Glädje

Hej, tänkte göra något så okontroversiellt som att faktiskt ställa upp i en tävling som Michaela skapat i samarbete med tvspelswebb som går ut på att man ska fotografera glädje. Jag har valt bilden nedan som är på min vän Ida tagen precis då vi fått sommarlov. Stod och valde mellan några bilder men den här representerar verkligen skolavslutning för mig; ingen mer skola, lycka och ett helt långt lov framför sig.


[fotoinlägg] - Mitt gångna hårliv

Som många av er säkert vet så har jag dille på hår. Jag färgar det, tonar det, klipper det och sparar ut det - allting om vart annat i ett perfekt mönster. Ungefär efter två år som blond brukar jag färga håret mörkt under en period (2-4 månader) för att sedan blondera håret igen (med slingor eller helblekning). Under den perioden händer det att håret går från lite mörkbrun till rödbrun ton. Ofta har jag återkommande drömmar om att göra något galet som typ att färga håret rosa - men det blir aldrig av. Dessutom, efter ca. 3 år som långhårig blir det en period av kortare hår (från precis ovanför axeln till nedåt ungefär en decimeter) innan jag ångrar mig och desperat sparar ut håret igen. Tillfälliga perioder med lugg samt uppklippt hår förekommer också.
   Just nu är jag i fasen med blont hår på första året i en utspararperiod. Men jag har tankar om att ändra håret till en annan färg, återkommer till detta snart. Så för skojs skull tänkte jag ladda upp lite bilder på gånga hårdagar.


2005-02-26
(finns massor av blondinbilder innan denna eftersom detta var första gången med brunt hår men jag hittade inga just nu)


2006-09-23


2006-10-28


2007-04-14


2007-04-15


2007-12-12


2008-02-26


2008-04-13


2008-04-19


2008-05-12


2008-06-17


2008-08-23


2009-02-15


2009-02-27



2009-03-01

Så, det var verkligen många bilder och många olika frisyrer. Kalla mig fåfäng men jag tycker det är kul att ändra håret eftersom det påverkar en så enormt stor del av ens utseende. Dessutom underlättas det för mig av att min pappa är i branschen och därmed har vi alltid massa färg och toningar etc. hemma. Så får jag ett infall är det lätt att lösa det samt att rådfråga honom. Men jag nämnde ju förut att jag hade en ny idé, vet ej om den kommer att genomföras men... Ja. Nedan är den iaf. Bilden på mig är från slutet av maj så mitt hår ser ut så ungefär nu (+ utväxt) och den andra bilden är redigerad i photoshop. Men nu vill jag veta vad ni tycker - är det bra eller bara knas?



[fotoinlägg] - Närbildsfilter

Här kommer lite bilder som jag tagit med mina nya närbildsfilter. Jag har använt mig utav +10 till de här fotona, ifall någon är intresserad. Kan också tilläggas att jag bara ville testa filterna och därför fotade allt möjligt utan större eftertanke. Värt att nämnas är också att ingen av bilderna är beskurna på något sätt.

















Jag har fått ett paket...

När jag ganska nyligen vaknat och satt och såg på Smallville på TV:n hörde jag att det rasslade i brevinkastet så jag vände mig om och ned damp ett paket adresserat till mig. Mina närbildsfilter hade kommit! Jag blev alldeles till mig och skruvade genast på några av dem och började plåta. Jag har inte fotat mycket än, ni får snart se bilder, men oj vilken skillnad i närgräns! Helt plötsligt kan man vara bara några centimeter från föremålet man vill fota. Det är helt galet. Ska testa mer snart.

Och döm av min förvåning när jag skruvar på ett filter på 28mm-objektivet (pappas gamla) och upptäcker att två filter lossnar när jag ska skruva av det. Det satt alltså redan något slags filter på det objektivet, min gissning är ett UV-filter, som pappa glömt att berätta om och som jag inte upptäckt förräns nu. Detta tål att undersökas. Uppdaterar snart.

