Frågor: 2010

Hittade de här frågorna hos Elin Ivemo och tänkte att eftersom detta är helt meningslöst och ingen kommer att läsa det så kan jag ju lika gärna publicera det ;)

(Jag ska försöka göra en årssammanfattning i bilder också men det tar sådan lång tid så jag vet inte om jag hinner)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyttade hemifrån och till en ny stad (på deltid åtminstone). Sjukt när man tänker på det. Så fort tiden har gått - jag var ju nyss en liten plutt!
Och så började jag ju på universitetet. Det är också helt galet.

 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja, det gjorde jag faktiskt. Fast nyårslöften är rätt överskattade.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, och tur är nog det.

 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nja, jo. Relativt.


5. Vilka länder besökte du?
Spanien, Tyskland, Holland och Frankrike.

 

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Haha, det finns säkert en miljon saker jag behöver om jag börjar fundera på det.

 

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
11 juni - Studenten! En helt magisk dag.


8. Vad var din största framgång 2010?
Att jag kom in på språkvetarprogramet i Uppsala. Bland så många hundra sökande fick jag en av 30 platser och det känns rätt bra måste jag säga.

 

9. Största misstaget?
Att jag inte tidigare insett att man bör önska sig koppar och stekpannor och mixerstavar och därmed behövt köpa allting själv.

 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Så himla mycket faktiskt! Jag betalade bara i december drygt 700 kronor för vårdcentralbesök. Kan jag snälla få vara frisk år 2011? Jag är helt slut på att hela tiden må dåligt!!

 

11. Bästa köpet?
Oj... Just nu är jag ju lyrisk över Moleskineboken men jag måste nog säga mina kängor. 1100 var de verkligen värda för de är fantastiska!

 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, troligen, eller vårdcentralbesök... Nej, nu vet jag. Kurslitteratur. Jäklar, vad dyrt det är! Fast resor gick det också en hel del pengar till - fast det känns ju värdare än böcker jag, om vi har tur, läser en gång...

 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Massor av saker :)

 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Oskar Linnros - Från och med du
Robyn - Dancing on my own
Johnossi - What's the point
Rihanna & Eminem - Love the way you lie
Glee - Vilken som helst
Yolanda Be Cool & DCUP - We no speak americano
Rebecka & Fiona - Luminary ones


osv.

 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog väldigt mer polariserad. Jag var både väldigt mycket gladare än tidigare och otroligt mycket ledsnare.

 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Fotat (speciellt nu under hösten). Annars är jag nöjd med vad jag gjort. Man gör ju bara så mycket man hinner och man hinner ju inte med allt.

 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Inget, allt man gör mycket gör man ju mycket av en anledning som ofta är att man gillar det så. Nä!

 

18. Hur tillbringade du julen?
Med min familj, hemma i Stockholm och bara tog det lugnt och åt god mat.

 

19. Favoritprogram på TV?
How I Met Your Mother, Glee, Rebecka&Fiona, Vampire Diaries, True Blood, House, That 70's Show och alla de andra.

 

20. Bästa boken du läste i år?
Oj, gud. Jag har läst så himla många böcker i år. Men om jag måste välja en av dem... The Hunger Games av Suzanne Collins. En helt sjukt bra och obehaglig och spännande bok.

 

21. Största musikaliska upptäckten?
Oskar Linnros och Robyns nyvunna storhet. Och Glee :)

 

22. Något du önskade dig och fick?
En hel del, en ny iPod (eftersom den andra blev snodd) och Wuthering Heights-DVD:n t.ex.

 

23. Något du önskade dig men inte fick?
Pride and Prejudice-boxen och Eclipsefilmen men de beställde jag själv och de kommer imorrn!!!

 

24. Årets bästa film?
Harry Potter var ju riktigt bra, Inception, Shutter Island, Eclipse, Dear John och I rymden finns inga känslor.


25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Oj, det var ju ett tag sedan. Om jag inte minns fel så överraskades jag med tårta och kladdkaka och presenter av mina vänner efter en dag med familjen :)

 

26. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Haha, billig och ogenomtänkt!

27. Vad fick dig att må bra?
Min underbara familj och mina vänner i Stockholm och Uppsala. Tack.


28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Gah, det är ett svårt val men... Han som spelar Alcide i True Blood är ju sjukt het, alltså...

 

29. Vem saknade du?
Familjen och mina Stockholmsvänner då jag var i Uppsala och mina Uppsalavänner då jag var i Stockholm. Kluvet.

