Morning times.

Jag har precis suttit och tagit en riktig mysfrukost. Ätit havreknäckemackor, druckit litervis med juice, lyssnat på P3, läst studenttidningen (och upptäckt att mitt namn visst är rätt svårstavat när det gäller att adressera mig rätt, fantastiskt att breven ens kommer fram) och bara lagrat värme inför den stundande iskylan på väg till skolan.

Kom förresten på att jag hade en (och uppenbarligen endast en) bild från vår fantastiska Pancakes&Glee-night här om veckan. Det var fantastiskt för vad är egentligen bättre är pannkakor och Glee? Ingenting. Precis, det går inte att toppa. Gah, vill ha mer glass nu!


Farbror Frost

Jag har alltid hatat vintern. Jag hatar när det är kallt och jag får gåshud över hela kroppen och mina tår domnar bort och tror att de är isklumpar och vill inte tina fastän jag häller skållande hett vatten på dem. Jag hatar när snömodden sipprar in innanför mina skor trots att jag impregnerat dem flera gånger och dessutom har på mig extra tjocka strumpor. Jag hatar när snön blåser isvindar på mig och snöflingorna klibbar fast i mitt ansikte och smetar ut mitt smink så jag ser ut som en pandaflicka som gråtit i timmar. Jag hatar hur min hud blir alldeles röd och fnasig av den torra luften och liksom får för sig att falla sönder likt gammalt pergament. Så jag hatar vintern. Men så sitter jag nu inne i värmen från familjehemmets kök. Utanför fönstret är det nästan åtta minusgrader men solen strålar ned och gör att snökristallerna reflekteras som genom ett prisma och skapar små regnbågar på husväggarna. Från den ljusblå himlen singlar några få fina snöflingor ned och landar som mjuka duntussar på fönsterkarmen. Och jag går ut på balkongen och tar ett frostkallt andetag men det känns som om mina lungor plötsligt vidgas och när jag släpper ut luften och ett litet rökmoln bildas så kan jag andas igen. Så nu tänker jag låta kylan bita och snön lägga sig tjock och vinden blåsa och mina kinder bli rosiga för den här gången tänker jag älska vintern. Det betyder ju trots allt att växthuseffekten inte riktigt hunnit förstöra allting ännu så varför inte njuta medan vi fortfarande har vintrar här.

Burkar

Jag har fått någon dille på att köpa en massa fina burkar till diverse saker att ha i mitt studentrum. Jag antar att det talar till organisatören inom mig och jag kan liksom inte låta bli att köpa när jag ser någon. Här är några av mina underbara burkar. De tre längst till vänster är från olika second hand-affärer, kakburken fick jag av min kära vän Ida i inflyttningspresent och den lilla lådan under är en gammal födelsedagspresent. Är de inte fantastiska?




TB-day and let's drink away!

Jag och mina vänner i Uppsala har under hösten haft väldans många trevliga temakvällar och här kommer lite bilder från två utav dem.



För några veckor sedan hade vi en hel True Blood-dag då vi såg (nästan) hela tredje säsongen.



Det var fantastiskt trevligt och det är liksom omöjligt att tröttna på den serien.



Dagen till ära gjorde Sara också några fantastiskt fina Bloody Mary's som såg precis ut som True Blood. Tyvärr föll de mig verkligen inte i smaken och jag fick kämpa mig igenom den.



Rebecka däremot älskade dem och levde sig också in i skräckstämningen på sitt eget lilla vis.



En annan kväll, inte så långt där efter, hade vi drinkkväll hemma hos mig. Vi hade förberett jättefina Strawberry Daquiris, Mojitos och diverse annat gott.



Alla var väldigt fina och uppiffade då vi sippade drinkar. Trots det ser vi lite småstela ut på bilden ovan. Eller är det bara jag?





Rebecka hade för övrigt typ världens finaste halsband. Vill ha!



Så avslutades en himla trevlig kväll. Jag älskar verkligen våra temakvällar och vi måste ha några fler snart igen. Eller vad sägs?

Lost days.

