El apartamento!!!

Igår hade jag, Ida och Kelly finaste avskedsölen med alla vänner på O'learys i Gamla Stan. Det var lite sorgligt såklart men mest roligt att så himla många kom och ville hänga med oss. Gud, vad fina vänner man har! Jag blir ju alldeles rörd! Att folk man heller inte sett på några månader dyker upp för att säga hej och hejdå igen är helt underbart. Och det känns bra, om det inte har spelat någon roll att vi inte setts på ett tag nu så kommer vi ju snart tillbaka från Spanien och kan hänga igen! Jag vet inte vad jag ska säga men det var bara helt perfekt fantastiskt trevligt. Ni är bäst och vi kommer sakna er så gaaaaaalet mycket!

När jag ändå är igång så tänkte jag, äntligen, visa lite bilder på lägenheten vi kommer att bo i Barcelona. Den ligger som sagt tidigare i gotiska kvarteren (Barrio Gótico) ca 200 m från vår skola. Eftersom det är en fyra så har vi alla var sitt sovrum vilket känns väldigt skönt för någon gång ibland vill man kanske vara lite ifred... Äsch, vem försöker jag lura jag kommer ju sitta i TV-soffan jämt! Jaja, lägenheten har drygt 3,5 m i takhöjd och är renoverad 2006 enligt svensk standard. Så, ja vad mer kan man önska? Det får vi kanske se när vi kommer dit och det bor en råtta i vasken eller något åt det hållet. Nog pratat här kommer bilderna.


Psst... Som ni kanske sett så kommer Barcelonaresan hädan efter att få en egen kategori kallad "Barcelona VT11". Kände att det var smidigast så!

Orden som försvann

Jag saknar att skriva. Jag menar verkligen skriva. Tömma ut min själ på en bit papper och inte bry mig om att klockan tickar iväg, tickar bort natten och tickar fram morgonen. Jag skrev så himla mycket förut. När jag läste litterär gestaltning levde jag för att skriva. Flera timmar om dagen spenderades med min fantasi, målandes sommardoftande ängar, iskalla månskärvor och brutna nagelband. Det var så förlösande att bli av med allt i mitt huvud och bara koncentrera mig på något som inte finns i den fysiska världen, någonting jag skapat själv. Mitt eget universum. Jag skrev ju en del under NANOWRIMO i höstas men det var inte samma sak, blev mer forcerat, konstruerat, metalliskt. Jag menar att jag vill skriva för mig själv, för att jag vill, inte för ett större syfte. Få ned små korn av liv inuti cellerna under min hud. Så jag ska försöka börja skriva igen. Det kanske blir ett ord en dag, en rad en annan och en vacker dag kanske jag sitter där med mitt block och skriver berättelser folk vill flytta in och köpa sekelskiftesvilla och laga tomatsoppa och bygga hem i. Men jag det skulle inte vara för dem. Det skulle inte vara för någon annan än mig själv. Men då skulle jag vara lycklig.

Galaxer i skit

Haha, jag vet inte om ni vet det men jag är enormt fascinerad av rymden och allt som har med rymden att göra. Stjärnor, galaxer, svarta hål. Allt! Jag har faktiskt funderat på att läsa en universitetskurs i astronomi men vi får se om jag kan få in det i mitt program. I alla fall, ni kan ju inse lyckan när jag hittade tumblrn galaxiesinshit. Det är ju fantastiskt! Så jag blev så inspirerad att jag försökte mig på lite egna galaxer i saker och ja, resultatet återfinns nedan. Det är inte värsta genomtänkta grejen det var mer så att jag ville pröva för att se hur det blev. Kanske kommer någon till inom kort som då är lite mer genomarbetad och tillsnyggad :)


Mosquito

Om någon någonsin frågar sig varför alla födda typ 85-95 är lite konstiga så beror det antagligen på att vi kollade på überpsykadeliska barnprogram när vi var små. Förutom alla Cartoon Network-serier där alla karaktärer skriker sig hesa och vars ögon hoppar ur skallen var tredje sekund så visade även SVT en del knasiga serier. Mina personliga favoriter var Tomas Gyllings Mosquito och Hundra kilo godis. De hade ju verkligen allt: 3D-bakgrunder, berg- och dalbanor, GODIS. Jag älskade det. Men så här i efterhand verkar det ju lite... tja, hyper.Notera speciellt 0:49-1:11. Vad sjutton var det?!

