WinkWink!

Idag har det varit lite släktkalas för mig med tårta och hela rasket. Jag vet, jag fyller ju faktiskt inte år förrän imorgon men då är det måndag och alla jobbar ju då så det fick bli idag. Har tagit lite bilder men orkar inte ens tänka på att ladda upp dem nu när jag redan har så många att redigera. Ni får ta denna så länge. Nu ska jag äta lite godis.


Boklistan.

Hittade den här listan här som i sin tur hittat den här. Tyckte att den rätt klockrent skulle passa mig eftersom jag verkligen är största boknörden.

som läsare är jag; väldigt bred. Jag läser otroligt mycket olika saker, från fantasy till biografier. Men om jag ska bena ut det så läser jag allra helst biografier, eller åtminstone historier med stark verklighetsförankring, om människor i andra länder, tider eller kulturer. De fångar mig för man läser inte bara för att det är trevligt då utan man lär sig verkligen någonting om ex. ett land man knappt visste fanns. Det är så häftigt för det är nästan som om man varit där själv efter att ha läst en sådan bok...

 

som bloggare är jag; däremot ganska enformig. Jag lägger mest upp bilder och skriver emellanåt lite längre inlägg om mina små enfaldiga tankar. Haha, otroligt att någon läser den över huvud taget.

 

senast lästa bok: Hummelhonung av Torgny Lindgren. Vi var tvungna att läsa den i skolan och jag var konstant illamående hela tiden. Den var hemsk. Men innan den läste jag Wuthering Heights av Emily Brontë som var riktigt bra.

 

senast påbörjade bok; Shogun av James Clavell. Den är faktiskt ganska seg måste jag säga men vi får väl se om jag kommer in i den bättre snart.

 

senast köpta bok/böcker; hrm... Jag köper sällan böcker men under julmarknaden i år köpte jag Flyga drake och Tusen Strålande Solar av Khaled Hosseini. De var sjukt bra. Vill läsa om dem nu bara för att jag tänker på dem. Hemska, men sjukt bra.

 

favoritdeckarförfattare; Jag läser inte deckare men den enda jag egentligen fastnat i var en bok av Harlan Coben som heter The Woods. Så jag får väl säga honom. Fast inte ens den var speciellt bra.

 

jag läser allt av; Oj, får vara klyschig och säga Stephenie Meyer. Verkligen tråkigt men väldigt sant. Många andra författare gillar jag och läser mycket av men allt är ett stort ord. Jag antar att om jag får förminska begreppet till "mycket" istället så skulle Hosseini, Rowling, Pullman och ett par till passa in.

 

jag läser helst inte [genre/författare]; Deckare eller Chickflick (Twilight-serien undantaget). Jag finner liksom ingen mening i att läsa böcker som man redan i början vet exakt hur de ska sluta. Eller för deckare; bara handlar om hur det slutar. Jag vill läsa böcker och genom hela känna att det finns en mening med dem. Lite flummigt kanske men så är det i vilket fall.

 

vid hyllan för fackböcker letar jag; Biografier, om det gills, annars böcker om fotografi. Jag älskar att bläddra i gamla fotografiböcker. Eller geografiböcker likaså. Då kan man drömma sig bort till en annan plats och för en stund tro på drömmen.

 

förutom svenska läser jag gärna; på engelska, såklart. Det är för mig i stort sett lika lätt som att läsa på svenska - som för nästan alla svenska tonåringar. Försöker att läsa alla engelska böcker på originalspråket då nyanser i språket alltid försvinner i översättningar, men det är svårt att komma ihåg och ibland är man lat - jag ska bättra mig! Annars har jag läst två romaner på spanska och det gick faktiskt riktigt bra, men det krävs att man har läst boken någon gång innan.

 

högst upp på min bok-önskelista just nu står; Sookie Stackhouse-serien som True Blood är baserad på. Dessutom är jag väldigt pepp på att läsa något av de övriga Brontë-systrarna då jag upptäckt att Romantiken lite är min grej. Utöver det Interview with the Vampire av Anne Rice, vampyrer ligger ju också nära mitt hjärta.