Igår kom jag hem från Uppsala och en timme efter jag klivit innanför tröskeln blev jag sjuk. Jag har några superläskiga blåsor i munnen så jag åkte ned till vårdcentralen och fick utskrivet något konstigt bedövande munskölj som gör så att det känns som om ens läppar har blivit botoxade. Hjälper typ ingenting men läkaren var i alla fall trevlig och sa, när han såg att min adress stod som Uppsala, att Uppsala ju är en himla fin stad. Ja, gud vad rätt han har i det. Nu under november månad har staden satt upp färgade lampor lite överallt och spelar klassisk musik på utvalda ställen så att natten inte ska kännas så mörk och deprimerande. Det är faktiskt helt galet fint. Jag fotade lite av det i helgen så ni ska få se bilder :). Dagen idag har spenderats i horisontellt läge tittandes på hela tio avsnitt av Glee tillsammans med min käre lillebror som också var sjuk. Det var rätt fint att umgås lite men jag får ångest över att jag inte kunnat göra alla uppsatser jag borde ha skrivit vid det här laget. Förhoppningsvis mår jag bättre imorrn och kan skriva dem alla då. Håll tummarna!

Här är lite bilder jag inte hunnit ladda upp förresten.



En fin dag satt jag och Rebecka på mitt rum och jobbade med lite skolarbete. Jag älskade reflexerna som solen som lös genom lövträden utanför skapade på väggen. Nu är liksom alla löv borta och solen likaså så det blir inga reflexer längre...



En annan dag så satt jag och Sara och kollade på massa film på min dator. Märker ni förresten hur jag uppenbarligen lyckats fota klänningar utöver mina vänner? Antar att det beror på att de hänger lite överallt i rummet.  Men jag gillar't!

HL 4 L

Jag har länge velat se filmen "10 orsaker att hata dig" och igår tog jag äntligen mig själv i kragen och gjorde det. Den var ju helt fantastiskt fin och mysig och high schoolig på ett lite annorlunda sätt. Men finast och bäst av alla var så klart Heath Ledger. Alltså, den mannen. Varför var han tvungen att gå och dö? Det är ju alldeles för hemskt för att vara sant att en så stor talang inte längre lever... Jag måste ärligt säga att jag sörjer.




Recap!

Först, två fina bilder jag och Sara lekte fram en kväll med massor av godis och lång slutartid.





Sen, som hon också påpekade för mig, så är jag dålig på att uppdatera så här kommer en snabb genomgång.
Under veckan har jag:
- Pluggat massor inför tentan
- Gått på Harry Potter-premiär (FANTASTISK!)
- Tentapluggat ännu mer
- Haft tentan (snälla, ingen får påminna mig om den från och med nu)

Nu ikväll ska jag:
- Iväg och spela laserdome med klassen och skjuta bort min ångest
- Gå på förfest
- Gå ut och klubba à la Uppsala!!!!

Glee(k) pt2

GAH! Jag har väl knappast hymlat med att jag älskar, älskar, ÄLSKAR Glee? Nej, trodde väl det. Men i vilket fall såg jag nog det allra finaste av alla Gleeavsnitten hittils. Alltså, jag kan inte beskriva för er hur underbart fint, sorgligt, romantiskt, mysigt, hjärtskärande det var för det måste nog ses för att förstås. Jag spolade tillbaka på säkert tio ställen och såg om de delarna. Gud... I vilket fall så hamnade jag i någon slags eufori efteråt så när jag sökte på hur mycket Gleeboxen för säsong 1 kostar (jag kan tillägga att jag sökt på detta typ varje vecka hela hösten) så råkade jag snubbla över att CDON.se hade sänkt sitt pris på just den boxen från 449 till 249. OMG! Jag var ju bara tvungen att slå till! Så nu är jag lite fattigare men å så mycket lyckligare. Såg dessutom att boxen, förrutom alla härliga avsnitt, innehöll sing-along-versioner av massor av låtar, massor av intervjuer och musikvideos. HÄR SKA NJUTAS!















psst... Ni glömmer väl inte bort min tumblr? Den uppdateras löjligt flitigt och har just nu väldigt många Gleebilder på förstasidan...

Det vackraste som någonsin skrivits

Som ni ju vet vid det här laget skulle man nog kunna beskriva mig som en hopplös romantiker och det är säkert därför jag slukar 1800-talets romantik som vore det luft jag andas. Det är någonting som tilltalar mig väldigt mycket i det där himlastormande och hisnande som de böckerna fångar så bra. Min favorit är, såklart, Wuthering Heights och jag måste säga att det här citatet av Heathcliff nog är bland det vackraste och sorgligaste jag någonsin läst. Mitt hjärta brister lite.