Twitter

Tänkte bara säga att om ni har missat det så finns det nu under min miniblogg (skum, rörlig, webcambild på mig) mina senaste twitteruppdateringar och länk till min twittersida. Enjoy.

Om mina katter vore människor (Favoriter ur gamla bloggen)

Hittade av någon anledning min gamla blogg, dvs den jag hade innan jag bytte till blogg.se och skapade den här bloggen. Där hade jag söndagen den 26 oktober 2008 kl. 16:26 publicerat det här inlägget. Tyckte det var lite kul så jag slänger upp det här :)

Om mina katter vore människor

Läste nyss ett jättegulligt inlägg om hur ens husdjur skulle vara som människor. Jag blev superinspirerad så nu kommer ni att få lära känna mina katter/människor; Ronja och Wilma.

Möt Ronja. Ronja är livsnjutaren som inte kliver upp ur sängen i onödan. Hon börjar närma sig 40-strecket men lever som om hela livet fortfarande vore framför henne, som om hon bara kan slappa lite till och sedan ta tag i saker och ting. Hon latröker ibland på betongbalkongen i förorten, inbillar sig att träningen hon får då hon bakar räcker och hon har trådlösa telefoner överallt i lägenheten (bara för att slippa gå upp och svara). Hon är den eviga ungdomen som man ser varit mycket vacker förr i tiden. Dock har skönheten förfallit med att kilorna ökat och inte kan hon förlita sig på sin hjärna heller (exempelvis hon har aldrig förstått sig på det där med mobilalarm på mornarna utan snarare förlitat sig på att solen ska väcka henne - trots att hennes sovrum ligger mot norr). Hon försökte göra högskoleprovet en gång men insåg snart att hennes framtid kanske inte låg i akademiska studier trots allt. Hon tog då jobbet i kassan på Ica Kvantum något år men tröttnade snart på den slitsamma livsstilen. Turligt nog ärvde hon lite pengar då hennes gammelfaster dog och har därmed kunnat leva det slappa livet hon alltid önskat. Hon är rädd för att bli ensam och har därmed alltid på radion så att det känns som om någon hela tiden är hemma. I relationer är hon mysaren. Den som gärna kryper upp i soffan tillsammans med sin partner och dricker varm choklad. Tyvärr har inte partnen infunnit sig ännu men hon har fortfarande hopp. Varför skulle någon säga nej till hennes skönhet? Så hon fortsätter att se på film ensam, köpa latte och Camel-cigg ensam och drömma sig bort - ensam. Men hon är inte olycklig. Hon vet ju att framtiden bara är satt på pause tills hon trycker på play igen. Det tragiska är att hon för länge sedan glömt bort hur hennes DVD fungerar och kan därmed inte trycka på någon knapp allas. Men hon misströstar inte snart kommer någon för att hjälpa henne att ta tag i livet.


Möt Wilma. Wilma är den ambitiösa som alltid blickat framåt och siktat mot stjärnorna. Hon var bäst i klassen i alla ämnen, den som råpluggade på rasterna och som alltid satt längst fram i klassrummet på samhällslektionerna. Efter gymnasiet hoppade hon direkt på Handelshögskolan och satsade stenhårt för att få höga betyg för hon visste att det var nu det gällde - ville hon bli någon skulle det avgöras här. Hon lyckades bra och kom ut på andra sidan med ett chefsjobb på Nordeabanken. Och hon är verkligen chefen personifierad. Bestämd men vänlig. Hård men trygg. Mot dem som jobbar bra är hon snäll som en kattunge men mot de som slappar och slöar förvandlas hon till en tiger som inte drar sig för att bita till om det krävs. Hon har aldrig haft någon skönhet att förlita sig på så om hon velat ha en relation hade hon varit tvungen att visa sin insida - något hon aldrig skulle göra. Hon är livrädd för att bli sårad och murarna runt hennes hjärta är högre än Himalaya. På kvällarna sitter hon uppe sent och tittar på svart/vita, romantiska filmer från 40-talet och drömmer sig bort. Hon har inte tid med egna relationer men har en enorm modersinstinkt; så fort hon ser ett litet barn så ringer den biologiska klockan och hon bara måste ge denne en glass eller kanske en tia. En tår rinner då och då nedför hennes kind i ensamheten men hon torkar den snabbt och sätter på sig masken igen. Ingen ska se henne svag, hon ska ju vara den starka bossen. Och vem kan lita på en chef som gråter som ett barn ibland?