 

när jag går på antikvariat letar jag alltid; Jag går aldrig på antikvariat men jag kan tänka mig att jag skulle leta upp gamla 1800-talsromaner så att jag verkligen kan begrava mig i romantiken. Å, vilken dröm!


Gruppfoto



Os echo de menos...

Para tí, cada noche robaría la luna

Så nu har alla våra kära spanjorer åkt och det var bara alltför sorgligt att säga hejdå till dem. Tro mig, jag är inte den som gråter lätt men gud vad jag grät då. Usch. Dessutom blev allt värre av att min vän spelade en jättefin men galet sorglig baskisk låt som alla stod och sjöng med i. Oj, vad jag kommer att sakna dem. Men jag får inte deppa ihop nu för snart ska vi dit igen och det ska bli så roligt. Dessutom är det lov nu och på måndag fyller jag år och sen ska jag och några vänner till mitt landställe. Jag kunde ju ha det värre. Här kommer i vilket fall låten med både baskisk och spansk text. Så vacker.

Ilargia - Ken Zazpi



Texten i rubriken är en översättning av det som sjungs på baskiska i låten (1:06) betyder ungefär: "För dig skulle jag stjäla månen varje natt". Låten, Ilargia, heter just "måne" om den översätts.

Por favor, ya no.

Jag hade ett litet uppehåll med spanjorerna idag (de skulle shoppa och jag hade lite ledigt i skolan... Well, tog mig lite ledigt i alla fall) vilket betydde att jag åkte hem och satte mig vid datorn. Jag slog på min RSS-läsare: 288 olästa inlägg. Herregud! Det tog en himla lång tid att läsa igenom alla men nu är jag klar. Antar att jag får skylla på min kära spaggis för att jag inte hunnit läsa dem. Snart ska jag iväg på middag med alla i utbytet och ikväll blir det party. Det känns så himla konstigt att de ska åka hem snart. Jag kommer verkligen att sakna dem jättemycket. Usch. Vill inte tänka på det. Den här veckan har gått så himla snabbt. Den har bara flugit förbi. Kan inte fatta att för bara sju dagar sedan kände jag ingen av de här människorna och nu är det som vi känt varandra i evigheter. Å... Men nu måste jag peppa till.

Har förresten typ inte laddat över några bilder och dessutom tagit mycket färre än jag trott men en kan jag åtminstone bjuda på. Den är från andra dagen då vi i smågrupper skulle vandra runt på stan och svara på frågor om Stockholm. Alla höll sitt humör uppe trots att det var bitande kallt och snökaos. Tänk att det var så länge sen...


Todavía

Det är fortfarande galet. Man arbetar 24/7 med att hålla dem glada, mätta (fast det är inget problem för de äter typ ingenting och är aldrig hungriga) och nöjda. Hinner inte säga mer än så. Nu ska jag ta min chans att sovasovasova massor!! Men först; till spanjorerna.


Basker

Hej, det är helt galet just nu. Har inte en chans att uppdatera. Basker överallt. Får ser när jag får chans att röra en dator igen. Nu ska det åkas skridskor. Muxu Bat.

Ya no

...pero pronto.






Timmy, boy



Jag kan hålla på och prisa Tim Burton i timmar men det tänkte jag spara till en annan gång och bara bjuda på denna enda sida från "The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories" som jag hittade här. Mannen är ett geni.

Spanieninvasion!

Det är helt galet men imorgon är det äntligen dags för mig att få hit min spanska utbytesstudent. Det ska bli så kul men just nu är jag lite nervös och har ägnat mig åt att maniskt städa mitt rum. Dessutom är jag lite orolig för det ska visst bli snöstorm under natten och hela dagen imorgon så jag hoppas verkligen att de kan landa för annars blir det minst sagt lite jobbigt. Å jag vill bara att allting ska lösa sig nu!!!