[fotoinlägg] - 28mm

Nu när jag kommit hem har jag lite bilder kvar från Värmland att ladda upp så det är möjligt att det droppar in några bilder då och då. Jag ska inte ladda upp alla de nu utan nöjer mig med en av dem samt att jag testade pappas gamla objektiv, som jag skrev om igår, och de bilderna tänkte jag också lägga upp nu. Men först alltså, en bild från Värmland.
Här nedan testade jag vad som skulle kunna liknas vid HDR i dess simplaste stadium. Dvs.att jag märkte att jag hade en överexponerad bild samt en underexponerad dito och i Photoshop lade jag ihop dem och resultatet ser ni nedan. Jag måste säga att det blev rätt bra för att vara första försöket. Eller vad säger ni?



Och över till pappas gamla objektiv, som ni kan läsa mer om under min kamerautrustning.













Den sista bilden bjuder jag på. Det var syrran som ville fota lite och mamma som ville leka assistent. Haha, jag ser helt galen ut.

Tillbaka till dåtiden

Nu blev det väldigt många korta inlägg här men jag tänkte bara berätta att jag precis blivit tvungen att lämna in min älskade mobil på lagning eftersom det blivit något knas med kameraluckan. Så nu är jag fast med min gamla skruttmobil i de 2-3 veckor som det tar att fixa mobilen. Jag som svor dyrt och heligt att aldrig använda Nokia igen efter att skruttmobilen lagt på då den tyckt att jag pratat för länge i telefon, startat om när den ville sova (vilket kunde vara när som helst), låst sig och vägrat reagera på knapptryck osv. Dessutom sprack kameralinsen väldigt tidigt för att strax följas av hela yttre displayen. Som tur var fick jag då en Sony Ericsson i julklapp i år som fungerat fläckfritt och varit perfekt hela tiden - men nu är den alltså på lagning. Jag ber till mobilgudarna att jag ska få tillbaka mobilen snart så jag slipper bli galen. Klart Slut.

Närbildsfilter

Woho! För några timmar sedan klickade jag hem ett set med närbildsfilter från sidan kaffebrus.com. Setet innehåller fyra filter med förstoringsgraderna +1, +2, +4 och +10 som sedan kan skruvas ihop och kombineras och då få upp till +17. Det här är precis vad jag har längtat efter för att kunna fota lite "macro" utan att köpa ett svindyrt macroobjektiv. För er som inte vet vad ett närbildsfilter är så har haaiidi skrivit ett inlägg om det och jämfört hur det blir med och utan filter. Å, jag är så glad och kan bara inte vänta på att de ska levereras hit! :)

Uppdatering: Kamerainfo

Godmorgon. Tänkte bara berätta att jag uppdaterat min kamerainfo och lagt till mitt andra objektiv som jag haft länge men som av någon anledning inte kommit med på kamerainfot. För att komma dit klickar ni bara på bilden med texten "Min kameraväska" till höger.

För övrigt kan man ju nämna att jag är tillbaka i Stockholm nu efter mina tre veckor i Värmland med avstickare till Västkusten två gånger. Det känns väldigt konstigt att säga att jag kommit hem dels för att jag varit borta så länge men också för att jag någonstans känner att vårt hus i Värmland är mitt hem också. Jag kan heller inte säga att det är skönt att vara hemma för än känns det så konstigt men jag lär nog vänja mig snart :) Och vädret är ju lugnt bättre här än i Värmland så man kanske kan arbeta lite på brännan nu, som dött helt under Värmlands regnmoln. Loggar kanske in senare med lite bilder från Värmland men vi får se...

Ny layout

Ta-daa! Som ni kanske ser så har jag ändrat lite i min layout. Det ända jag egentligen har ändrat är det ovanför menyn och ja, ni kanske känner igen bilden. Den här ändringen var helt spontan för jag fick lite inspiration när jag lade upp bilderna tidigare idag så jag trixade runt lite och här har ni resultatet! :)
   Vad tycker ni? Bättre eller sämre?