‘And I pray one prayer—I repeat it till my tongue stiffens—Catherine Earnshaw, may you not rest as long as I am living; you said I killed you—haunt me, then! The murdered DO haunt their murderers, I believe. I know that ghosts HAVE wandered on earth. Be with me always—take any form—drive me mad! only DO not leave me in this abyss, where I cannot find you! Oh, God! it is unutterable! I CANNOT live without my life! I CANNOT live without my soul!’
— Emily Bronte, Wuthering Heights, Ch. 16

Värmland

Jahapp, då var det dags för tentaplugg igen. Eftersom vi innan förra tentan var på Saras landställe och pluggade och det faktiskt gick så bra för alla på den tentan tänkte vi att vi kör favorit i repris. Så tidigt i morgon bitti så tar jag, Sara, Malin och Rebecka våra väskor och roadtrippar upp till mitt landställe i Värmland. Det ska bli sjukt najs och förhoppningsvis kommer jag kunna lugna ned min stressade hjärna lite efter det här. Hoppas bara att snöstormen inte blir så illa som SMHI försöker få oss att tro för då vet jag inte hur det ska gå med allt.



Såhär såg det ut när jag, Emma, Ida, Anna och Kelly var i Värmland i vintras. Hoppas på lite mindre snö nu...

Je suis désolée



(nej, det var en lögn men jag menade att jag är på väg till Uppsala nu och förlåt för den dåliga uppdateringen. Favorit-i-repris-bild, förresten)

Je suis arrivée



Hej, Huvudstaden, nu är jag på väg till dig igen :)

Everything dies.

Nu är solen väldigt mycket på nedgång utanför mitt fönster. Bara några få strimmar når in i mitt rum nu och träden utanför mitt fönster har blivit nästan helt kala - bara några få tappra löv klamrar sig fortfarande fast. Snart kommer mörkret att äta upp oss. Annat var det för någon vecka sen här i Uppsala. Då var alla träden härligt guldgula, apelsinorangea och vinteräppelsröda och solen sken länge och starkt. Synd att allting försvinner så fort. Man hinner ju precis börja uppskatta det innan allt vackert är borta. Här får ni i alla fall lite bilder på hur det såg ut på Gamla Kyrkogården i Uppsala som jag cyklar igenom på väg till skolan. Var det inte fantastiskt?






Frulle Deluxe

Idag när jag hade vaknat, duschat och gjort mig i ordning lite gick jag ut i korridoren för att fixa lite frukost och märker till min förskräckelse att jag drabbats av stora frukostdöden igen. Ingen juice och möglig yoghurt. Buää. Så jag traskade ut i köket och kände mig lite småledsen då jag plötsligt ser att underbara Hanna i min korridor (som fyllde år igår) har bakat massa tårta och uppmuntrar oss alla att äta upp den. Kunde jag bli lyckligare eller? Så min frukost blev en knäckebrödmacka med ost, en kopp himla gott-te och en bit av den mest fantastiska tårta någonsin som jag tror involverade kladdkakebotten, smör/vitchokladkräm och pistagenötter. Gah! Jag är i himmelen. Så nu när jag ändå är på bästa humöret laddar jag upp lite fler bilder från det där badet jag önskar jag kunde ha tagit igår. :)








Bathwater

Wiee! Nu har jag för över, ännu, fler bilder så snart kommer finfina saker att komma upp! :) Ett smakprov kommer nedan. Vill man förresten inte bara ta ett långt, varmt, härligt, bubblande, ångande bad idag? Det regnar och blåser snålblåst utanför fönstret och jag är kall alldeles ned i benmärgen känns det som. Usch och fy! Får krypa ned under en stor filt istället och dricka litervis med te. Låter det som en plan? Jag tror minsann det.


Frulle

Det bästa jag vet är att äta riktigt långa frukostar innan man går till skolan. När jag börjar klockan tolv gör jag alltid det och det är så himla härligt. Sitta och titta på tv (eller the OC idag då), koka kaffe, äta mackor, ligga nedbäddad under ett jättetjockt täcke i min soffa och bara låta allting ta sin tid. Nu tog det kanske lite för lång tid för jag måste verkligen göra mig i ordning för om tjugo min måste jag ha gått härifrån. Fast det var det värt. Jag bjuder på ett fint visdomsord förresten. Haha, å det är så sant!

Bild: här

RSS 2.0