Bilden är förresten från senaste gången jag var i Spanien, 2008. Och förlåt för min mani. Det är lite hyper just nu.


Three of a kind... Eller?



Foto: Therese/Syster

Avslutar dagen med den här bilden på flickorna i familjen Mark dvs. mamma, syster och jag. Nå, är vi lika eller inte? Jag skulle nog hålla på det senare. Nu måste jag dock sova för den här långa dagen har verkligen tagit ut sin rätt. Godnatt.

Sagoträd nr 2

Bara för att jag har galet lite tid över till någonting annat än skola och planering just nu slänger jag upp samma bilder som igår fast annorlunda redigerade. Vilka versioner gillar ni bäst?





Foto: Therese/Syster
Redigering: Jag
Modell: Jag

Sagoträd

Min syster, min mor och jag var i söndags ute på en promenad för att få luft och för att syster skulle få testa sin nya kamera. Då hittade vi detta sagoträd som jag vigt fick klättra in i för att hon skulle hinna knäppa några kort innan vi skulle vidare igen. Måste säga att det var ett väldigt häftigt motiv som jag lätt kommer att återvända till när det är lite bättre väder. Tänk vad naturen kan skapa!





Foto: Therese/Syster
Redigering: Jag
Modell: Jag

Stress



Väldigt chill eftermiddag men för det lär jag ju få sota senare ikväll. När jag och Kells var på väg hem från skolan kom vi på att det ju var Fettisdagen (Fet-tisdag eller Fettis-dag, förresten?) så vi köpte varsin semla och en ask med géléhjärtan (som är bådas favoritgodis) och slog oss ned för att se en timme av "That 70's Show". Helt sjukt najs var det att bara varva ned. Men nu känner jag mig fett onyttig och funderar på att köra ett cykelpass efter middagen trots att jag har lite ont i halsen. Får se hur jag gör. Dessutom måste jag verkligen ta tag i pluggandet eftersom min utbytesstudent kommer på fredag. Gud, hur ska jag hinna med allting?! Förlåt, gissar att intresseklubben sprängs nu men jag behövde få det ur mig. Stress, denna evinnerliga stress. Är sjuk avis på min käre vän Ester som just nu befinner sig på en fyramånadersresa i Asien. Gå in på hennes blogg och bli avis ni med. Men nu måste jag plugga. Tjing!

Självdiciplin, hejdå!



Tetris: Något man spelar då man egentligen borde plugga.

Önskelista ♥

Snart är det dags att fylla det värdelösaste av år; 19. Men bara för att det är värdelöst betyder inte det att det inte kan bli roligt ändå så jag langar upp min önskelista för mina kära föräldrars skull :) Och jusste, de med ♥ - symboler betyder att de ligger extra nära mitt hjärta.



1. Babylon 4-kamera med 4 linser. 679:- från Kaffebrus.com
2. White Slim Angel (eller Pink Slim Dress) eller Black Slim Devil-kamera. 369:- från Kaffebrus.com
3. Rollasole-ballerina i guld eller silver. Ca. 96:- inkl. frakt från Rollasole.com
4. ♥♥♥ Prenumeration på Språktidningen. 265:- för ett år från Tidningsbutiken.se
5. Filmen "Livet före Chanel". 198:- inkl. frakt från CDON.com
6. ♥♥♥ True Blood Säsong 1-box. 378:- inkl. frakt från Ginza.se
7. New Moon-filmen (förhandsbeställning). 198:- inkl. frakt från CDON.com
8. Kläder från H&M eller Monki. Gärna vippiga kjolar eller fina klänningar.

Söstra Mi

Oj, jag är så himla trött eftersom det blev ganska sent igår, trots allt, och nu kommer släkten om 30 min för att fira min systers födelsedag (som egentligen är imorrn). Så jag säger, GRATTIS TESS och välkommen in i tonåren! :) Nu måste jag göra mig i ordning...