 

30. De bästa nya människorna du träffade?
Mina fina Uppsalaklasskamrater såklart! Och spanjorerna från utbytet får väl vara med på ett hörn.


my heart and all is bitter.


"Why is everything with you so complicated?
Why do you make it hard to love you?
Cause if you really wanna be alone,
I would throw my hands up cause baby I tried"

Complicated - Rihanna (LOUD)

Snart fler bilder!

Ja, ni kan snart förvänta er lite fina julbilder här. Men inte än, för nu måste jag plugga lite. (haha, eller i alla fall försöka).


Moleskine

Idag utnyttjade jag äntligen mitt presentkort på Papercutshop på Krukmakargatan (typ världens bästa affär om man är en bok- och dvdboxälskare som jag, de har allt!) som jag fick av underbara Felicia i studentpresent. Av det köpte jag världens finaste guidebok till Barcelona. Men det är inte som vilken guidebok som helst. För det första är det en helt fantastisk Moleskine-guidebok och bara det hade räckt för att göra mig lycklig ända in i själen. Dessutom så är det en guidebok man skriver själv; man fyller i favoritsmultronställena, bästa restaurangerna, finaste boutiquerna osv. Allting är upp till den som äger den att skriva i och det tänker jag sannerligen göra. Den här boken ska få följa med mig på alla äventyr i Barcelonas gränder. Å, detta är nog det bästa jag köpt på länge. Och är den inte jättefin så säg!?Tack men...

Hej! Jag tänkte bara droppa in för att säga några saker.

Först att jag är jätteglad för alla nya kommentarer jag fått under helgen. Jag undrar dock hur alla ni har hittat hit så det får ni gärna skriva till mig och säga - jag blir så nyfiken. Som jag alltid har gjort så svarar jag på de flesta kommentarer men, och nu kommer själva anledningen till inlägget här, så svarar jag inte på kommentarer där det bara sägs "Hej, fin blogg", "Mår du bra?" eller något liknande. Detta för att jag inte tycker att det känns relevant att gå in på en blogg och bara skriva "tack" hela tiden. Det känns lite opersonligt. Självklart blir jag ju jätteglad över att folk tycker att min blogg är fin så ni kan se det som att jag tackar er ändå. Men om det är så att ni vill ha trafik och kommentarer i era egna bloggar så läs inläggen jag skriver, eller kanske snarare titta på bilderna, och säg någonting om dem eller ställ en fråga som rör det. En kommentar med "Hej, vilken fin bild. Vilken inställning har du använt för att få fram bakgrundsoskärpan?" eller "Hur har du redigerat ljuset i den bilden" osv. är mycket roligare för mig att svara på för då ser jag att det ändå finns ett intresse bakom frågan förutom att få mig att klicka mig in på era bloggar.

Dessutom så kan jag på en gång säga att jag inte använder Bloglovin så förfrågningar om att följa varandra där är inget jag kan göra. Och när vi ändå är där, jag följer själv bara bloggar jag är intresserad av att följa och inte för att någon bett mig göra det. Jag tycker att man ska lyfta fram bloggar online som har något av intresse för de som följer den - inte de som har flest vänner. Så, ja, det var det jag tänkte säga.

Å, nu lät jag ju som världens tråkmåns men jag tänkte bara förklara varför inte alla nya kommentarer fått ett svar från mig. Så nu vet ni det. Jag hoppas ni alla har haft det jättebra under julen som varit och att ni inte shoppar upp alla era pengar på mellandagsrean. Puss på er!

Update: Å jusste. Reklam göra sig inte besvär. Kommentarer rörandes olika tävlingar och reklam för andras och egna bloggar i stil med "Gå in på min blogg idag och se vad jag har på mig. Rösta på finaste kläderna" eller dyl. kommer att tas bort.

Vinterland i svart/vitt

En myskväll för länge sedan...

Jag har lite glömda bilder från en myskväll för länge sedan. Den börjar såhär.... När jag och några vänner var på julfika på Smålands nation i Uppsala här om veckan så...... drack vi massor av billigt...... och gott kaffeVi hittade vi också lite glögg och lussekatter att värma upp oss med.Ser det inte väldigt drömskt och mysigt ut? Jo, och det var det också :) Här ovan är i alla fall fina Sara och Rebecka.Sen blev det kväll och vi gick på vad som nog var världens finaste fyverkerishow uppe vid slottet. Allting hade filmtema och de spelade låtar från "Pirates of the Carribean", "Moulin Rouge" och "Fantomen på Operan" och hade synkat allting med olika form och färg och tempo på fyverkerierna. Det var helt magiskt...... tyvärr var det också helt fruktansvärt jätteiskallt (ner mot -20 om jag inte minns fel) och det gjorde det väldigt svårt att fotografera. Efteråt så cyklade vi till Ica, försökte värma upp våra stelfrusna kroppar lite grand och köpte massa ingredienser till soppmiddag. Sen cyklade vi all hast hem till Rebecka och kröp allihop ned i hennes säng under täcket för att för att återigen försöka tina upp oss men det gick inte riktigt. Först efter flera timmar och massor av soppa och te började vi bli varma och då var det tyvärr dags för mig och Sara att cykla hem igen. Men trots allt detta var det en himla fin kväll.