Jag älskar såklart båda lika mycket. Deras olika personligheter kompletterar varandra och jag kan knappt tänka mig den ena utan den andra. Hur skulle era husdjur vara? Som er kanske..?

Dålig uppdatering fast med giltig anledning?

Hej, nu är jag inne i en sån himla dålig uppdateringsfas men det är så mycket jag håller på och fixar med inför Barcelona. Försöker få tag på intyg från universitetet, fixar uthyrning av studentrummet, letar upp all studielitteratur, bokar flygbiljetter osv. osv. osv. i all oändlighet. Men jag har massor av bilder från julen (som känns märkligt avlägsen nu) att visa och annat fram tills. Tja, idag antar jag. Men om ni vill få uppdateringar kan ni alltid gå in på min tumblr för den uppdateras flertalet gånger om dagen med massor av fina/roliga/konstiga/fantastiska bilder och citat. Klicka er in nu på en gång vettja! Här!(bildexempel från dagens skörd av tumblr-bilder. är det inte det sötaste någonsin?!)

Gårdagens spaning

När jag, Rebecka och Sara såg på Glee igår så insåg jag att Blaine just i den här scenen måste ha fått instruktioner att se på "Stolthet och Fördom" för...... han har ju precis samma uttryck och blick som Mr. Darcy!!! ÄLSKAAAAA!!!(fast han är ju inte lika snygg såklart, fast det är ju omöjligt å andra sidan... men a for effort!)

Pluggdag... Som i "PANIKLÄS! Uppsala snart... GAH! GAH!"

Idag är näst sista pluggdagen inför tentan på fredag. Så vid det här laget borde jag kunna det mesta. Eh, det kan jag inte. Så då borde jag ju sitta och plugga som en galning just nu. Eh, det gör jag inte. Panik. Men jag har tagit lite fina foton med pappa iPhone i alla fall!
Lycka är...

... att vakna på morgonen, sätta sig och plugga lite eftersom man är så stressad men sen strunta i det för ett tag för att Skypea med sina fina vänner som flyttade till Frankrike igår. Saknar er redan. ♥


Instagram

Jag lånade pappas iPhone lite igår och testfotade med appen "Instagram" som skapar gammeldags foton. Den är ju helt fantastisk!!! Kan jag snälla, snälla, snälla få en iPhone så jag kan få använda den mer? Inte? Nåja, en annan gång...
Årsgenomgång: 2010

Precis som förra året tänkte jag göra en liten årssammanfattning över lite utvalda händelser från mitt 2010. Cred till den som orkar läsa! :)

JanuariHade nyårsfest hemma hos mig med gymnasieklassen • Fotade mycket med pappas gamla objektiv • Fick tavlor målade av mig från en konstnär i USA • Tryckte en bok med mina bilder • Fikade på älskade String • Tvingade min syster att ställa upp på tusentals bilder • Långbroparken var som Narnia

FebruariÅkte skidor med skolan i Romme • Förberedde massor inför baskernas invasion • Baskerna invaderade • Det var snökaos i Stockholm och tunnelbanan gick inte på tre dagar (samtidigt som baskerna var här) • Firade min systers födelsedag med hennes favoritmiddag - McD