OS-invigning

Jag har just suttit, och sitter fortfarande, i över två timmar och kollat på den olympiska invigningen av vinter-OS i Vancouver och jag måste säga att det nog är bland det mäktigaste jag sett i mitt liv. Jag har gråtit lite när alla urinvånare tillsammans slog på en stor trumma i samma takt, jag har ryst när stora späckhuggare hoppade genom stadion i ett konstgjort hav, jag har hållit andan då en enorm, vit björn reste sig upp ur marken och ställde sig som en uppenbarelse i arenan och jag har lett då en enda liten man flög genom böljande vetefält. Jag försökte febrilt hitta Youtube-klipp på den här otroliga föreställningen som måste ha kostat så mycket - men utan framgång. Om ni inte såg det så måste ni göra det för det här var något mer än allt annat jag sett tidigare. Herregud, jag är frälst.

Tittar du ned på mig, eller?

Jag är såååå glad att det är fredag för det betyder att det bara är en vecka kvar tills min spanska utbytesstudent kommer (och så slipper jag skolan såklart). Så glad att jag redigerade klart ännu en av de lite annorluna självporträtten jag tog. Det här var lite av ett experiment för jag har inte gjort det här förut men... Vad tycker ni? Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd! :)



Detaljer:


Wink

Nu har jag precis hjälp min syster med sin matteläxa så jag är väl värd lite Glee. Synd att Vampire Diaries går samtidigt bara...


et des pouvoirs magiques!

Nu har många säkert redan sett denna video på sandra/niotillfem's blogg men den är så söt att jag bara måste visa den ändå. Det är en film på en liten fransk flicka med mörka, enorma ögon som berättar en liten historia om ett äventyr med massa djur. Det känns lite pinsamt att man efter närmare fem års franskastudier bara knappt förstår denna lilla sötnos men glatt att man förstår någonting över huvud taget. Så, klicka på play nu, håll andan och säg "åååh!" på det där sättet som i alla romantiska komedier när en blyg kille ger en tjej en stor bukett rosor. Man kan ju inte annat än att bli glad i själen av den här lilla flickan.


Spooky

Idag har jag sovmorgon p.g.a. sjukdom bland lärarna. Antar att det är lite elakt att bli glad över det men de där två extra timmarna sömn gjorde verkligen susen för mig. Sovmorgon gör att man också har lite för mycket tid så jag redigerade en bild innan jag snart måste dra mig till tuben. Det blev dock inte så tydligt som jag önskat men i vilket fall. Nu måste jag gå.


Arty-party

Tog lite fler bilder med freelensingtekniken jag nämnde tidigare. Tycker att de blev lite härligt arty-party. Tänk vad man kan skapa av lite bubbel, champagneglas och stearinljus.






3 fina bilder (Rêvons!)







foto: 1, 2 & 3

You turn me upside-down

Här är ännu några utav bilderna jag tog och som jag verkligen hade en klar idé till men de lyckades på något sätt ändå inte bli som jag ville. Tycker nog att det är lite coola ändå men inte som det såg ut i mitt huvud. Jaja. Allt kan ju inte bli perfekt.





 

Är det förresten någon mer än jag som så gärna vill vända världen åt rätt håll igen att man får lite kramp i nacken? Inte?


Vä-vä-vä-värmland

Woho! Nu är det äntligen bokat! Det är nämligen så att jag och fyra, kära väninnor ska bege oss upp till mitt landställe i Värmelandet under sportlovet för att bara chilla, titta på skogsteve, dricka öl och spela massor av spel. Det ska bli så sjukt kul! Bilden nedan är visserligen på huset men där var det sommar (och regnigt) och allting grönskade. Nu lär det snarare vara snöigt och ogrönt (läs: vitt) men det är ju också fint. Så får vi elda på massor i brasan och kanske hugga lite ved. Eller inte. Jag är iaf sjukt pepp och vill bara åka nununu!