(Om ni inte ser den så testa att högerklicka på sidan och välja uppdatera)

[fotoinlägg] - the girl in the mirror

Här uppdateras det snabbt men eftersom de förra bilderna inte var så snygga utan mest för att visa kjolen (och jag störde ihjäl mig på lysknappen men orkade inte klona bort den på alla bilderna) så lägger jag nu upp en mer fixad och estetisk bild.


Ny kjol!

Jusste. Jag har ju faktiskt köpt en kjol för ett tag sedan, närmare bestämt när jag var i Göteborg med Emma, på Monki's 50%-rea. Så när jag hade på mig den igår kom jag på att jag såklart borde fotografera den och i brist på kamerahållare såsom mamma eller stativ fick det bli sådana där snygga spegelbilder. Måste bara tillägga att jag fick en känsla av att vara inslängd i en 50-talsfilm med de kläderna.









[fotoinlägg] - Värmlandsögonblick



Min lilla katt Ronja får inte vara ute och leka som Wilma eftersom hon är alldeles för rädd för allting som rör sig, kryper, låter eller finns överhuvudtaget. Så hon sitter och tittar ut genom fönstret istället. Rätt sorgligt egentligen.



Jag och mamma tog en promenad längs Klarälvsbanan som en en lång cykelväg från Hagfors till Karlstad (ca 10mil). Det är så vackert i Värmland så jag nästan gråter ibland.


Ett av våra grannhus kallat Pepparkakshuset av uppenbara anledningar. Det är så häftigt byggt och ser ut att ha blivit plockat från Bayern och fraktat hit - det är verkligen annorlunda. Kuriosa är också att han som bodde där förut hette Hans. Haha.



Vägen som leder fram till vårt hus så småningom. Värsta landet.


Ett extremt förminskat panorama över grannhuset (höger) och en liten del av vårt hus.



Vi har köpt 7 filmer under tiden vi har varit här uppe eftersom vi märkte att det var billigare att köpa än hyra film. Någon som inser att det varit en galet regning sommar?


Avslutar med en webcam bild på min älskade mamma och mig. <3

Dagens recept: Hallonpaj

Jag tog mig friheten att baka lite hallonpaj här om dagen och jag tänkte dela receptet med er :) Jag fick det från recept.nu kan ju också tilläggas.

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
125 g smör
1 ägg
2 msk vatten

Fyllning:
Ungefär en halvliter djupfrysta eller färska hallon
2 tsk florsocker


Om du bara har frysta bär så ta bara ut dem ur frysen men om du väljer färska så gör då som jag gjorde. Gå ut i trädgården och plocka de mogna bären. Jag lade dem bara i ett litermått som jag fyllde nästan hela vägen upp. Väl inne får du gå igenom dem och ta bort eventuella insekter. När det är klart så skölj av bären.


Sen är det dags att göra pajdegen så då blandar du mjölet, sockret, och saltet i en stor skål. Ovanpå det skär du ned smöret i bitar innan du tillsätter ägget och vattnet. Sedan är det bara att blanda och knåda och blanda och knåda tills degen har gått ihop.


Efteråt ska degen egentligen vila i kylskåp i en timme men jag orkade inte vänta längre än 20 min och det fungerade också bra. I vilket fall så har du saker att göra medan degen ligger på kylning.


Sätt på ugnen och vrid upp den till 200°, under- och över värme (det vanliga). Lägg ned hallonen (frysta eller sköljda) i en kastrull och strö över florsockret (jag gjorde med vanligt socker och det blev rätt syrligt så florsocker är nog att föredra). Låt det koka på medelhög värme och rör hela tiden så att det inte bränner fast. När det är klart är det som en sås.


Då är det dags att ta ut degen ur kylen och trycka ut den i en ganska stor form. Nagga botten med en gaffel och förgrädda sedan pajdegen i ugnen i ungefär 10 min innan du häller i hallonen och låter resten grädda i 30 min till. Kan tyckas mycket men det blir alldeles perfekt gräddat och lagom krispigt i kanten efter den tiden.


Klart! När du tar ut den kan hallonen verka lite rinniga men kakan sätter sig efter ett tag. Servera den med lite vaniljglass, grädde eller vaniljvisp och det blir en utmärkt efterrätt såhär i sommartid.