MarsFirade min 19årsdag med överraskningstårta • Åkte till mitt landställe i Värmland med brudarna och spelade TV-spel och drack folköl och hoppade i den meterhöga snön • Åkte till Bilbao med spanskagruppen och fick uppleva Baskiens magi och åt massor av tortillabaguetter och hade det fantastiskt

AprilHade finmiddag hos Fia • Gick på galet många skivor med ännu fler teman och klädde ut mig som aldrig förr • Min bror och mina kompisars band spelade samtidigt på Lava • Hade mösspåtagning och började känna att snart var nog gymnasiet slut trots allt

MajVi hade vår omtalade språkarskiva med tema USA och jag var Roxy Hart från Chicago (musikalen) • Hade reunionmiddag med spanskagruppen hos Lovisa • Pluggade som en dåre (fast det gjorde jag ju hela året, jag bara nämnde det först nu eftersom nu drog allting ihop sig)

Juni
Gick på folks studentmottagningar • TOG STUDENTEN!!!!!! • Åkte nästan omgående efter studenten ut på en bussluff i Europa med mina närmaste vänner och gjorde Berlin, Amsterdam och Paris osäkert under två veckor - det var Den Bästa Luff och helt otroligt fantastiskt underbart, så att säga

JuliFotade en hel del sommarblommor bara för att de är så himla fina • Var på mitt landställe i Värmland under tre veckor och fick äntligen ett eget rum där som jag inredde med loppis- och vindsfynd • Fick finbesök av Ida och tog henne på en cykeltur runt Munkfors • Åkte på EMMABODA!!!!! och levde festivalliv

AugustiHade grillning hos Lisa med gamla scoutgänget • Var på två helfina kräftskivor • Kom in på Språkvetarlinjen och FLYTTADE TILL UPPSALA • Inredde studentrummet med pengar jag inte hade • Började universitetet

SeptemberLevde universitetslivet fullt ut • Lärde känna fantastiska människor • Gick på Reccegasque • Blev förälskad i Uppsala • Fick besök av Stockholmsbrudarna och festade nationsstyle • Åkte till Saras landställe och hade en plugghelg inför första tentan

OktoberFann lyckan i att bada skållhett bubbelbad • Hade True Blood-kväll hos Sara och drack Bloody Marys • Hade drinkkväll hemma hos mig och gjorde de mest fantastiska drinkarna • Upptäckte att Engelskaparkens allé blev jättevacker i höströda löv

NovemberÄlskade "Allt ljus på Uppsala" och tyckte allt var lite magiskt • Hade pancakes- and Gleenight hos mig • Vann en grädde på FUB-lotteriet och gjorde fudge på den • Vandrade runt på gamla kyrkogården i snöyran • Gick på nationskonsert och inför julen-fika • Shoppade upp alla mina pengar på IKEA • Åkte till mitt landställe i Värmland med Uppsalabrudarna och pluggade inför tenta nr. 2

DecemberGick på en spökpromenad över kyrkogården med Sara • Tände ljus precis överallt i studentrummet • Drack hejdlöst mycket te • Gick på en fantastisk luciagasque på Snerikes med Rebecka och Sara • Åkte hem för jullovet • Bestämde mig äntligen för att åka till Barcelona i vår (ja, jag har fortfarande ångest över det) • Gick på en hejdundrande nyårsfest hos Måns


Nu är det ju helt sjukt men år 2010 är faktiskt slut. SLUT. Det här var verkligen händelsernas år och mycket var så himla bra även om en hel del också var jobbigt. Att jag förra året skrev att det här året nog skulle bli intressantare (alltså 2010 > 2009) är verkligen sant. Hur mycket har jag inte hunnit med på ett ynka år? Kunde lika gärna ha varit tre år sammanpressade till ett. På ett sätt känns det jättesorgligt att det är slut för det har varit ett himla bra år fast å andra sidan så har det varit väldigt omtumlande så nu ser jag fram mot ett lugnare 2011. Haha, vem försöker jag lura? Jag ska ju til Barca i vår så hur kan det inte bli lika omtumlande som Uppsala? Herregud... Nej, nu ska jag inte tänka på det. Allt kommer bli så himla grymt. 2011, here I come!

RSS 2.0