Ronja

Just nu känns det inte superstressigt i skolan, men det är nog bara inbillning, så jag har spelat tetris och lyssnat på musik hela eftermiddagen. Dessutom hann jag med en redigering av två bilder på en av mina katter. Är hon inte alldeles galet kramvänlig?




Freelensing

Läste här om en fototeknik som kallas freelensing och som jag älskade från första stund. Här är två bilder jag tog med den tekniken - är det inte underbart? Älskar det superkorta skärpedjupet och den mysiga oskärpan :)




Push me away?

Fick en idé, eller många snarare, till ett självporträtt igår så jag slog på självutlösaren och satte kameran på stativet och hoppade runt som en galning i mitt rum. Det blev kanske inte exakt som jag tänkt mig men ändå ganska coolt tycker jag. Dessutom var det sjukt svårt att hitta var man skulle stå någonstans för att få den perfekta träffen och bilden nedan var den enda som nästan passade. För det fick jag dessutom en mindre streckning i ryggen som gjorde det väldigt svårt för mig att gå/sitta/stå igår. Men det var det värt! Ni kommer nog få se fler bilder från den här sessionen lite senare.



Detaljer: (foto innan slutredigering)

Är man inte obetydligt liten ibland?






And I'll just go shoot myself, then

Ska snart äta och sen är det Eurovision för hela slanten men först två självporträtt som jag redigerat likadant. Jag ville ha en viss känsla av ljus och mjukhet och samtidigt lite gammeldags. Hur lyckades jag med det?






Romme!!

Äntligen kommer ett urval av de kvarvarande Rommebilderna upp, resten på Facebook. De är alla fotade med min gamla Olympus-kamera anno -05 som faktiskt fortfarande fungerar förvånadsvärt bra (trots att man måste hålla in batteriluckan hela tiden då den annars öppnar sig).



Det var inte speciellt kallt men väldigt snöigt och blåsigt i liften. Man fick köra på full ansiktstäckning för att klara sig.



Liften går ganska högt fast man tänker liksom inte på det. Det är nog tur för då hade jag fått svindel



Väldigt fin utsikt från toppen.



Avslutar med en liten oaptitlig matbild men tänkte bara berätta att man får allt detta för endast 70 kr och då kan man dessutom få påfyllning utav maten. Det är inte som i Stockholm inte!

TRÖTT

Okej, jag kom nyss hem från Kells och är alldeles för trött för att göra någonting smart som att ta tag i att ladda upp Rommebilderna. Denna bild upptäcktes dock och jag måste säga att det händer mig ofta. Dessutom är jag trött och kan bara tänka på sängar just nu. Återkommer när jag är människa igen.



bild: här

091019 - 100125 - Del II

Fortsätter på min megamobiluppladdning, förra kan ni se här, så får vi se hur långt jag hinner idag.



Många dagar spenderades åkandes tunnelbana i vinterkylan och då är ryssmössor det bästa att ha på huvudet. Men eftersom jag har fått för mig att mössor inte är min grej kör jag på megastor halsduk och det fungerar ju också...



Jag går väldigt sällan i affärer eftersom jag är livrädd för att göra av med mitt arma studiebidrag. Ibland händer det dock och ofta förälskar jag mig då i kläder - som den här klänningen. Underbart är att inte köpa den och sen komma tillbaka på rean och lyckas få den till 50%!



Eftersom jag spenderar så stor tid i skolbänken så är det dömt att det slinker in bilder därfrån. Det här är från en svenskalektion och se så duktiga alla är! Notera speciellt den upp och nedvända ordboken till vänster...



Här har vi då en bild på min vän Ida som alltid "fryser" när hon får skrattattacker. Just här råkade hon frysa i en position som passar i startblocken på en OS-arena. Det kunde jag ju inte låta bli att fotografera!



Så var det dags att jobba och eftersom det är instruktioner till deltagarna första timmen så slog vi oss ned på ett fik och drack kaffe. Wünderbar! På bilden är för övrigt Hanna och Emma och Danni skymtar i spegeln.