Did someone say 'arty'?

Plötsligt under julaftonskvällen, då alla paket var utdelade, glöggen uppdrucken och Paradisasken (nästan) uppäten, fick jag en släng av lite arty-party. Så jag målade mina läppar svarta (måste ha blivit inspirerad av mina svarta kläder och röda naglar) och gick omkring i en kvart och låtsades att jag var på en undergroundklubb i Berlin innan jag tröttnade och tog bort det igen. Hann dessutom med att knäppa lite webcambilder.Update: Redigerade om en av dem lite (den var för ljus tyckte jag) och nedan är resultatet. Måste säga att jag tycker att det blev en riktigt cool bild. Synd som sjutton att den är tagen med webcam för upplösningen är ju knappast på topp. Hade önskat att systemisen velat ta en lika bra bild men den ville inte riktigt. Det kanske krävdes en lite sämre kamera för att få fram det lite ruffa? Nåja, slutpratat.


Största lipögonblicken i Sagan om Ringen-triologin

Jag har precis sett hela "Sagan om Ringen"-triologin igen och jag måste verkligen säga att av alla otaliga gånger jag sett de här filmerna har jag nog aldrig gråtit så mycket som den här gången. Jag vet inte varför, jag kanske har blivit blödigare med åren. Så nu tänker jag i alla fall lista de främsta lipögonblicken i triologin (OBS! SPOILERS!). Jag reserverar mig också för eventuella replikmissar, jag är bara människa (tyvärr...)

6. När de har rådslag i Vattnadal och alla alver, människor och dvärgar grälar om vad de ska göra med ringen och Frodo ställer sig upp och säger "I can take the ring to Mordor" och alla tystnar och liksom verkar tänka "Men gud, vad håller vi på med" och sen går en dvärg, en människa och en alv ihop för första gången och lovar att skydda honom. Gud, vad det är fint.

5. När Frodo faller ihop då de nästan är framme vid Mt Doom och Sam säger "I can't carry it (the ring) for you, but I can carry you" och så bär han upp Frodo på sina axlar och stapplar upp för berget. SAAM! Hur kan man vara så fantastisk!?

4. När de är i Helms Klyfta och slaget verkar vara förlorat när Aragorn plötsligt kommer ihåg vad Gandalf sagt om att han ska kolla öster vid soluppgången på den tredje dagen och han tittar upp och så ser han Gandalf och bakom sluter alla Rohans ryttare upp och de galloperar ned för sluttningen. Mayor cry, säger jag bara!

3. När Arwen smider ihop svärdet Narsil som varit brutet och säger "The crownless again shall be king". Det bara brast när jag såg det. Jag är så himla svag för allt det där storslagna och just det där är helt otroligt. Jag dör lite...

2. När Gondor tänder vårdkasen och så ser man hur en by efter en annan svarar med att tända sina och vårdkasarna tänds över de snötäckta bergen en efter en och till slut kommer man till Rohan. Aragorn säger "Gondor calls for aid" och alla vänder sig mot Théoden och han svarar "And Rohan shall answer". Ryyyyysningar!!!!

1. När Aragorn blivit kung till slut och gifter sig med Arwen och hoberna bugar sig för honom men han vänder sig mot dem och säger "You, my friends, you bow to no one" och så bugar han sig för dem och hela Gondor bugar sig med honom. Det är det absolut största lipögonblicket. Det är bara helt omöjligt att hålla tillbaka tårarna när det blir så där fruktansvärt vackert och storsint.