[fotoinlägg] - Mix











Ovan är lite blandade bilder från Värmland och Västkusten. Den första har ni sett förut men jag ville testa att redigera om den på ett lite annorlunda sätt och där är resultatet. De andra är nya som jag tog i trädgården då jag tog de andra trädgårdsbilderna jag lade upp förut.
   Som ni kanske ser har jag också fixat ett nytt copyrightmärke. Jag orkar inte alltid lägga in det/känner inte alltid att det behövs/osv. men som alla förstår har jag fortfarande copyright på mina bilder - oavsett märke eller inte.


[fotoinlägg] - Liseberg

Och nu har jag lite tid över igen, mellan allt slappande och faktiskt springande idag, så jag laddar upp bilderna från Liseberg som familjen var på i måndags.




Ja, det regnade då och då för att emellan skurarna spricka upp och vara riktigt fint. Så när man ändå behövde skydda sig mot regnet - varför inte använda en stilig och praktisk poncho? Ja, finns väl många anledningar till varför man inte bör använda det som att det ex. inte alls är stiligt utan extremt fult men dagen till ära lämnade jag alla sådana tankar hemma. Ibland behöver man vara ful och praktisk! Speciellt när man ska åka Flumeride :)





Syster köpte ett par rosa kaninöron som hon tyckte var jättefina. Jag tycker hon är jättesöt även utan men... Det blev fina bilder



Far och Mor tog en bärs i väntan på att vi skulle åka klart men tyvärr kom mamma inte med på bild eftersom hon var bakom kameran den här gången.







[fotoinlägg] - Macro från Värmland

Hej, nu har jag kommit hem från min Göteborgsresa och har kameran full av bilder därifrån som ska upp lite senare eftersom jag har andra bilder som ska upp nu. Först ville jag bara säga att jag har kommit underfund med att jag nog inte ska döpa min fotoinlägg till bara "[fotoinlägg]" eftersom det knappast blir särskilt informativt för er som följer min blogg (hur många det nu kan vara) med en RSS-läsare. Därmed har jag bestämt mig för att allt som oftast lägga till en liten kort beskrivning efteråt så ni förstår vad det handlar om. Jag tror det är bättre - men vad tycker ni?

I vilket fall så kommer här lite bilder jag fotat under tiden här i Värmland och det blev mest macro/close-up-bilder eftersom jag känner att det är väldigt kul att fota på det sättet. Dock har jag ju inget macroobjektiv, eftersom jag inte har några tusen som ligger och skräpar hemma, så jag har bara använt kitobjektivet, dvs. det jag alltid använder. Det jag har funderat över är ändå att skaffa närbildsfilter eftersom det känns som en väldigt smart och billig investering som samtidigt ger ett effektivt resultat. Här finns det ett bra set med filter och här beskriver Emelie Ohlsson hur de och andra smarta tillbehör fungerar. Hon berättar i inlägget även om en reflexskärm jag fundreat på att skaffa men jag får nog vänta lite med det pga. pengabrist.
   Nog - här kommer bilderna;

























Om harmoniska regnmoln över Sverige





Två gamla bilder från Stockholm. De får representera att det regnar över Värmland igen. Jag antar att det borde störa mig att min semester störs utav regnfyllda skyar och jag tvingas sitta inne i stugan. Men det gör det inte. Det är märkligt men jag antar att jag bara har förlikat mig med vetskapen av att svensk sommar inte alltid innehåller solsken och strandbesök. På något sätt känns det harmoniskt och fridfullt att sitta inne och titta ut mot skogen och se regndropparna falla. Det är... skönt. Gud, vem har jag blivit? I vilket fall så åker jag till Göteborg imorgon, igen, för att gå på Liseberg och sova på hotell en natt. Det ska bli kul men på något sätt vill jag inte lämna Värmland än för jag trivs här så bra. Fast vi kommer ju tillbaka igen på tisdag så jag bör väl inte sörja alltför mycket. Nej, nu ska jag sätta mig på trappen och lyssna på regnet. Vi ses.