Det kom rätt mycket snö i Stockholm den här vintern vilket jag tyckte oväntat bra om - vinterhatare som jag är. Dock var det lite synd om cykeln som fick stå helt ensam och insnöad på gården utan att någon brydde sig om den.



Även sjön där jag bor frös på och trots att jag inte åkte några skridskor på den i år så var det värt att dokumenteras.



Ofta när jag inte har någonting att göra så blir det en hel del egobilder så jag får väl visa en av dem iaf. Förstår bara inte varför jag ser så butter ut.



Fick en vägbok av min farmor i julklapp som innehöll denna underbara karta. Då jag var i London i våras blev jag helt förundrad över deras fantastiska kartor över bussnätet och svor tyst över att Stockholm inte lyckats producera några. Nu har jag hittat den. Lycka!



Jag inhandlade under mellandagsrean ett linne som beskrevs som "typiskt Natha" (vore spännande att veta varför) av mina vänner samt en svart kofta och en kjol från H&M. Ibland är det nog ganska bra att köpa nya kläder trots allt...



Under någon av alla dagar jag såg på film med Kelly fick jag för mig att ge mig på utmaningen att fläta hennes korta hår. Men det gick ju faktiskt riktigt bra, stolt kan man bli för mindre.



Jag funderar fortfarande på tatueringsmotiv och kom över det här kinesiska tecknet som jag tycker blev väldigt fint. Den som vet vad det betyder får pluspoäng!



Jag fann också en kärlek under vintern i att lägga datorhörlurarnas sladd i olika mönster. Jag antar att jag har lite för mycket fritid ibland...



En underbar dag var jag hos min vän Milla och bakade Alfajores som var himmelskt goda. Jag dog lite.



Eftersom latinlektionerna kan bli så galet långtråkiga ibland så spenderades en utav dem vikandes papperssvalor och skrivandes små budskap på dem. Återigen pluspoäng om någon vet vad som står!



Okej, så en egobild till slank in. Men lockarna var faktiskt rätt så snygga!

Puh! Äntligen klart! Vi får väl se när nästa uppladdning kommer för jag är ju knappast känd för att lägga in mobilbilder ofta. Men framåt sommaren så faller kanske andan på. Nu ska jag slita mig från datan och slänga ned mig i soffan för lite "That 70's Show"-mys. Finns det något bättre eller?

Från helskinnad till mörbultad på 12 timmar

Tänkte bara snabbt logga in och säga att jag kom hem från Romme helskinnad igår men vaknade mörbultad av träningsvärk. Nu ska jag till skolan men senare ska ni få se fler bilder.


Romme!



Äntligen ska jag få årets skiddos för imorgon bär det av till Romme Alpin med skolan. Det kommer att bli najs. Det kommer att bli sjukt najs. Önska mig lycka till och hoppas att jag inte bryter några ben för det ska vara jobbigt, har jag hört. Nu måste jag sova för alarmet står på 4:40 och det är omänskligt tidigt. Godnatt!

091019 - 100125 - Del I

Nu är det återigen dags för en av mina megauppladdningar från mobiltelefonen. Det här är vad som hänt den från den 19/10-09 till 25/1-10. Min höst och vintern so far med andra ord. Välkomna till den oredigerade, pixliga verkligheten.



Helt oväntat såg vi i mitten av september något våra ögon vägrade tro på. Dörren upp till skolans vind var öppen. Vi rusade upp och möttes av förvirrade teaterelever. Tre stora skutt över golvet och sedan vidare uppför en ännu smalare trappa fram till en liten lucka man fick huka sig för att komma igenom och vi var uppe. Efter nästan tre år på skolan nådde jag mitt mål - taket. Det var glädje. Det var eufori. Det var otroligt. Nu kan jag sluta skolan i frid. Jag har varit på taket!