Å, alltså de här filmerna är nästan för bra för att vara sanna! Underbart är också att i de förlängda versionerna så blir hela triologin ca 2 timmar längre. Dvs. 11 timmar av total njutning!!! Dessutom är mycket av det förlängda materialet riktigt bra och dessutom roligt. Favoriten är när Gimli och Legolas har en ölhävartävling och Legolas, efter typ tio öl, säger att han känner en kittling i fingertopparna och att han nog börjar känna av alkoholen varpå Gimli i stort sett stupar. Helt sjukt bra! Här kommer förresten en screencap från vårdkasescenen, som en bonus. Är det inte ett otroligt vackert foto? Måste säga att kameramännen och alla de andra har gjort ett fantastiskt jobb med alla miljöer filmen igenom....


:)


Analogt

När jag fyllde år i våras fick jag vad jag önskade mig nämligen en White Slim Angel-kamera. Så under senvåren och sommaren, när ljuset varit tillräckligt bra, så har jag fotat lite sporadiskt med den. Det har varit lite konstigt för jag har flera gånger sagt "Det här är sista bilden nu!" Men så har den fortsatt att ta bilder ändå så någon gång i höstas så gav jag upp, plockade ut filmen och framkallade den. Jag trodde jag skulle få massa bilder ovanpå varandra eller något annat konstigt men det visade sig att det inte var fallet. Istället fick jag rätt få, arton, väldigt bra bilder. Så här ska ni få se några utav dem. Om bilderna förresten ser lite dassiga ut så är det min skanner + blogg.se's fel - bilderna i sig är väldigt skarpa och har jätteklara färger.Körsbärsträden på min gård blommade vackertNär man fotograferar solen med kameran får man alltid så här fina bilderUnder bussluffen i juni hängde vi ett tag i Tiergarten i Berlin och njöt av solskenet. Jag älskar förresten den här bilden för den innehåller så mycket på så många nivåer. Mitt finger är förresten det bästa av alltNotre Dame i Paris är alltid ett fint motivUppe vid Sacre Coeur vandrade vi runt på kullerstensgatorna och sög i oss atmosfärenLångbroparken där jag bor grönskade något otroligt och jag känner plötsligt att sommaren gärna får komma tillbaka

Psst... Märker ni att jag har en ny bloggkategori förresten? Tyckte att det behövdes.

Decisions, decisions...

Jag är en människa som har otroligt svårt att fatta beslut. Alla som känner mig vet att jag är sådan och det är inget jag kan hjälpa. Innan varje beslut jag tar så tänker jag igenom alla möjliga scenarion, skriver upp för- och nackdelar, vrider och vänder på varje aspekt och funderar tills min hjärna håller på att spricka och jag blir alldeles blå och tom inombords av för mycket hjärnaktivitet. Sån har jag alltid varit och sån kommer jag nog alltid att vara. Det är jobbigt för varje liten grej blir som ett livsavgörande beslut och det gör det svårt för mig att svara ja eller nej på de simplaste av förslag. Så jag har en liten mapp i min dator där jag samlar på mig små visdomsord jag hittar lite överallt på nätet och ibland när ett riktigt tufft beslut ska fattas så tittar jag igenom den och känner att det finns nog hopp trots allt. Här är lite bilder jag tittat på idag:
Så om ni inte har räknat ut det redan så är det här jag som försöker säga att jag nog ska ta chansen jag fått och testa på att spendera min vår i Barcelona. Jag kan inte säga att jag känner mig överlycklig ännu utan mest rädd men å andra sidan är det sån jag är så jag tror det här kommer bli bra. Jag ska försöka och se hur det går och i värsta fall så kan jag ju vara hemma i Sverige på tre timmar igen så... Ja, jag måste ta chansen för den kommer inte tillbaka. Önska mig lycka till.

K ♥ B

Tänkte bara hoppa in och lite kort visa den här videon som är med i mitt absoluta favoritavsnitt av Glee kallat "Never Been Kissed". Alltså, hur fint är inte det här? Jag dör lite...


Önskelista: Julen 2010

Ja, då var det dags för jul igen och jag tänkte underlätta för min kära familj och publicera min önskelista här så att alla länkar och så fungerar. Som ni kanske märker så går årets lista i romantikens tecken och det är väl underbart?
Varje länk tar er direkt till sidan där produkten visas så klicka på!
1. ♥ BBC's Wuthering Heights från 2009. 99:- från CDON.com eller Discshop.se
2. ♥ BBC's Pride and Prejudice från 1995. 199:- från Discshop.se eller 99:- från Ginza.se
3. ♥ Twilight: Eclipse-filmen (2 disc-utgåva). 169:- från CDON.com
4. Paris, je t'aime-filmen. 59:- från OnOff (även online) och Megastore.se
5. Boken "Pride and Prejudice"/"Stolthet och Fördom". Finns i specialutgåva för 153:- på Adlibris.com
6. ♥ Nya iPod nanon (generation 6) eller en version äldre (generation 5). Båda kostar ca. 1800:- för 16GB. Rosa är en fin färg... De finns lite överallt i olika affärer och online ex. på CDON.com
7. Någon slags fin tekanna, den på bilden är från tehusjava.se
8. Nagellacket "Nouvelle Vague" från Chanel 245:- eller "For Audrey" från China Glaze 100:-

Psst... Precis som förra året så är de med ett hjärta framför lite extra önskade.

