väldigt gammal bild på min cykel men jag har redigerat om den och tänkte att den därmed var okej att lägga upp. Eller?)

Om den sista sommaren

Jag har en förkärlek till humlor. Jag vet, det låter lite löjligt, men det är någonting i deras mjuka, nästan pälsliknande kropp och deras mysiga surrande som alltid får mig att bli lite glad inombords. Humlor representerar för mig självaste ursommaren. En sommar med humlor är varm och solig med prunkande, blommande ängar och gröna, härliga gräsmattor. Men jag antar att det går djupare ned än så. För precis som sommaren så har humlorna något brännande över sig. Något farligt som väntar och lurpassar och som vid minsta snedsteg, minsta misstag bränner till och gör ont. Sommaren har detta brännande slut alltid väntandes runt hörnet precis när man är som lyckligast i värmen och känner sig evigt ung och odödlig. Sommarens hetta övergår alltid i höstens kyla. Hur mycket man drar och släpar och kämpar emot och gråter och bönar och ber så strider den oberört på och plötsligt så ser man de gröna löven gulna och falla till marken och då vet man att slaget är förlorat.
   Idag regnar det igen och det är en nästan krispig kyla i luften som svider lite i mina lungor. Höstens kyliga andetag väser mot min nacke. Hetsar mig att nu ta vara på mitt sista sommarlov innan det är försent. Jag blir nervös och fnittrar lite hysteriskt så som jag alltid gör när jag blir det och kliar mig lite i nacken med handen och blir sen tyst. Det är verkligen snart slut på sommaren och mitt sista sommarlov är verkligen snart slut men än är det inte det. Än har jag tid att göra någonting av det hela. Därför ska jag imorgon med några vänner ta mig ut på en segelbåt i Skärgården. Jag som är rädd för öppet hav och inte kan segla alls ska försöka göra någonting av mitt sommarlov. Och har jag tur så kommer det bli en dag med surrande humlor längs strandremsorna.[fotoinlägg] - Macro


RSS 2.0