Några dagar senare möttes min bror av en rolig syn då han lyfte på glaset efter att ha spillt mjök. Pacman - vad gör du där?



En trevlig lovdag mystes det med klasskompisarna på ett théhus med minimala koppar och hutlösa priser men en drick-hur-mycket-du-vill-policy. Det vägde nästan upp för allting



Projektarbetet tvingade ned mig i Kungliga Bibliotekets mikrofilmssal där vi läste handskrivna 1600-talsböcker i sökandet efter källan till alla ordspråk. Tungt men rätt så intressant. Varför kan man inte skriva så snyggt idag?



På höstlovet åkte familjen, minus bror, upp till landstället i Värmland och jag hälsade på min kära vän Moa och hennes systers söta kattunge. Synd att denne vägrade sitta still bara!



Någonstans här invigdes också höstjackan numero uno. Det var kanske inte precis som jag tänkt men snygg ändå - jag blev nöjd :)





Jag paralelläste "The End of the Romanov's" för mitt Academic Paper i Engelska C och "Fågeln som vrider upp världen" och hittade att det fanns några likheter.



Sen läste jag lite mer i den senare boken och hittade det här stycket. Det är ju så vackert att man bara dör lite. I övrigt gillade jag verkligen boken trots att den var helskum ibland. Någonstans slog den an en sträng...

'

Det här är från någon latinlektion då min lärare febrilt försöker tala om för oss hur viktigt det är att veta vilka prepositioner som styr ablativ, eller något, och vi... fokuserar på annat. Som vanligt





Någon gång i slutet av november tog jag och Ida en fredagskvällsfika och fick äta det här smarriga.



I december fick jag ett kreativt infall...



Sen kom frosten på allvar och dammen frös till is



Plötsligt var julen över oss och pepparkakor dekorerades hemma hos Kells för att sedan sättas upp i skolans julgran. Jag överlät det åt henne att göra de flesta för mina blev så groteskt fula. Jullovet spenderades för övrigt mest med denna kvinna också; vinterpromenerandes, filmtittandes och bakandes. Lätt bästa, sista jullovet!



Tyvärr tog jullovet slut alltför fort och skolan påkallade mer uppmärksamhet. Spanskatexter skulle läsas och då ser det ofta ut så här; understrykningar, markeringar och översättningar. Men vad gör man inte för att lära sig ett annat språk?

Resten får ni en annan dag för jag är supertrött och måste fixa inför Rommeresan imorgon.

Mellita, domi adsum!

Förlåt för den dåliga uppdateringen men mitt internet bestämde sig för att lägga ned lite igår kväll men nu är vi uppe och rullar igen. Mitt bildförråd börjar verkligen sina men det ska det bli ändring på för nu har jag laddat över mina mobilbilder och då kan ni räkna med en bildkavalkad snart. Dessutom har jag tagit några coola bilder igår då jag egentligen borde ha pluggat. Dock får ni inte se dem idag då jag måste plugga latin eftersom jag har prov imorrn. Det kan nog bli svårt med uppdateringar innan helgen då jag har mer plugg att avklara och sen ska skolan på den årliga Rommeresan på torsdag. Men den dagen den sorgen.

Vad tycker ni förresten? Färg eller Svart/Vitt? (Vet, sjukt dålig bild men det ska som sagt bli bättre!)


And on a cloudy November night...

Det här måste vara en av världens vackraste låtar. Den är så bra att jag får rysningar och jag har lyssnat på den på repeat nu fem gånger om, och har bara börjat. Jag har aldrig tyckt speciellt bra om Miss Li, visst någon låt har väl varit bra, men den här akustiska versionen av "I heard of a girl" är bara... Magisk. Det finns inget annat jag kan beskriva den med. Så sjukt känsligt sjungen om ett så otroligt sorgligt ämne att jag känner för att gråta lite. Gud... Tyvärr finns den inte på youtube men ni som har spotify kan klicka >>här<< och lyssna NU.

RSS 2.0