Update

Hej, nu är jag så där dålig på att uppdatera igen men mellan lite bilder tänkte jag slänga in lite info om mitt liv.

Snart är det lov men innan dess är det så himla mycket som händer här i Uppsala; jag måste köpa typ en miljon julklappar och mina idéer börjar sina, minst sagt. Ikväll ska min kära vän Malin ha spelning här i Uppsala med sitt popband och imorrn är det julmarknad och julkonsert i Helga Trefaldighetskyrka som jag tycker alla som kan borde gå på! På kvällen dessutom en klasskompis in-/utflyttningsfest. Å, sen blir det Lussegasque på Snerikes på måndag och i veckan Språkvetarmiddag med alla programmare.

Utöver det så har jag kommit in på Spanska 1 i Barcelona i vår så nu måste jag verkligen bestämma mig om jag ska åka och plugga där eller stanna i U-town. Det känns som om jag verkligen borde åka för det här är lite en once in a lifetime-chans. Men samtidigt har jag precis kommit till ro här i Uppsala, fast jag kommer ju tillbaka i höst så... Ja, jag måste bestämma mig i alla fall.

Haha, ja, här händer det grejer. Så nu ska jag försöka tentaplugga utöver allt ovan, har tenta den 7 januari, för jag har verkligen inte börjat än. Dags att bli stressad? Ja, verkar som det. :P

Mr Darcy

Ni som väl känner mig nu vet ju att jag är en hopplös romantisk nörd som liksom fastnar i allt som andra stämplar som klyschigt, sliskigt och töntigt. Jag dras som en fluga mot en lampa till allt sånt där rosenskimrande och tårdrypande. Inte särskilt konstigt är det då att Romantiken (under 1800-talets andra hälft) är min absoluta favoritperiod rent litteraturmässigt. Som jag har berättat tidigare så har jag sett BBC's version av "Wuthering Heights" flertalet gånger och gråtit lika mycket varje gång och sett "Jane Eyre" och suttit som trollbunden precis hela filmen men av någon outgrundlig anledning har jag dragit mig för att se "Stolthet och Fördom". Jag har alltid tyckt att Jane Austen, till skillnad mot Brontësystrarna, verkat präktig och jag såg Kiera Knightley-filmen och tyckte den var otroligt långtråkig och seg. Så när mina kära vänner föreslog att vi skulle se BBC-versionen av romanen nu i helgen - som är sex timmar lång - så kände jag mig motvillig. Men så började vi se, jag var tvungen att gå efter två av sex avsnitt, och jag kände att någonting fladdrade till trots min motvilja. Så igår kröp jag ned i min soffa, tände ljus överallt och slog på nästa avsnitt. Och sen satt jag fast. Fyra timmar satt jag som förstenad och sögs in och jag ville att den aldrig skulle ta slut. Och jag, som aldrig varit ett så stort fan av Colin Firth blev som förälskad. Så jag kan väl erkänna mig omvänd. Jag erkänner, jag älskade den. BBC är romantikfilmatiseringens gudar. Jag bugar mig för er. Nu måste jag bara se om allting igen.

Här är förresten lite screen-caps på den fantastiska Mr Darcy:

Jag vet inte om jag vågar erkänna detta men här är faktiskt min nya skrivbordsbakgrund:Psst... Varför kan inte män idag klä sig i sådana kläder HELA TIDEN?! Det vore ju fantastiskt!!!

This place ain’t familiar yet but I’m sure I could fit in hereEfter en otroligt trevlig helg i Stockholm med Sara och Rebecka är det dags för en ny skolvecka i Uppsala. Stan var så himla fin i november när det var ljus- och ljudspel överallt och speciellt här vid ån var det otroligt vackert. Nu är det också fantastiskt med snö överallt och frostnupna träd. I think I like this city, som Billie the Vision skulle ha sagt.

"I’m on a bicycle to the market place.
I got some music in my ears.
And every day I met people I know,
almost all my friends are here."

RSS 2.0