[fotoinlägg] - Västkusten

Och nu; bilder från Västkusten
































[fotoinlägg] - Värmland (2)

Här kommer lite blandade ögonblick från Värmland innan mina västkustbilder dyker upp;



Det regnar fortfarande ibland



Stackars katter får försöka klämma ned sig mellan alla märkliga saker som tillfälligt ligger framme för att försöka få lite sömn. Som om de inte sov tillräckligt!



Jag byggde ihop en IKEA-lampa till matsalen och är fortfarande förundrad över 1) att jag lyckades och 2) att man kan hitta på så märkliga konstruktioner



En dag regnade det värre än jag någonsin varit med om. Det gjorde ont att vara ute då det regnade så hårt men som tapper fotograf (ha!) satte jag på mig gummistövlarna och gav mig ut ändå



Det var lite svårt att få någon bra bild på regnet men här kan man nästan se hur våran överblommade rhododendron dränks av det



Efter lite fixande och två besök till IKEA börjar det arta sig och den lilla del av köket och matsalen som skymtar i bakgrunden börjar se bättre ut. Men det är ännu långt kvar tills allting blir klart. Mycket långt.



En kväll spelade familjen lite TP från -94. Mycket intressant att svara på frågor om var olika skolor i Sverige ligger. Borde man verkligen kunna sådant?



Min kära mor. Måste säga att jag ser en liten likhet emellan oss på den här bilden.

Om Västkusten

Hej! Nu är jag tillbaka från Västkusten där jag var med Emma men också träffade Ida. Jag tror inte mitt inlägg som berättade om att jag skulle åka dit ville fungera men nu är jag iaf tillbaka. I Värmland. Jag har fotat en massa så jag ska lägga upp bilder så snart som möjligt. :)

Om Tim Burton's "Alice in Wonderland"

Tar en liten paus i allt regn för att berätta någonting som händer den 12 mars 2010, på min käre vän Felicias nittonårsdag. Då kommer nämligen "Alice in Wonderland" att komma ut på bio i en version gjord av allas våran Tim Burton. Burton som tidigare producerat "Charlie and the Chocolate Factory", "Sweeny Todd" och "The Corpse Bride" bara för att nämna några. Filmer som är helt magiska och som jag personligen verkligen har tyckt om. Så nu är det alltså dags för lilla Alice att återigen hoppa ned i kaninhålet och se vart det tar henne när Burton rycker i trådarna. I rollerna kommer vi ex. att hitta kära Johnny Depp (som var med i både "CaCF" och "ST") som hattmakaren, Helena Bonham Carter ("ST") som röda drottningen och Anne Hathaway (från bl.a. "En Prinsessas Dagbok") som den vita drottningen.
   Det ska bli mycket spännande att se hur allting artar sig och jag säger bara en sak - jag ser fram emot den 12 mars!


[fotoinlägg] - Värmland

Fler blandade bilder från Värmland;









[fotoinlägg] - Studsmatta

Vi fick faktiskt lite sol på oss igår trots allt morgonregn så mina föräldrar åkte och köpte oss en studsmatta



Min syster blev superwoman



Min bror... något annat...



Jag hoppade också...



Ja, till och med bästefar tog några skutt



Fast mamma trivdes bäst med att bara se på. Tänk vad mycket glädje man kan få utav en studsmatta i eftermiddagssol.

Om att det regnar igen

Jag är dålig på att skriva här men jag skyller på att de Värmländska skogarna har förtrollat min hjärna och fyllt den med potatisplantor och sommarblomster. Jag har nu varit här uppe i ett par dagar och det har regnat väldigt mycket. Ett tag funderade jag över om det gamla huset skulle glida iväg nedför kullen, mot Klarälven och bli en husbåt (som jag alltid velat bo i. Tänk att bara kunna lämna när man tröttnat och åka till en annan hamn och kalla det sitt hem istället). Men det hände aldrig. Antar att huset är mycket starkare än man kan tro.

Vi har rensat väldigt mycket och åkt med stora lass ned till tippen för att kasta. Utrensningen påminner mig om den i Grimmaldiplan 12 (Familjen Blacks hus) i femte Harry Potter-boken. Men det beror nog mest på att jag har läst både sexan och sjuan på fem dagar och liksom ser Harry Potter i lite allt möjligt. Men det börjar arta sig. Vi var på IKEA i Karlstad igår och handlade massor av gardiner och handdukar och krukor och allt möjligt som vi nu dekorerat med och faktiskt; det börjar arta sig. Men än är det långt kvar och egentligen skulle vi behöva måla om en massa men sånt orkar man ju inte göra nu så vi inreder och kastar och låtsas som om det regnar. Vilket det gör. Igen.



Bilden ovan är från trädgårdens rosenbuske


[videoinlägg]

Många uppdateringar idag men nu ville jag bara testa min mobilkameras videofunktion lite så här får ni ett kort klipp på min katt Ronja utan något större innehåll eller tankeverksamhet bakom. Akompanjerat av lite musik från filmen "Amelie från Montmartre"




Snart åker vi till Värmland, i morgon bitti, och då vet jag inte hur det kommer bli med uppdateringarna. Antagligen blir det väldigt få hädan efter tills dess jag kommer hem igen. Men ni kan alltid hålla uppkik. Jag kan överraska migsjälv ibland.

[fotoinlägg] - Mobilbilder (2)

Det var länge sedan jag laddade över bilder från mobilen så här kommer blandade bilder från de senaste veckorna :)



Jag minns ärligt talat inte när den här bilden togs på Milla. Men söt är den :)



Far och bror precis när den senare fått sin moped



Jag och Ida spelade "Monopol - Världens Underverk" hemma hos Emma en sommarkväll. Var det skolavslutningen? Mycket möjligt!



Jag tog en jättesnygg "hejjagärenfjortissomfotarminoutfitispegeln"-bild på min rumpa då jag skulle köpa ett par jeansshorts från Zara. Snygga var de i vilket fall. Även om de gått ut sig av mycket användning nu.



Det här vädret tycker vi om :)



Nu i veckan var jag, Ida och Fia hemma hos Sara och badade och myste. Här är Ida på väg att hoppa i poolen



Från samma dag. Typ världens roligaste bild. Fia gör bomben och Sara blir nedstänkt :P



Saras hund och jag fällde kommentaren "Han ser ut som en säl... Som äter... En melon!"



På väg att käka mat på Esters pizzeria i Mörby i torsdags. Lite färg har jag faktiskt fått! Bränt mig på ryggen också... :/



Och där har vi självaste Ester som får avsluta denna bilduppladdning.

[fotoinlägg] - Drömlandet



Lyckades hitta en jättegammal, jättesuddig bild på "Värmland". Den är tagen från ängen vid ena sidan av huset. Man ser egentligen inte så mycket men man ser grönskan och det röda huset. Minnen från min barndom.

Om nyklippt gräs och syrénbersåer



Bilden ovan är ytterligare en från tågluffen. Denna är tagen på ett torg i Prag nära den tidigare omnämnda astronomiklockan.

Idag har jag bokat mina tågbiljetter så att jag från mitt landställe i Värmland, som jag åker till imorrn, gör en avstickare efter en vecka och besöker Emma på Västkusten för att sedan komma tillbaka till Värmland. Det var faktiskt otroligt bra priser. Tur och retur med en tågresa och en bussresa - 350kr. Inte dåligt!

Men appropå Värmland. Det ska bli så skönt att återse det huset eftersom det var ett tag sedan jag var där, förra påsken. Jag längtar efter att få gå omkring i trädgården bland alla fruktträd. Jag längtar efter att få sova i de stora sängarna i det gamla huset. Jag längtar efter doften av nyklippt gräs och efter doften av syrénbersån på framsidan. Efter den oändliga skogen på baksidan och efter grusvägarna. Det ska bli underbart och förhoppningsvis får vi saker gjort med huset också. Vi måste måla om nästan alla rummen (vi köpte huset av min gudfar förra året och huset har haft samma inredning sen 70-talet) och köpa nya möbler. Men det ska bli skönt att fixa i ordning huset som jag varit i sen jag bara var några månader och som (tidigare sagt) alltid sett likadant ut. Det är på något sätt min fristad och det ska bli skönt att återse den. Förhoppningsvis kommer jag att träffa vår granne Moa som det också var länge sen jag såg. Kära Värmland, snart kommer jag :)

För övrigt kanske jag har internet där men annars har jag ju en sådan där mobiltelefon ifall någon vill mig något. Annars - ha en trevlig sommar och vi ses i slutet av juli!

Om biobokning i GBG



Fast när man inte äter banan kan man ju alltid boka biobiljetter till Harry Potter-premiären i Göteborg. En till mig och en till Emma. Blir lite matiné men det är ju alltid trevligt :)

Om trummslag och riskorn

I morse gick jag upp tidigt. Kände mig pepp. Kollade temperaturen, härliga 24 grader (och inte stekande 33 som den tenderat att stå på ett tag). Drack lite närande multivitaminjuice. Startade datorn och mätte upp en ny löparsträcka på Eniro. Allt var perfekt. Lite mer moln än vanligt och lite mindre stekande sol. Då, plötsligt, hör jag det. Stora trummrytmer som slår över husen. Högre för varje gång. Plötsligt ett ljussken och nu låter det som riskorn i ett rör utanför fönstret. Åskan går värre än någonsin tidigare i år och regnet vräker ned. Modfällt lägger jag mina löparplaner på hyllan för idag. Kanske imorrn. Nu ska jag äta en banan och läsa lite. Vad kan man annars göra?

[fotoinlägg] - Om bilder från tågluffen - Del 1

Oj, vad jag uppdaterar. Men idag har jag ju inte gjort så speciellt mycket alls; typ läst lite och... Ja, läst lite. Men jag har också tagit fram några bilder från tågluffen som jag gillade men jag har ännu inte fått de 300 första bilderna jag tog, från Arvid, så dessa är från Prag och framåt. Tänkte - varför inte lägga upp dem nu när jag ändå inte gör något bättre? Så här kommer några tågluffsögonblick. Och - oroa er inte för jag kommer ladda upp massor fler på Facebook sedan :)



Det här är ett panorama över den berömda, och extremt överskattade, astronomiklockan i Prag. Alla turister väntar vid varje klockslag för att få fotografera detta under. Klockan ringer och en liten träfigur föreställandes en ängel rör sig lite. Klick. Klart. Mat. Skitkonstigt men klockan i sig är ju fin att titta på.



Vi var några stycken som stannade kvar vid Pragborgen och plötsligt ser jag en liten portal i en stenmur. Vi kliver igenom och hamnar i en tystnad i en gömd skog. Det kändes som om man var i "Sagan om ringen" med all grönska och tystnad då man nyss var i oväsen och stad. Vi gick länge och det var bara mer grönska, tunnlar och små ängar. Helt magiskt.



Jag, Milla och Lisa var på en gatumarknad i Prag och köpte billiga jordgubbar och provsmakade tjeckisk choklad





Våran sovkupé på det sovjetiska nattåget till Budapest. 3 sängar på max. 12 kubikmeter. Under natten blandade jag ihop min hudkrämmed balsam och fick hela ansiktet fullt, vi åt massor av choklad och jordgubbar och blev blev blåsta på 60 euro (krävde först 180) av en korrupt vakt. Vad kan inte hända när man åker igenom Slovakien?



Tågstationen i Budapest. Kort och gott.



Jag, Milla och Emil gick runt i Budapest och var trötta på allt vad shopping hette då vi såg en liten tekanna på väggen, gick igenom en gång och in på en bakgård bara för att hitta världens mysigaste lilla tehus där man satt på kuddar på golvet i små vrår och fick, inte menyer utan, böcker där man kunde läsa om alla teer innan man beställde. Mitt te räckte till 8 koppar (fick en jättesöt tekanna) och jag köpte en supergod äppelkaka med valnötter. Tre timmar, åtta koppar, en kaka, 38 svenska kronor fattigare och en tupplur (Emil sov i en halvtimme) senare var man nästan lycklig ända in i själen. Hit ska jag tillbaka om det så är det sista jag gör. Förövrigt så är bilden på den lilla plingan man ringde i då man ville beställa något.



En regning dag på slottet i Budapest. Regning men vacker.



Regning men lycklig.



Bästa egenlagade middagen stod jag och Emils mackor för. Iaf om du frågar mig. Lungt bättre än grabbarnas nachotallrikar eller all denna, förbannade yogurt. Ingen mer yogurt för mig!



Sista av bilderna jag än så länge valt. Vårat lyxrum i Budapest. Vi hade sköna sängar (okej, att ha fjädrarna i madrassen i ryggen hela tiden kanske inte var superskönt men lungt bättre än de malätna, dubbelvikta filtarna de kallade madrasser i Krakow), stora kuddar, egen dusch (med varmvatten och duschmunstycke!) och egen toalett. Här bodde vi bra och här stökade vi ned. Men sånt får man tåla. Det var allt för nu. Hoppas ni ser lite av känslan jag försöker visa er. Känslan av frihet, av hopp och av främmande länder. Känslan av tågluff.

Om mitt uppehåll

Som jag tidigare sa så kraschade min dator och min lust att fotografera var totalt bortblåst. Men, eftersom jag uppenbarligen är lite teknisk så, jag lyckades skruva ut min hårddisk, rädda allting, omformatera hela datorn för att sedan skruva tillbaka hårddisken igen och föra över alla filerna. Så nu fungerar min dator och allting, utom några program, finns på datorn. Det var svettigt men jag är så stolt över mig själv :)

Men för en liten snabb update på vad som hänt sedan jag kom hem från tågluffen;
   Torsdag: Uppackning och på kvällen träffade jag Fia, Petra, Danni, Milla, Ida, Sara och David vid Långsjön och myste och käkade lite efterrätt
   Fredag: På dagen badade jag i Långsjön med Emil, Jonas, Fia, Danni, Petra och Milla. På kvällen gick jag på bio med alla Abrashgrabbar plus Ida och Sara och såg "Transformers; Rise of the Fallen" som var över förväntan men kanske inte superbra och framförallt väldigt lång. Slutade inte förrän vid 00:00.
   Lördag: Var hemma och solade samt hade familje-musik-kväll med LP-skivor och godis.
   Söndag: På dagen fixade jag med min dator och på kvällen var jag hos Milla med Isak och såg på Twilight samt åt chokladdoppad frukt :)
   Måndag: Jag badade i Saras pool med Fia och Ida och åt vattenmelon och vindruvor tills jag höll på att spricka. Lite senare färgade jag Fellis hår, såg på en halv Harry Potter-film (den femte), cyklade upp och bytte den, eftersom den hackade så mycket att det inte gick att se på den, och cyklade sedan tillbaka och såg klart den
   Tisdag: Badade med Milla och hennes mor plus en familjevän och hans dotter, picknickade i hennes trädgård med glass och varma jordgubbar samt käkade middag där och sedan drog vi till Långsjön med Ida, Fia och Lisa för att bada och grilla godis - men det blev inte av och vi begav oss till Fia för att spela lite sällskapsspel och äta ogrillat godis.

En hel del har jag gjort fast egentligen kanske inte så mycket. Mysigt har det varit i varje fall och det är väl det som räknas :). Och så snart Arvid skickar mig bilderna som jag har på hans dator (massor från tågluffen som jag trodde jag hade på mitt USB-minne men sen kraschade det också - vad är det här?! - så han har min backup) så kan jag börja ladda upp mina bilder från den underbara tågluffen som jag inte kommer att glömma på väldigt, väldigt länge.

Det var min lilla update och förhoppningsvid får ni snart se bilder. På lördag drar jag dock till mitt kära Värmland så  vi får se hur det blir med internet under den tiden. Men så länge :) Puss på er <3<3

RSS 2.0